Tretia oblička u 6 mesačného dieťaťa

Príspevok v téme: Tretia oblička u 6 mesačného dieťaťa
1_BeataN

Dobrý deň,
dnes môjmu synčekovi náhodne na USG zistili tretiu obličku. Podľa lekára je plne vyvinutá, akurát ju nazval blúdivou. Máme sa ukázať 7.1. a dovtedy si máme premyslieť či podstúpime operáciu alebo nie.
Vie mi niekto k tomuto povedať niečo bližšie, resp. ako by ste sa rozhodli vy?
Ďakujem za každú odpoveď.

tasty

navrhujem navštíviť iného lekára, alebo aj lekárov, nech každý povie svoj názor, svoje skúsenosti, určite by som sa neuspokojila verdiktom od jedného lekára

zuzi74

Ja nerozumiem nazoru toho lekara, ze taky nalez je v tele zbytocny. Keby povedal, ze je to zivotu nebezpecne, alebo to moze mat katastrofalne nasledky, ale takato odpoved ma matku upokojit? A este operovat tak male babo. Kriste pane, ti lekari by snad vykuchali uz kazdeho.

lombardo1981

Ja mám obojstranný kompletný duplex močových ciest. Od obličiek až po dvojnásobný objem močového mechúra. Pokiaľ nemá pridružené iné ochorenie obličiek a pokiaľ mu to doposiaľ nerobilo problémy, tak tá operácia je zbytočná.
A nie je pravda, že je to plus, čo sa týka funkčnosti.

Axel Wers

Oblička navyše by nemala spôsobovať problémy, a možno je to trochu aj osožné, lebo do budúcna bude mať vždy jednu obličku k dobru, keby sa s ostatnými niečo stalo. Ale bude častejšie piť a čúrať.

1_BeataN

Ďakujem.
Problémy mu to vôbec nespôsobovalo a prišlo sa na to len náhodne. Pravdupovediac pýtam sa hlavne preto, lebo som bola podobného názoru ako vy, ale lekár ma neskutočne vydesil. Povedal mi, že takýto nález je v tele zbytočný.
Zrejme OP odmietneme aj my.

Nela41

Podstupovať op je úplne zbytočné, jediný problém, kt. sa môže vyskytnúť je že bude chlapček častejšie cikať ;D
Moja spolužiačka má tiež tri obličky a v pohode

dixit

aj kamarátkin otec (päťdesiatnik) má 3 obličky, kedy presne mu to zistili neviem, ale žiadne problémy kvôli tomu nemal...

Shayleen

Som ešte vo tomto prípade nepočula. Som sa akurát na iných fórach dočítala že existujú aj taký čo majú 5 obličiek. Naspäť na tvoj pripad: pokiaľ podľa vyšetrení je všetko OK ja by som tu OP nepostúpila. Problémy s tým nebude mať iba toľko že bude častejšie na vècko chodiť. Ps: na fóre kde som sa dočítala ti čo majú troje si si to nechali žije normálne a bezproblémove.