Nechutenstvo, ťažko na žalúdku

Príspevok v téme: Nechutenstvo, ťažko na žalúdku
coralpink

Ahojte, už 4. deň pociťujem veľmi ťažko na žalúdku, akoby som bola nonstop prejedená a ani mi absolútne nechutí jesť. Skoro nič nejem, za tie 4 dni som zjedla raz kuracie prsia na prírodno s ryžou, trošku ovocia, jogurt. Úplne mi to stačí na to, aby som sa cítila až príliš sýta. Ani cez Vianoce som toho veľa nezjedla, čiže to nemôže byť následok toho. Dosť mi ešte k tomu vysychá v ústach, snažím sa vypiť veľa vody ale stále sa cítim akoby som týždeň nepila a neustále mi je zima. Neviete čo to môže byť? Už sa mi to stalo pred pár mesiacmi, potom to v priebehu pár dní prešlo a bola som ok.

RNG

Coralpink, zabudni na lekarne, tie su na lieky, nie na potravinove doplnky. Kyseliny dochadzaju napr ako doplnok betain HCl with pepsin. Enzymi napr ako pancreatin, co je vytaszok zpo zvierat, velmi podobny nasemu pancreatinu, tj enzymatickej zmesi co vyraba nas vlastny pancreas.
Na znackach nezalezi, len na davkovani.
Davka kyselin vo forme betainu HCl je od 600 do 1800 mg s kazdym jedlom, podla individualnej potreby doplnania.
Davka pancreatinu je ekvivalent 2 az 6 gramov, tiez podla potreby. Ine enzymaticke zmesi su tioez na trhu, kde obsah enzymov ma povod v rastlinnom, fungalnom, a bakterialnom svete. Tieto su samozrejme drahsie, ale uzitocne na rozne specialne problemy ako potravinove alergie, odmorovanie tela, v pripade ze nezaberie entericky pancreatin atd.
Mikrovlakniny a kvalitne probiotika odporucam pouzivat kazdemu, lebo telo ich potrebuje a v nasej beznej potrave ich nie je dost.

RNG

Nuz v intenzivnom boji farmacie proti konkurencii sa na Slovensku podarilo potlacit aj neskodne a velmi uzitocne koloidne striebro.V USA zatial nenasli dostatocne silnu zamienku a tu sa predava este stale s navodom aj na vnutorne pouzivanie .
Ja ho pouzivam a vyrabam uz dlhe roky, zakazdym, ked mi je zle na zaludok staci glg a je po problemoch. Do oci si ho striekam uz aspon 10 rokov , kazdodenne,co mi odstranilo "syndrom suchych oci"

coralpink

RNG, a ked si kúpim koloidné striebro z lekárne v spreji a budem to používať na oči, tak to nemôže uškodiť? lebo tam v popise použitie na oči nespomínajú, tak si nechcem uškodiť..

coralpink

Suché oči, to ste úplne vystihli, s tým mám dosť problém ale očná mi poradila len kvapky. Koloidné striebro mi napadlo, vyskúšam.

No a doplniť kyseliny, probiotiká, enzýmy...Ako? Vo forme nejakých doplnkov z lekárne? Majú také výrobky vôbec účinok?

RNG

Inac cinska tradicna medicina sa zapadnym lekarstvom casto nezasluzene podcenuje. Treba si precitat aj clanky, kde kto mal dostatok tradicnej opatery sa dozil dlheho veku aj v minulosti
chriskresser.com
Priemerny vek vo feudalnych krajinach bol nizky najma z biedy, nedostatku potravin, nedostatku opatery, a velmi vysokej detskej mortalite.
V uvedenom clanku vysoki hodnostari v Cine sa dozivali vysokeho veku aj pri tradicnej medicine.

RNG

Inac sucho v ustach je tiez obvykle sposobene roznymi virusami, ktore napadaju aj slinne zlazy, aj slzne zlazy(syndrom suchych oci)
Syndrom suchych oci som si osobne potlacil roznymi antiviralnymi doplnkami, pozri cez google.sk pod mojim nickom a slovom herpes, ale najma striekanim koloidnej striebornej vody do oci, co uvolni slzne kanaliky za par tyzdnov a poznas to s objavenim ranajsich karpin, co mi roky chybali co sa v noci vytvoria slzotokom, kde slzy cistia a osetria oci.

RNG

Cely minuly rok a najma v tomto obdobi obieha cely svet mnozstvo roznycy virusov, z ktorych niektorwe nicia cely traviaci propces, tj vyrobu kyselin aj enzymov. To po case znici aj probioticku floru v crevach, ktora je zavisla od toho, ci kyseliny v zaludku znicia mikroby na roznych surovych jedlach.
Takze odporucam si chybajuce doplnit, ci uz kyseliny, rozne enzymy samozrejme mikrovlakniny aj probiotika. Po case sa mnohym zregeneruju parietalne bunky, takze im vutvoria dost kyselin, aj rozne zlazy vyrabajuce enzymi sa mozu zregenerovat, lebo inac ste odsudeni, ako som aj ja na branie kyselin enzymov na cely zivot s kazdym jedlom.
Samozrejme mikrovlakniny/soluble fibre aj kvalitne probiotika odporucam doplnat kazdemu cely zivot, lebo ich nasa potrava neobsahuje v dostatku

coralpink

S cyklom asi nie, prvýkrát sa mi to stalo v inej fáze ako teraz. Slabosť nepocitujem.

No gastro..Už sa s tým zmierujem ale idem jedine transnazálne aj keby som mala precestovať pol republiky kvôli tomu :/

JanSoltes

Cinska medicina... to je ta medicina ktora ked bola v cine ako jedina tak priemern vek zivota bol 30 rokov :) Velmi by som sa na jej sarlatanske poznatky nespoliehal SAMA: nevies ani co slezina robi tak nehuč... :) No a slecna pacientka... šup šup na gastroenterologiu :)