Nestála osobnosť, problém s výberom povolania

Príspevok v téme: Nestála osobnosť, problém s výberom povolania
Pane bože

Mám problém s výberom povolania. Už dlhší čas sa potácam kade tam a hľadám samého seba. Zatiaľ čo niektorý známy , spolužiaci, priatelia napredujú, tak ja ostávam stáť na mieste. Nie som schopný si niečo zvoliť a dlhodobo to nasledovať, ísť si za tým. Nadchnúť sa dokážem pre čokoľvek, po čase však nadšenie, zápal opadne a postupne to začne liezť na nervy... a ja sa musím zase vydať hľadať "niečo" čo do mňa vdýchne nejaký život. Bohužiaľ týmto spôsobom som akoby nekvalifikovaná pracovná sila ktorá dokáže z každého trochu ale nie poriadne nie na úrovni majstra, umelca... Jedno čo však viem naisto je že to takto nechcem po cely zbytok života.

Neviem či poznáte MBTI test, v skratke je to test ktorý pomáha určiť typ osobnosti a na základe toho sa potom môže človek orientovať na povolania ktoré taký typ osobnosti vyžadujú a naopak nebude práve najlepší.
V tom teste "kolísam medzi 8 rôznymi typmi osobností v závislosti od nálady. V praxi to napríklad funguje tak že sa o niečom ráno rozhodnem a na obed nad rozhodnutím zaváham a zmením ho a to na základe toho že sa rozhodujem podľa iných kritérií. Celé mi to už riadne lezie na nervy.

Máte nejaké rady? Mám si vybrať hocičo ísť si za tým, prekúsnuť nezáujem, nechuť ktorá po čase nastane a dúfať že sa nadšenie vráti. Čo v prípadnom zamestnaní keď sa budem rozhodovať podľa rôznych kritérií, meniť rozhodnutia kvôli tomu že problém posúdim z iného hľadiska?

zewa

Mozes menit pracovne zameranie kazdu chvilu. To je len tak zauzivane, ze chodit do jednej prace po cely zivot. Mozno ta nieco napokon oslovi. Hlavne sa tym netrap. Kolko ludi vystuduje vysnivany odbor a v praxi zisti, ze ho to vobec nebavi a odide do uplne od veci oblasti.

adikka

Toto je presne aj moj problem ! Vidim sa v kazdej vete..skus ist za niecim , mozno o com si snival, v detstve, teraz..je to tazke ja to poznam..vecna nerozhodnost :-)

Laura93

čo robis vo volnom čase? čo ta v skole aspon trocha baví.. aké predmety a si v nich dobrý?
ja mam dost podobny problem, vôbec som nevedela na akú Vs ísť, no nakoniec som isla skúsit ten odbor v ktorom som bola dobrá uz aj na strednej, či v nom zostanem to je otázne, ale aspon skúsam,no..inak to nejde :D