Ako zistiť čo chcem v živote robiť/ čim sa živiť?

Pane bože

"preco vsetci snivaju o praci co ich bude bavit, naplnat? ked chces pracu co ta bude naplnat, tak chod slapat na ulicu.
nijaka praca nenaplna. praca je zotrocovanie. sluzi len na platenie dani, poplatkov a udrziavanie tych biednych masitych schranok v tom celom utrpeni."

_meno

Ahoj Klingačik

Takže najskôr sa vôbec zamysli, z kade pochadza tvoja otazka "čo chcem v živote robiť". Prečo sa to pýtaš? Poradim ti, lebo mozgy ludi si myslia, ze poznaju buducnost, preto sa 15rocnych pytaju co budu robit ako 60 rocny ... a preto si 50 rocny buchaju hlavu o stenu preco robia co robia .....

Lebo hlupi nutia hlúpych.
Ak mudrost je zdroj a pricina, potom prejav mudrosti je radost, stastie. Cim viac mudrejsi clovek, tym viac radosti a stastie vie vytvarat skrze X foriem (praca, rodina, mesto apod).

Ja ti kreskocim tvoje sucasne vedomie a vysvetlim to, nemusis to pochopit staci ked to pouzijes:

Ten kto stvoril tento svet aj so svojimi pomocníkmi tento svet nikdy neopustili. Zijeme v Bohu.

Vsimaj si, co sa ti cez den poskytuje a reaguje na to. Nie je tvojim ucelom zit sam na 100%. Boh ti ponukne 50% cesty, tvojou úlohou je akurát reagovat na svet.

Samozrejme mnoho z toho co Boh pre teba pripravuje je uz v tebe. XYZ inforamcii, skusenosti, vdaka ktorym mozes byt tam, kde si. Preto mnoho z tvojej buducnosti je uz v tebe.

Podla toho, aku cinnost ked vykonavas sa citis rad, resp. aka cinnost podla teba ma zmysel. Je to orientacia na proces, ked ma bavi napr. zahradnicenie, nie je cielom spravit 1 zahradu a koniec .. proces zahradnicenia milujem a vykonavam ho vzdy a vzdy so spokojnostou a radostou.

Prave pocit stastia je produkt kazdeho stavu a cinnosti v ramci dna - nejde o maximalizaciu pracovného vykonu pocaas 8 hodin .. ide o maximalizaciu zivota, o vedome naplnanie a zitie plnohodnotného zivota. Praca je len mala cast toho zivota.

Praca je totizto len prejav naseho vnútorného sveta, nasich hodnot, presvedceni. Tvoj odbor je nieco, cim si specificky. Je to nieco, co ta bavi robit aj ked si sam. Je to nieco, coho výsledok je vyssie dobro (vyssie dobro = dobro pre vsetkych bez ublizenia hocikomu).

Ak nevies konkretne co, sprav si pracovne oblasti (strojarina, polnohospodarstvo a pod). Mozno niekedy nevieme co chceme, ale vieme co nechceme - tym tiez spoznavas seba. Vies ze ta napr. nebavi malovat obrazy.

Pretoze pravda nie je 1 strana mince, pravda je poznanie ze minca ma viacero stran, minca ma aj hrany a nerovnosti, material a podobne.

Podla svojich pocitov sa nasleduj. Ak pri niecom citis pochybnosti : pomenuj ich . Tie pochybnosti su tu preto, aby ked si nimi prejdes, prinesie ti to pokoj a vyrovnanost.

Rob co ta bavi a co ta nebavi nechaj robit tych, ktorych bavi zase to :)

Pekny vecer a vela stastia Klingačik :)