Problém s mamou... čo by ste mi poradili?

Príspevok v téme: Problém s mamou... čo by ste mi poradili?
mary_lyn2

Ahojte píšem sem lebo si už neviem pomôcť sama :( Neviem čo je s mojou mamou, má veľmi veľké zmeny nálad. Jednu chvíľu je všetko dobré, má dobrú náladu, všetko čo ju trápi riešime spolu a ja si myslím že hurá konečne je to jak má byť, a vždy jak hlúpa si myslím že máme kamarátsky vzťah. Niekedy to dobré obdobie trvá aj dlhšie ale teraz je po sviatkoch a dnes už som p**a, nič nerobím len spím všade bordel vidí. A takto sa to ťahá veľmi dlhú dobu už..
Ja mam sama psychické problémy ktoré musím riešiť od nového roka.. a toto ešte s Mamou začalo byť už neúnosné :( neviem čo mám robiť, radšej si naleje alkohol a popíja a fajčí ako keby sme sa mali porozprávať čo s ňou je. Len kričí po mňe a ja už sa cítim uplne na pokraji síl.

LMarika

mary_lyn2 - Kolko mas rokov? Si uz plnoleta? Chodis este do skoly? Si teda na mamu financne odkazana? Alebo si uz sama zarabas peniaze? Napisala si toho dost malo, tazko je radit ti, ale predsa len skusim. Tvoja mama je asi naladovy clovek. Ak ma teda dobru naladu, sadni si k nej, normalne sa s nou rozpravaj, ako keby bola normalna. Ale ak spozorujes, ze ma zlu naladu, taku, aka sa ti nepaci a ze sa prave sprava tak, ako ty nechces, aby sa spravala, tak vezmi smartphone, pripadne notebook a zamier si to do najblizsej cukrarne, ci kaviarne, restiky... kde je wifi, kup si tam nejaku kavicku za par drobnych, ci colu, fantu... co chces (jasne, ze nie minat privela penazi) a posed si tam taku hodinu, to pomoze. Pripadne sa zober von so psom, ak nejakeho mas. Taky pes je vzdy dobra zamienka na vypadnutie von a ak ziadneho nemas, skus poprosit mamu, aby ti odsuhlasila, ze si nejakeho zaobstarate. Alebo sa jednoducho len tak zober a chod sa sama poprechadzat, ak nemas s kym ist a ak mas s kym ist, tak poprost nejaku kamaratku, ci by si nemohla skocit k nej, moznosti je vela, len proste v danom momente, ked ma tvoja mama zlu naladu, by bolo najlepsie vypadnut od nej prec. Ty predsa nie si boxerske vrece, do ktoreho moze udriet, kedy sa jej zapaci. Si clovek a mas plne pravo, aby si ta vazili nielen cudzi ludia, ale aj vlastna matka. Pripadne ak mas vlastnu izbu, tak sa tam zatvor a povedz mame, nech ta teraz nerusi, lebo sa musis ucit. To by mohli byt rady, ktore by platili, pokial by si bola este skolopovinna a financne odkazana na mamu. Ak si uz ale dospela a samostatne zarobkovo cinna osoba, tak ber nohy na plecia a upaluj do zaranicia. Ak napriklad zoberies podnajom garsonku vo Viedni, tak nech by si mesacne platila nejakych 400 €, nech by si pri praci na plny uvazok ako upratovacka v hoteli, ci casnicka v restauracii, pomocna sila v kuchyni, ci predavacka v MC Donalde 1000 € zarobila a tolko zarobis urcite, tak este stale mas z coho zit. Mozno nebude z coho setrit, ale bude z coho zit. Cize v nasej susednej krajine clovek uzivi sam seba, aj ked byva v podnajme a sam a aj ked nema vysoku skolu, zatial, co na Slovensku aby zena robila zo seba chderku odkazanu financne bud na rodicov, alebo na chlapa, pripadne na kopu spolubyvajucich tlaciacich sa na malom priestore. Nie sme ziadne kraliky, sme ludia a ak je zivot v jednej krajine chudobny a smutny, nikto nas v nej nedrzi, mozme odist do krajiny inej. Kazdopadne aspon pre buducnost pouvazuj o zivote v zahranici, neradim ti zle, mam uz totiz nejake zivotne skusenosti.

PeggyLynn

A bývate sami abo je tam aj tvoj otec? Ja myslela že bude staršia už som myslela aj na prechod... A pokiaľ otec tam nie je možno že jej chýba tá mužská polovica. A keď je na tom naladovo zle tak samozrejme to nechá na tebe cítiť čo ale nieje korektné. A asi v tomto bode by mala byť tá zmena

mary_lyn2

Áno ja viem že ma aj ona nejaký problém, keď mali sme dobré chvíľe rozprávali sme sa o tom a vie že nieje všetko v poriadku. Akonáhle je ZLE už začne kričať že som povedala že je chora na hlavu :( 40 má ja nemám ešte ani 20, bývame spolu a začína to byť zo dňa na deň horšie