Mám pocit....

Príspevok v téme: Mám pocit....
a to čo toto

Mám pocit, že sa mi dokonalý vzťah rúca dole vodou... Priatel si ma ledva všimne, ked dojdem z roboty, nonstop je na NTB-ku. Ako o ženu o mňa tiež zakopne raz za týždeň, ale to si musel pred tým vypiť. Inak je ku mne dobrý, toto mu zapreť nemožem. Ale mam pocit, že som sa mu zunovala alebo čo. Mám pocit, že na mne vidí už len chyby, zato cudzím ženským na soc. sieti skladá poklony, lebo ho to podla jeho slov baví a ja sa nemam starať, čo on robí vo svojom volnom čase. Ako už si fakt pripadam jak posledná chudera. Chyby mam samozrejme len ja, on žiadnu, on je dokonalý. Nemám síl na ten boj, ked je snaha len z mojej strany. On si myslí, že prehanam, že to tak neni, vidím to tak len ja a pod. Je mi nanič a viac a viac premýšlam, či by nám nebolo lepšie bez seba...

Zuzka.forum

a toto čo , no ako? čo nového? inak ma zaujala tvoja veta: "V podstate mu vadí to, aká som, moja osobnosť. Tak to je podla mna v prdeli..." - v podstate si mnohí čo sem píšu otázku, odpovedia aj sami.. A tú vetu o podriadenosti ženy som akože nečítala, inak by bola moja rada nekompromisná.

kafe

omega, to čo má pár spoločné, to ho spája a rozdielne (tie vlastné aktivity/priatelia), to môže pár obohacovať. Ak vedia svoje rozdielnosti vnímať ako plus a aj ich využívať vo VZÁJOMNÝ prospech. S citom a rozumom. A rešpektovať to na tom druhom a nezneužívať ten rešpekt.

omega3012

inak bohuzial, ale musim suhlasit, ale fakt BOHUZIAL, s tou teoriou, ze ak zena z nicoho nic nie je vecer doma, tak to zaujme muza na 1000% a o bez akychkolvek hacikov ci podmienok.

aspon podla mna, aj ked - nebol som v tej sitaucii, ale akonahle vybocuje nas zivot s priatelkou z priemeru, uz si vsimam a... teoria ako kafik pisala naozaj ale bohuzial plati.

a to jej doprajem cas aj jej pomozem s oragnizaciou atd atd, az som ju sam musel tlacit nech ide s kamoskami von :D takze pisem to naozaj nezaujato, a keby mi teraz napise, ze ide von, s kamoskami, tak si poviem ze fiha, pekne pekne.. je samostastna, atd..

a tato samostatnost.. je brutalne silna zbran na muzov. aj muz dokaze ziarlit.. aspon ten, ktory o nu ma zaujem, ALE NEMUSI TO DAT NAJAVO, pozor na to, dokazeme hrat extremne ladove kamenne tvare. dokazeme sa pretvarovat v tomto, ale v skutocnosti nas to zoziera :D

takze veselo do toho, len ench to nie je umele, ten vecer musi BAVIT hlavne teba ( vas, zeny ), rozumne, ale musite sa REALNE uvolnit, uvolnite napatie a stres, a pripadne muz si vas zacne vazit (nie ze by si nevazil), to je 2v1 vyhra. insiderska info, nie proti muzom, ale pre vsetkych, kedze to moze utuzit vztahy, jednoducheee

omega3012

skus ho opisat viac, kde pracuje, ako pracuje, ake ma plany do buducnosti, ako zijete, akych ma kamaratov, co robi vo volnom case, aky ma intelekt, ako ti dvori, ako sa zmenil za tie roky, skus ho opisat, ako keby v jednom prispevku chces nam o nom povedat vsetko..

a dovod je taky, ze skusim sa vzit do jeho situacie a z muzskeho pohladu ti napisem, co v nom vidim a aku podobnost v tom vidim a podobne..

mozno je to male, mozno je to tvrdohlavost, alebo neustupcivost. ale ak neches napisat, zameral by som sa na to, ci je na svoj vek adekvatne vyspely, (keby ma vyse 30, a hra notebook a nepracuje na sebe, je to varovny signal, nie na rozchod, ale varovny). hladal by som, ci ma OCHOTU PRACOVAT NA svojich chybach.. ci as nemeni k horsiemu z dovodu (praca, rodina, kamosi, nieco co ho trapi). a eci typu zena ma byt podriadena, skus to vydiskutovat, PRECo si to mysli. podla mna kazdy normalny clovek, by musel vediet obhajit svoj nazor, a nie "lebo" alebo "proste tak a drz hubu", normalne by mala ist diskusia do intimnosti PRECO je tomu tak. ak mam nazor, musim ho vediet obhajit, nech na teba kludne hovori ako na kamarata v bare pri pive, ze mate hodinku pravdy, kde moze povedat hocico. podla mna to nemoze nic pokazit, ale nie som studovany psycholog. hovorim to tak, ako zijem, s mojou priatelkou, tiez sa bavime o hocicom a dooost podrobne (ak zvladnem debatu a pocuvat jej byvalych, snad zvladnem uz fakt vsetko).

moze ho tiazit predstava, ze bude zivitelom rodiny a doba je aka je. moze ho trapit hocico. ale aj nemusi. moze byt proste magor. tazko povedat, nikto by sa nemal opovazit ho odsudit za 1 vyrok, lebo takych ludia nahovoria a nemyslai vazne..

priklad: aj mne obcas vadi nieco na mojej priatelke, ale neexistuje nic, co by ma nastvalo/znechutilo az tak, ze by sa mi sprotivila. tie drobnosti mi vadia, to hej, chvilkovo ma to nastve, obcas jej to dam pocitit, ale tak - keby nedam, som riedky hlupak, kedze nejak emocie musim dat najavo, nech ma vie citat. ked nepochopi, moze nasledovat debata. mozno je to len od povahy, ale konieckoncov, kaslat na vsetko, hlavne ze jeden druheho ma a sa maju. kdekolvek, akolkovek, 2014, 2015, 2030, kriza nekriza , fico nefico. uvedomit si jedinecnost toho druheho (ak ma OCHOTU NA SEBE MAKAT), a neviem co by cloveku mohlo chybat.. ale to uz zbytocne zabacam inde.

omega3012

"Tzn. mať svoje vlastné aktivity, záujmy, ktoré robím bez partnera, výjazdy s priateľmi a pod. Také chvíľkové odlúčenie, aby ste si chýbali navzájom, "

no neviem , toto je jedna z teorii, ale pocul som aj o inej, cim viac spolocneho, tym lepsie.. (extrem su deti).

to len an rozprudenie diskusie, ze nie vsetko je ciernobiele. z takeho "chcem trochu pre seba" moze byt tiez extrem - rozchod.

ozaj, ten grep je dobry... podla mna, ked ti robi taketo malickosti, aj po istom case, tak mu na tebe zalezi, malickosti neexistuju z vypocitavosti, to nedokaze clovek naprogramovat, ze "urobim malickost, nech je ticho" ale skor .. idem si po obchode, vidim grep, spomeniem si na svoju lasku a ejha, fakt, fakt mi chyba.. posral som to, tak jej nieco donesiem..

cize je tam iskierka nadeje, z coho moze byt aj atomova bomba, zalezi na vas.. clovek zlenivie, atd, obnosi sa, neviem, ale ide to napravit, urcite hej.. povahu itez sa da zmenit, a presne tieto skusenosti tym prechdazaju, hadky, nervacke vybuchy atd.

kafe

nuž, neviem. Nie ste už spolu trochu dlho a stratili ste obaja svoj život na úkor života vo dvojici? Tzn. mať svoje vlastné aktivity, záujmy, ktoré robím bez partnera, výjazdy s priateľmi a pod. Také chvíľkové odlúčenie, aby ste si chýbali navzájom, mali zážitky aj s inými ľuďmi, nie iba vo dvojici. Nechaj chlapa, nech sa baví na NTB-ku, choď si večer zabehať, na prechádzku, sadni si s kámoškou na víno, zaplávať si, do kina (kľudne i sama)... a nechaj ho, nech sa začne ON zaujímať o to, kde si, s kým, a čo robíš a prečo nie si s ním, a či nemôže ísť s tebou.. Moja teórie je, že chlap si (v tvojom konkrétnom prípade) všimne, že sa niečo deje, keď sa mu žena začne vzďaľovať a zrazu už neni po večeroch doma. V tom lepšom prípade, začne niečo robiť alebo sa aspoň snažiť ísť s tebou, v tom horšom bude šťastný, že má od teba konečne pokoj. Skús, uvidíš a podľa toho sa zariadiš.

Možno ste spolu dlho a váš vzťah sa nikam neposúva - zásnuby, svadba, deti... počula si o prechodenom vzťahu? Možno už túži kočíkovať deculo a ak ty nie, tak len sklopil uši a "trpezlivo čaká" kedy konečne to bude. Neviem. Každopádne ak chceš vzťah oživiť, môžeš to urobiť aj sama (ako som napísala vyššie), tvoja sebecká radosť zo života a spokojnosť môže nakaziť aj jeho, nepotrebuješ ťahať priateľa kade tade a presviedčať ho na čo nemá chuť. Ale zas odtiaľ potiaľ. Čerstvý vietor vo vzťahu je jedna vec a žiť si na hromádke, len vedľa seba, je vec druhá. Už ako to dopadne, uvidíš.

M3T30R

Zamysli sa nad tym kde vas vztah smeruje. Bud dokonca az puntickarka a naozaj si premysli vsetky jeho vady a zle vlastnosti, ale aj tie dobre samozrejme.

Mysli ale aj na to ako by to mohlo vyzerat neskor s nim v manzelstve a s detmi. Vidis tam niekde stastnu buducnost ? Stoji to za to riziko ?

Ja osobne z toho co citam od teba tak usudzujem ze tvoj priatel je velke riziko. Je jasne ze na zaciatku vasho vztahu bolo vsetko idealne pretoze kazdy chlap sa vtedy snazi ako kon aby si ziskal naklonnost zeny, ale vidis sama ze zacina to nejako upadat a dokonca sa ti snazi uz aj vtlct do hlavy sprostosti ako "zena sa ma podriadit chlapovy" a podobne. Toto je pre mna obrovsky varovny signal.

a to co toto

Dakujem za nazory. Zacnem pri preco sa s nim nerozidem. Priklad... Vcera sme sa chytili hned rano za toto, preto som sem aj pisala. Nasraty odisiel z domu. Napriek tomu mi ale zavolal, ze je v obchode, ci nieco nepotrebujem a aj ked som nic nechcela, kupil mi grepy, lebo vie, ze ich lubim. A kopa podobnych malickosti. Nedokazeme sa na seba dlho hnevat a potom nas to mrzi. On je clovek, ktory viem, ze bude pri mne vzdy stat. Len ma mrzia tieto veci medzi nami. Mozno je fakt chyba fakt vo mne, neviem.

qmka

"žena by mala byť mužovi podriadená a nevyskakovať." toto ked zapocujem u chlapa, tak utekam
Ved sa mu cely cas prisposobujes a on si len rozkazuje. Hento chce a zmen sa a ked to, tak potom to... Ved on sam nevie co chce. Evidentne ma problem so sebou a riesi si ho na tebe. Maj trochu sebaucty. Preco sa s nim nerozides?

_meno

Ahoj a to čo toto

Budem strucny, co ste vo vztahu stratili, je samých seba.

Este raz : z iluzie vztahu on stratil svoje JA a ty si stratila svoje JA a vybudovali ste si falosnu identitu ako oporny bod "MY".

"Naučila som sa žiť aj s jeho chybami" je tvoje vyjadrenie ze si nespokojna s nim.

"V podstate mu vadí to, aká som, moja osobnosť" je jeho vyjadrenie ze je nespokojny s tebou.

Inak povedane, obaja ste nespokojni, nepocuvate sa ... a stale zijete v iluzii tretej osoby, "VZTAH, MY". 90% toho co robime je zvyk, a robit nieco zo zvyku ktory neprinasa osoh je pre "zlozvyk". Ako vravel znamy, obaja manzelia by sa mali v desatrocniciach stretavat znovu o farara a znovu by sa ich pytali, ci chcu spolu zit ... ved to je lahka otazka, ak je manzelstvo 5 rokov katastrofov .... je lepsie zit este 50 rokov ov katastrofe alebo sa zastavit, popozorovat a zit znovu v laske z pritomnosti.

Ale toto vsetko co som napisal je len nedostatok lasky (voci sebe, voci partnerovi, atd atd). Ked sa staram o svoju lasku, nenasledujem nenavist okolo seba, niekedy sa jej branim.

Inak povedane, nerieste vztah (preto sa robia vo vztahoch pauzy .... ) rieste teba a jeho. Lebo vztah z lasky je taky, kde ty si samostatna osoba laskava a on je samostatna osoba laskava. Spolu sa citite dobre - ste spolu.
(opak toho je vztah zo strachu - ja som nesamostatna nenavistna osoba aj on. Vytvarame vztah z nesamostatnosti a zo strachu zo samoty)

Tento cierny scenar je dolezite pochopit .. Zmente svoje smerovanie, lebo pridete tam kam smerujete...teraz ked vidite kam smerujete mate vztah niekolko desatroci zlého zivota ...

Teraz by ste sa mozno spytali "co mam robit"? Odpoved je jednoslovna, je to "laska". Ten kto ma miluje odo mna nic nechce , preto "co mam robit" .... je nepochopenie uz v podstate, preto nedojde k odpovedi.

Ja to poviem inak .. zmysel zivota je "laska", tak ako Boh je nekonecna laska. Ak Vasa najvyssia hodnota v zivote je laska, ste v súlade s ludmi, s bohom, s pracou, so vsetkym ... laska je schopnost srdca ... moje srdcie lubi 2 ludi, o ktorých mozog vravi 1. ma pekne oblecenie 2. ma skarede oblecenie - obe tieto vyjadrenia su produktom mozgu, nie srdca. Preto aj argumentáciami, slovami atd atd atd realizujeme "mozog", nie "srdce". Mozog sa opiera o myslienky (otec bol silny ja musim byt tiez .. na vianoce sa je kapor ja musim tiez, verime v Boha rímskokatolíckeho ja musim tiez, ja mam 1000€ plat moj partner musi mat tiez ........ cela tato rovina je rovina mozgu. Je to ako hladat futbalovu loptu na obrovskom basketbalovom ihrisku - je jedno kolko hladame/argumentujeme prosto tam neni ..

Brana k zivotu je laska. :)
Najpraktickejsi priklad .. keby teraz pri tebe sedel Boh a pytal by sa ta, s cim ti moze pomoct. A ty by si mu povedala, lebo vies ako si pomoct.... A on by sa spytat "teraz ked vies co chces robit a vies aj ako.... mozem ti este s niecim pomoct"? - Dakujem, toto mi pre teraz staci :)

Vela lasky, úsmevov, veselých chvil a milych malickost Vam prajem "a to čo toto" :)