Asi nemám rada Vianoce

Príspevok v téme: Asi nemám rada Vianoce
Platanka

Ja tomu skrátka nerozumiem... Neviem si ich vychutnať..

Darčeky nakúpené, zabalené( všetko toto som si nesmierne uźǐvala), ale teraz?? Už od včera mám Vianoc plné zuby :-/ nemám náladu na nič.. Toto sú druhé kritické Vianoce. Cítim, že som úplne trucovitá, tvrdohlavá, ale nemozěm si pomocť... Potom mi príde ľúto ludí okolo, nechcem byť taká, ale som :(

Možno je to tým, že sa naši rozviedli a Vianoce tým u mňa stratili význam? Alebo je to tým, že som odrazu odlúčená od priateľa, s ktorým inak bývam popri štúdiu v podnájme??

Fakt nechcem kaziť sviatky napr. mojej mame len kvoli tomu, že ich mám z nejakého dovodu pokazené ja...

Neviete čo s tým ???

Chcem_mat_zaco

Osobne si myslím že to nieje problém, všetci chcú mať v tvojej rodine pekné vianoce a ty z nejakého dôvodu nemáš náladu. To že si nespokojná na vianoce je len obyčajná trucovitosť a to že máš pocit, že je to až také vážne, že to potrebuješ riešiť je len jednoduchá nevedomosť o čo ide v tento krásny čas vianoc. Existuje miliarda ľudí ktorí trpia, chceli by sa tešiť zo sviatkov, no bohužial nemajú kde, s kým a nemajú ani čo do úst. Ja si myslím že vianoce sú aj o rodine, ale večšinou sa doma pečie , upratuje a samozrejme nato nadvezujú hádky atď...ide len o to byť pokorný, milý, kľudný a hlavne ukázať svojím blízkym ako ti na nich záleží, ak to dokážeš, určite nebudeš riešiť náladu na vianoce.

zuzi74

precopreto, presne to som mala na mysli. Ak je rodina pokope, zdrava a stastna, tak nie je dovod na stresy a paniku.

zuzi74

Ja som sa tesila na kazde Vianoce uz ako male dieta a tesim sa aj po tych niekolko odzitych rokoch. Ono je to aj o tom, ako si kto tie Vianoce pripravi, resp. ako sa na ne naladi. Pre mna mali Vianoce vzdy svoje caro. S rodicmi a sestrou sme mali vzdy krasne prezite sviatky a je tomu tak dodnes. A stresy...kto nechce, ten si ich nerobi. Nakupujem darceky uz od septembra, aby som nemusela behat po zaplnenych obchodoch a nakupovat na poslednu chvilu co ostane na pultoch.
Pre mna budu smutne Vianoce vtedy, ked ich uz nebudem moct zdielat s rodicmi, ale pokial sme vsetci spolu, tak si ich rozhodne nikym a nicim nedam znechutit.

precopreto

Asi je to tym ze sme dospeli....vianoce su o najblizsej rodine nech uz je to akokolvek a ked sa cliveku stane ze rodina sa rozvrati nebodaj ziadnu nema vtedy je dovod na smutok.zatial si uzivajme ze je to tak ako to je a tesme sa ze sme vsetci spolu.Lebo staci malo a uz jeden pri stole nemusi byt.a ked sa to vymkne klasickemu vzoru na ktory sme od malinka zvyknuty moze to s nami poriadne zamavat a psychicky sa spravat inak ako by sme si zelali je to tazke

Meireles

Taká je už dnešná doba kedysi to bolo iné rodina stála viac pri sebe a tešila sa na spoločne strávený čas pri vianočnom posedení teraz iba matka pripraví večeru otec čaká kedy môže ísť pred telku a deti kedy môžu ísť za počítač. Preto si pri budovaní rodiny treba deti naučiť určitým hodnotám a nenechať ich prepadnúť technike.

tiara224

ja to tiež celkom chápem... keď som bola decko, všetci doma na Vianoce boli veselí, dobrí k sebe, malo to atmosféru, a všetko klapalo. Teraz som na VŠ, celý semester sa teším na Vianočné sviatky, že budem s rodinou, vychutnám si tú rodinnú pohodu, ale odkedy som doma, každý sa len háda pre maličkosti, otec pred televízorom, mama nešťastná že si nikto neváži, čo robí a brat za počítačom. Nie je to také, aké to bývalo, a proste je to škoda. Už to tak necítim.

precopreto

Haha vianoce vdacna tema.ja som ich mala najkrajsie ked som bola decko a verila ze jezisko nosi darceky.Pamatam si kazde vianoce a bolo ich kopec na nic.tiez ked sa nasi rozviedli.katastrofa.odvtedy ubehlo par rokov.vzdy som chcela aby boli tip top.aj na par kiksov si pamatam.ked som zostala vo viedni a nemala ako dojst domov lebo kamos ma oklamal.vtedy mi lepilo ze nebudem doma.ked son zacala zarabat uzivala som si darceky a drahe.vedela son ze vsetci sa budu tesit.ked som si nasla priatela bola som s jeho rodinou ,nervy ,stresy,nove zvyky ,tradicie,drahe dary na ktore som ja nemala...pocit byt niekomu dlzny,ci sa trafim do vkusu,a smutok ze nebudem s mojou rodinou,hadka s priatelom strasna pred stedrym dnom,2-3 ok teraz tazka praca do 23 vecer,nic neurobene,kupene nejake veci,300 eur v minuse na ucte...kazdy len diktuje kedy jest kedy pit kedy darceky...och.ze sviatky lasky a pohody skor nervou a utrpenia,plne shopingy ,hadky pri stavani stromceka.stoji to za to?clovel vyflusnuty,boli ho cele telo ,maraton navstev...toto su moje vianoce.a uz aj bez snehu 10 rokov....