Psychoterapeut alebo Psychiater?

Príspevok v téme: Psychoterapeut alebo Psychiater?
sonny12

Ahojte, mam otazky ohladom psychoterapie a sedeniam u psychiatra. V com spociva psychoterapia ? Vam, co ste chodili tak pomohlo to ? Predpisuje psychoterapeut aj lieky? Mam totiz taky pocit, ze potrebujem lieky aby som sa vobec otvorila nejakemu cudziemu cloveku, a uz si neviem vobec predstavit ze hovorit o mojich problemoch :( beriem iba neurol zatial od obvodnej dokym si nevybavim sedenia a bez neurolu sa citim ako iny clovek. Tak co by ste mi odporucali ? :(

zewa

Chod najskor k psychoterapeutovi. On ti vie povedat, ci je dobre chodit aj k psychiatrovi, moze ti stanovit diagnozu (hladaj takeho, co ma specializaciu v klinickej psychologii), pripadne ti nejakeho psychiatra odporuci, mozno pomoze vybavit ak sa s nejakym pozna. Lieky toho moc nevyriesia. Iba potlacia tazkosti, aby si mohla fungovat v beznom zivote. V psychoterapii sa mozes zamerat na riesenie, aby si sa o nejaky cas zaobisla aj bez liekov ;)
Pripadne sa uz rovno objednaj k obom, aj tak su tie cakacie doby dlhsie ako 2 tyzdne.

mudrkkt

psychiatrovi sa otvarat nemusis, jemu staci povedat ze mas problem so spankom, uzkostou, alebo depresiou a do 5 minut ti vypisuje lieky

psyché

Psychoterapeut nie je lekár, má tuším magisterský titul zo psychológie, takže lieky nemôže predpísať. Lieky predpisuje psychiater - doktor.

Tak či onak, ak by si chcela od psychiatra lieky, musela by si sa mu aj tak otvoriť, aby vedel stanoviť diagnózu a posúdiť, či lieky potrebuješ. Skús aspoň naznačiť, aké máš problémy. Tí z fóra, čo majú podobné problémy, by Ti mohli poradiť skôr, a to z vlastnej skúsenosti.