Zápal pľúc a následky

Príspevok v téme: Zápal pľúc a následky
sudo

Zdravím, prekonal som zápal pľúc, a stále mám bolesti v hornej časti hrude, z ktorých sa neviem dostať. Zápal pľúc som dostal koncom novembra. Z ničoho nič ma začali bolieť celé nohy, neskôr sa bolesti rozšírili do celého tela. Nevedel som si to vysvetliť. V ten istý deň večer som dostal vysoké horúčky, pričom bolesti boli už také že som cez noc vôbec nespal a len som sa prehadzoval. Nemal som kašeľ, ani hrdlo ma nebolelo. Na druhý deň som šiel k doktorovi. Dal mi antibiotiká a tabletky od bolesti. Spýtal som sa ho akú mám chorobu. Povedal že mi to vysvetlí, ale vysvetlil mi len to aký liek kedy mám brať a to bolo všetko. Na PN-kový papier uviedol diagnózu J06.9 - infekcia horných dýchacích ciest. Lieky som síce užíval, ale k zlepšeniu nedochádzalo. Po dvoch dňoch som dostal kašeľ, a hlava ma bolela tak ako ešte nikdy predtým, myslel som si že už je so mnou koniec. Jednu noc som sa zobudil na to že mi je veľmi teplo. Bol som vystretý na posteli, ruky som mal odtiahnuté od tela a nohy rozkročené. Celé telo bolo tak horúce, že som sa nemohol dotknúť sám seba. Doslova to pálilo. Teplotu som si nemeral, len som si vzal tabletku proti horúčke a zaspal som. Ráno už moje telo horúce nebolo, ale aj tak som mal teplotu nad 38. Takto som sa v horúčkach a bolestiach trápil doma šesť dní. Šiel som opäť k doktorovi, ale ten mi chcel zas len predpísať rovnaké lieky, aby som ich užíval ďalej, že to môže trvať dlhší čas kým sa vyliečim. Ale pre istotu mi vzal krv na test CRP, že na druhý deň mám prísť pre výsledky. K tomu už nedošlo, asi o tri hodiny mi volali z ambulancie, že nejaké hodnoty v krvi nie sú dobré a ihneď mám ísť na infekčné. Tam mi doktorka posluchom diagnostikovala zápal pľúc. Potvrdilo sa to ešte na RTG snímke, ale bolo to už tak zlé že som musel ostať v nemocnici. Z predpokladaných sedem až desať dní liečby antibiotikami cez infúzie sa to predĺžilo, pustili ma domov až na šestnásty deň. Kašlal som už len občas, ale mal som dosť silné bolesti v hornej časti hrude a v ľavom boku pod rebrami. Antibiotiká v tabletkách som užíval ešte desať dní po prepustení z nemocnice. Kašeľ mi prešiel, kontrolný RTG snímok ukázal že žiaden zápal už nemám, ale bolesti trvajú odvtedy stále. Najhoršie je to ráno, počas dňa to trochu prejde, ale večer je to zas horšie. Ak náhodou zakašlem alebo kýchnem, bolesť je neznesiteľná a dostávam kŕče, chvíľu sa neviem ani pohnúť. Taktiež fyzicky namáhavejšiu činnosť neviem robiť dlho a keď skončím, cítim slabosť a trasú sa mi ruky aj nohy. Slabosť údajne po prekonaní takej choroby môže trvať dlhší čas, ale s tými bolesťami sa neviem zmieriť. Vôbec sa to nezlepšuje. Nemá niekto s týmto skúsenosti, ako sa tých bolestí zbaviť? Alebo to časom prejde?

Zapal 123

Prene tak pali ma to dost ono to pride pali to jak keby horeno mi to tam nieco prejde a zase tak isto dookola 22 mam dychanie ciste a hrdlo ma vobec neboli .

Omen

Rozumiem tomu tak, že si pred 3 dňami bola na pohotovosti, kde ti povedali, že máš zápal hrtana, priedušnice a predpísali ti lieky. Včera si kvôli PÁLENIU na hrudi volala záchranku??? A ona prišla??? Vyšetrili ťa a povedali, že sa k tomu pridružil zápal priedušiek? Alebo vylúčili hrtan a priedušnicu a máš len zápal priedušiek? Antibiotiká ti nechali alebo vymenili za iné? Ich názov? Páli ťa len na hrudi a nič iné? Koľko máš rokov?

Zapal 123

Co ja viem aky zapal mam nepovedal mi doktor iba mi napisal do papiera ze mam zapal hrtana a predusnice nic ine nasadil mi antibiotia a nepomahaju mi nic a horsie ma to pali .. tak preto sa pytam ci to nemoze byt nahodou aj zapal pluc .

Lion7854

Mna drbne... :D z coho mas ten zapal pluc ? Bakteria, virus abo co ? Mam najracej ked mi niekto povie a najem dr ze ma zapal pluc a ked sa opytam z coho tak povie ze ma zapal pluc a budka. Boha no ... daj si zistit z coho mas ten zapal a nasad na to liecbu bo ma slak trafi :D

Omen

Ak ti lekár povedal, že máš zápal priedušiek, nemôžeš mať zápal pľúc. Ale môžeš mať zápal hrtanu, priedušnice a priedušiek. Pálenie na hrudníku cítiš vtedy, ak sa jedná o prudký zápal.

Zapal 123

Dobry den chcem sa opytat pred 3 dnami som bola na pohotovosti povedali mi ze mam zapal hryana a preducnice... nekaslem ani neboli ma hrdlo vcera bola pri mne zachranka preto lebo ma uz 4 den stale pali na hrudi a mi povedali ze mam Bronchititu nemoze to byt zapal pluc???

RNG

Dnes svet obihaju ovela viac rozne virusy, pre to kazdemu odporucam si zvysit viralnu imunitu, pozri cez Google.sk pod mojim nickom a slovom herpes ako na to. Ja momentalne pouzivam monolaurin(1 az 2 x 5 gramov) tiez som pouzival viac dni colostrum, az 15 gramov praskoveho, rozmixovane v pohari mlieka. Mal som totiz zopar viralnych utokov a par nakaz hornych dychacich ciest v poslednom case, chytenych od mojich vnucat a takto som ich potlacil uz v zarodku,za par dni, aby to neprerastlo do vaznejsej choroby.

RNG

Sudo, obrazky pluc ukazuju len zmeny=znicenie, nie zapaly alebo dokonca rozne mikroby v nich.
Mozes v nich mat napr drobne krvne zrazeniny, co sa daju odstranit branim serrapeptazy, co zaroven odhlienuje a odmaskuva rozne maskovane infekcie, ktore potom telo vie znicit lahsie.

sudo

Ďakujem za odpovede. V prašnom prostredí som po "vyliečení" bol, ale nejak ma to neovplyvnilo. Kašlem už len veľmi málo, a to mám vlastne šťastie, lebo keď zakašlem alebo kýchnem tak tá bolesť v hrudi je neskutočná. Inak sa ako-tak dá zniesť. Pri poslednej kontrole mi už žiadne lieky nepredpísali, takže som bez liekov. Tvrdia že bolesti nemôžu mať pôvod v pľúcach lebo RTG snímok je čistý, a posielajú ma na neurológiu. Tak som zvedavý čo bude tam.