Psychiatricke lieky

ddana

Liekovka, "ani chemoterapia sa neužíva doživotne" to veru nemáš pravdu. Ak je pacient v konečnom štádiu - je chemoterapia - tzv paliatívnou liečbou - tj. udržuje človeka pokiaľ sa dá pri živote. Otec má rakovinu hrubého čreva - diagnostikovanú pred rokom s početnými metastázami v pečeni teda v poslednom štádiu.
Rozhodnutie je na Tebe, s liečbou nemusíš súhlasiť, ale potom pamätaj na jedno : o diagnóze síce nepíšeš, ale vzhľadom nato, že užívaš Seroquel môžeš byť buď nestabilná porucha osobnosti, alebo schizofrenička) a keď vysadíš túto liečbu za pár dní sa vrátiš k svojim starým problémom. Liečim sa na depresiu cez desať rokov, skúšala som antidepresíva vysadiť párkrát a po 3 mesiacoch, ak nie skôr sa depresia znova objavila, takže už to neskúšam a moja liečba je už doživotná.

ni-ka

myslim ze tieto lieky sa nemusia vzdy brat dozivotne, zalezi na tom ci je psychicke ochorenie trvale, alebo sa jedna napr. o sekundarnu depresiu vyvolanu inou pricinou...

5.5 elsa

liekovka nie je problém zájsť aj k inému doktorovi popýtať sa ho na spôsoby liečby,keď už ich teda musíš brať aby si bola fit,treba sa opýtať aj na nejakých neštátnych klinikách,za opýtanie nič nedáš :)

slkdfjlsjs

psychiatricke lieky podla mna urcite maju vyznam, ale myslim si tiez ze vyhradne pri velmi tazkych pripadoch kedy absolutne vsetko ostatne zlyha ako napriklad psychoterapia a ked sa dosledne vylucia vsetky somaticke priciny a ked stav pacienta je jeho dusevnym stavom vyrazne nebezpecnym pre jeho okolie ci jeho sameho. vo vsetkych ostatnych pripadoch treba byt opatrny a tri krat si rozmysliet, ci chcete a ci sa vam oplati naskocit do tohto vlaku jednak vedlajsich priznakov a zavislosti na tychto liekoch. tieto lieky sa predpisuju na vsetko, ako cukriky, ziadne exaktne vysetrenia, ziadna skumanie skutocnych pricin, ziadne posudzovanie inych rieseni, je to velmi pohodlne pre lekarov a v podstate aj pre pacientov (dam si tabletku a bude mi ok) ale cesta spat moze byt velmi tazka a ak nebola nasadena subezne aj ucinna psychoterapia s liekmi tak to uvrhne cloveka do este horsich stavov nez v obdobi pred ich uzivanim, nehovoriac o pripadoch kedy vedlajsie priznaky z tychto liekov sposobili u pacientov trvale nasledky, ci uz trvala strata libida, alebo tzv serotoninovy syndrom atd.
ak vam je ale velmi zle, doslednu zmenu zivotneho stylu a psychoterapiu ste uz vyskusali a nepomohlo + boli vylucene vysetreniami vsetky somaticke priciny (virove, bakterialne, paraziticke ochorenia, alergie, intolerancie, cukrovka, stitna zlaza, oblicky, neurologicke problemy...), potom mozete s kludnym svedomim siahnut aj po takychto liekoch. dovtedy ale bude opatrni a nepodcenujte rizika.

5.5 elsa

liekovka je každého človeka rozhodnutie či bude lieky brať,už každý musí uvážiť či je to natoľko potrebné,alebo nie,lekári radi cpú aj keď to nie je potrebné ono z toho aj profitujú :) :) pokiaľ sa nejedná o vážne stavy ohrozujúce život tak nevidím dôvod na také niečo......

kablica

Vies, v com je tvoj problem?
Neprijala si fakt, ze si dusevne chora. Nezmierila si sa so situaciou. Lenze lieky nie su zodpovedne za to, ze ty si psychicky ochorela. Lieky sice maju daleko do dokonalosti, ale v takom stave su vedomosti ludstva, nic lepsie zatial nemame.
Lieky ani farmaceuticke firmy nemozu za to, ze ty si psychicky chora.

liekovka

o seroqueli som hovorila ako mi bolo zle ked som raz vynechala davku, a aka je to zavislost-ako mi bolo fyz.zle
je smutne ze ked clovek zacne brat tieto lieky je cesta spat nemozna do znacnej miery

kablica

teraz nechapem, o co ti v tejto teme ide-najprv nadavas na Seroquel a vzapati, ked ti napisem, aby si ho teda nebrala, ked je taky priserny, sa ides zabijat. Tomu nie celkom rozumiem, liekovka.