Vypadávanie vlasov u 16-ročnej

Príspevok v téme: Vypadávanie vlasov u 16-ročnej
kika456

Ahojte. Gynekologička mi na 3 mesiace predpísala Duphaston, ktorý obsahuje hormón progesterón, ktorého mám nedostatok a mám kvôli tomu nepravidelnú menštruáciu... Mňa osobne to netrápi, lebo väčšina dievčat v mojom veku ju má nepravidelnú (mám iba 16 rokov). Ale tak trápilo to moju kožnú, ktorá si myslí, že to kvôli tomu mám akné s ktorým si nevie rady... Ten Duphaston som brala 2 mesiace a mala som kramy pravidelné. Začali mi ale vypadávať vlasy!!!!! Už ked som užívala ten liek 2.krát. Máte niekto podobné skúsenosti?? Brali ste ten liek? Naozaj je to z toho? Neviete ako dlho mi budú vlasy vypadávať?? Už vypadávajú skoro mesiac... Veľmi sa bojím, že budú extrémne riedke, kedže prirodzene mám vlasy trochu redšie. Ten liek už brať nebudem! :(

kika456

Ja fakt na 100% neviem či to mám z tých liekov, môže to byť aj niečo iné. Kožnú mám veľmi daleko a dostať sa tam je problém... pôjdem asi až na budúci týždeň :( dúfam, že dovtedy nebudem plešatá.
Mataxdhfbad a vieš kvôli čomu?? nechudneš náhodou nejako radikálne?

Mataxdhfbadh

bud rada ze to mas iba z liekov :D mne zacali padat vlasy a kramy uz nemam vobec (a nie som tehotna) XD .........

kika456

Ďakujem za rady :) Neviem či to bude štítnou žľazou, pretože žiadne iné príznaky nemám. Na ten yam sa ešte pozriem bližšie... vyzerá to ako dobrá vec na môj problém.

RNG

Padanie vlasov je obvykle zo zleho travenia a absorbcie zivin. Moze to byt aj z nizkej cinnosti stitnej zlazy alebo roznych infekcii, ako napr candida albicans v crevach.

Duphaston nie je progesteron, ale jeho synteticka chemicka nahrazka, progestin, Dydrogesterone, ktora ma plno postrannych skodlivych ucinkov. Vcitane napr rastenia chlpov alebo vypadavania vlasov.
www.energeticnutrition.com
Pravy, tj bioidenticky progesteron mozes dostat napr vo forme progesteronoveho kremu, co si natieras na vnutornu stranu stehien.
Na napravu menstruacie odporucam brat yam, kde davka ucinnej latky v nom, Diosgeninu by mala byt okolo 200 mg. Mladym dievcatam moze zabrat aj polovica.
Dobry najdes napr vo Swansonvitamins.com kde ich standardizovany vyrobok obsahuje 40 mg Diosgeninu v kazdej kapsuli.

Shayleen

Tak to znamená duphastonu určite nebude. Prečítaj si pribalový letacik ja tam nič nevidím z nežiaducich účinkoch. Aj ja som to brala a nemala žiadne problémy