Nechránený 1. pohlavný styk - Môžem byť tehotná?

Príspevok v téme: Nechránený 1. pohlavný styk - Môžem byť tehotná?
remember11

Dobrý deň,
som velmi zúfalá a neviem čo robiť tak som sa rozhodla že vyhladám fórum v nádeji že sa mi dostaví dobrej rady.Pred 29 hodinami som mala môj prvý sex.Mojim problémom ale je, že chlapec nemal kondóm.Tvrdil mi síce že to vie ovládať, ale po vášni mi prišiel rozum a mám strach.Ako neskúsená viem čo je to prerušovaný pohlavný styk od svojho okolia.Dočítala som sa ale čo sú ,,kvapôčky lásky".Bol to môj prvý sex a mám iba 17 rokov, neviem si predstaviť žeby som mala byť tehotná.Rozmýšlala som hneď nad tabletkou Escapelle, ale viem že to rozhádže celý organizmus.Ale to či som tehotná si viem zistiť až keď bude neskoro. Prosím vás o pomoc, neviem čo mám robiť.
Vopred som vďačná

lily7090

Aaale prosim ta, hadzat do seba Escapelle vzdy ked pominie vasen mi tiez nepride zodpovedne. Ak plodne dni nemas a ak dotycny chlapec sa do teba nespravil, tehotna nebudes...kvapocky lasky je hlupost, ja mavam prerusovany sex uz 8 rokov a nikdy sa nic nestalo... Iba ak by si mala plodne dni, vtedy tam riziko je. Ano to co si spravila je nezodpovedne ale ked som mala 17 rokov a bola som straasne zalubena stalo sa mi uplne to iste a velmi som sa bala, ze budem tehotna. Nebola som. Drzim palce a neboj sa vsetko bude dobre :) Splodit dieta vobec totiz nie je take jednoduche...

escap

Tabletka po (escapelle) môže zabrániť ovulácii, ak sa užije v predovulačnom období, inak počatiu (oplodneniu) nezabráni a potom spôsobuje raný potrat, pretože zabráni oplodnenému vajíčku uchytiť sa vo výstelke maternice. Žena tak otehotnie a tabletka po tehotenstvo hneď aj ukončí.

Takže žena môže otehotnieť = počať, aj keď vzala tabletku, nedozvie sa však o tom, keďže tabletka následne pôsobí abortívne. Z morálneho hľadiska je preto jej užívanie neprípustné, pretože zabíja počaté dieťa.

remember, nepíšeš, či si v čase styku mala plodné dni. Ak nie, nemala by si ako počať a tabletku po by si brala zbytočne. Ak si mala plodné dni, mohla si počať. Ak by si následne vzala tabletku po, bola by si zodpovedná za jej účinky v tvojom tele.

Rovnako prakticky všetka dostupná HAK na našom trhu pôsobí abortívne. Mať sex s niekým, s kým nechceš prežiť celý život a mať s ním dieťa, je nezodpovedné. Tie stresy po tom za ten chvíľkový pôžitok nestoja. Odporúčam preto duševné spoznávanie, budovanie čistého vzťahu a sexuálnu abstinenciu. Lebo pohlavný styk je sväté územie, následkom ktorého môže vzniknúť nový život, na ktorý nemá nikto právo siahnuť.

jankonehrask

Čo čakáš, že ti ľudia poradia? Tleskni rukami 4krát a tehotná určite nebudeš? Daj si tabletku po ak je ešte čas. Musíš byť trošku zodpovednejšia ak chceš mať sex.