Nevládzem sa učiť

Príspevok v téme: Nevládzem sa učiť
emi1987

Ahojte.Som v tretom ročníku na vysokej škole.Študujem tri odbory.- z toho 2cudzie jazyky.O necelé 3týždne ma čakajú prvé štátnice,popritom množstvo skúšok,prax a ešte píšem bakalárku v angličtine.Užívam aj ginko na pamäť,ale už mi nič nepomáha.Nevládzem sa učiť,ani sa nemôžem prinútiť.Ako dlho a ako ste sa učili pred štátnicami?

annamaria123

Dlhooo, do zblbnutia - ale stojí to za ten bohovský pocit potom. Učila som sa niečo vyše mesiaca a učivo som si delila na každý deň tak, aby som mala dostatok času pri učení nového aj opakovať a vracať sa k už prejdenému a na konci samozrejme všetko zopakovať. A deň pred už som do toho nepozrela, akurát cestou tam trochu v aute...Musíš mať hlavne systém, aby si stihla a nepanikárila. VYDRŽAŤ - to je jediné, do čoho sa musíš prinútiť. Neviem, koľko platíš za školu, ale okrem financií si určite do nej investovala kopec krvopotu pri učení sa na skúšky a zháňaní si podkladov a materiálov k štúdiu, tak si teraz musíš povedať, že to hádam teraz nenecháš, keď si tak blízko. Držíme palce!

Jeska756

Ja som sa učila mesiac pred štátnicami a mala som čo robiť,aby som všetko stihla.Mala som velké nervy a stres.Skús si rozdeliť učivo na každý deň.