Tabletka po styku

zuzana1999

teraz na 7.den som dostala take spinenie strasne slabe. myslite ze to znamena ze nie som tehotna??teda aspon pravdepodobne nie?

escap

Tabletka po (escapelle) môže zabrániť ovulácii, ak sa užije v predovulačnom období, inak počatiu, čiže oplodneniu nezabráni a potom spôsobuje raný potrat, pretože zabráni oplodnenému vajíčku uchytiť sa vo výstelke maternice. Žena tak otehotnie a tabletka po tehotenstvo hneď aj ukončí.

Takže počas plodných dní žena môže otehotnieť = počať, aj keď vzala tabletku po, nedozvie sa však o tom, keďže tabletka následne pôsobí abortívne. Z morálneho hľadiska je preto jej užívanie neprípustné, pretože zabíja počaté dieťa.

Rovnako prakticky všetka dostupná HAK na našom trhu pôsobí abortívne. Ak nechcete dieťa, odporúčam sexuálnu abstinenciu, ak ste manželia, tak prirodzené metódy plánovania rodičovstva. Je to lepšie ako dieťa počať a hneď ho vďaka tabletkám potratiť.

zuzana1999

najviac sa bojim toho ked som ju uzila na poslednu chvilu.. po 70.hodinach:/ stale mam taky pocit zeby som mala menzes dostat a nic...

zuzana1999

a kedy by sa mi mala dostavit menstruacia? lebo ja ju mam nepravidelnu.. teraz je to 4. den a zatial nic :(( a po kolkych dnoch si mozem spravit test?? ja som zufala uz :(((

majkamala

Menzes sa ti nemusi dostavit, to nie je vobec podmienka, mozes mat bolesti v podbrusku, moze ti byt zle, objavi sa mozno migrena, nejaka hnacka, zalezi od teba, ako vie telo spracovat hormony navyse. Ale dobre ze si uzila tabletku, pokial nechces byt tehotna. Ale pozor, nie je to cukrik, radsej porozmyslaj nad pravidelnou antikoncepciou.

zuzana1999

bolo tam pisane ze do 5.dni by sa mala dostavit, preto sa pytam. a chcem vediet, ak by sa dostavila do tych 5.dni tak som v tom neni?? ked si ho spravim 5-7 dni od styku ten test bude to 100 % iste? ci si ho nemam spravit radsej neskor.

vivie

Ahoj určite nie je nikde napisne že sa musí menzes dostaviť do piatich dní...nemusí sa vôbec...A dokonca mor narušiť cyklus tak, že sa vynechá aj ďalšia menstruacia.. je to to najväčšie svinstvo aké si žena môže do seba dať..účinnosť tabletky je taká, že čím skôr si ju dáš, tým lepšie...nakoľko si si ju dal na poslednú chvíľu, myslím si že sa menzes asi nedostaví...skús sú spraviť test 5-7 dní po styku, aby si vedela ako na tom si...hlavne ráno ho treba robiť ;) to dúfam vieš ;)