Varikokela cvicenie

CVLR

Ja som po operácii varikokély. Mal som ju nad ľavým semeníkom a sem tam ma to tam pobolievalo. Predtým som makal v posilke. Momentálne oddychujem a uvidím čo mi povie doktor pri kontrole. Opýtam sa ho na tú posilku.Cvičiť budem určite aj ďalej, lebo bez toho si neviem predstaviť svoju existenciu :)

lukasbuhilahf

Ako viete ze sa na slovensku nerobí ja som nasiel na nete jednu nemocnicu v bratislave a tam som aj napisal a povedali me že vykonavaju aj mikrochirurgicku operaciu tak newm ci je to pravda nebo ne

Džon

ak vam varikokela nespôsobuje znižene hladiny hormonov a zniženu neplodnosť a bolesti tak to nechajte račej tak niektorý s tým žijú a sú v poriadku je to individualne niekoho to uplne oslabý a u niekoho to nerobý problém.Ale jednoznačne s tým chodte pravidelne na kontroly.

Džon

cena mikrochirurgicek operácie varikokély sa pohybuje od 5000€ do 6800€ konkrétne v meste České Budějovice

Džon

ak niekto vie kde všade v čechach sa robí mikrochirurgicka operacia varikokeli tak bol by som rad ak by ste zistili par miest a cenu dakujem .

Džon

www.varikokela.info

na tejto stranke su vcelku vierohodne informacie.Jednoznačne najlepšie je to odoperovať a ak sa operacia nepodari určite to nenechavať neliečené.Ma to dosť vysoký vplyv na mužske hormony a taktiež hlavne na plodnosť muža tu su jednotlive operačné postupy......

otevřená operace z řezu na břiše nad tříslem (sec. Palomo), v tříselném kanálu (Ivanissevich) - přeruší se dohromady všechny rozšířené žíly a obvykle také mízní cévy a někdy také tepna. Postup suprainguinální šetřící tepnu se nazývá operací sec. Bernardi. Nevýhodou je vyšší riziko návratu varikokély (12 – 20 %) a riziko vzniku hydrokély, snížení pevnosti, jizva a adheze v oblasti tříselného kanálu (Ivanissevich).
laparoskopická operace (laparoskopická oper. sec. Palomo / Bernardi) z 3 - 4 laparoskopických portů na břiše se naplní dutina břišní oxidem uhličitým, přeruší se žíly bez / či s šetřením tepny s uzávěrem pahýlů cévního svazku titanovými klipy. Výsledkem je několik menších jizev, možnost rychlejší rehabilitace nežli z řezu nad tříslem. Nevýhodou je možnost poranění nitrobřišních orgánů, špatný přístup k spermatickým vénám provázejícím chámovod, vyšší celková zátěž pacienta. Jde o nejinvazivnější léčbu varikokély.
Sklerotizace žil varlete antegrádní – jde o aplikaci sklerotizační látky do spermatické žíly směrem od varlete z malého řezu u kořene penisu. Operace je jen minimálně invazivní, ale neselektivní, často dochází k návratu varikokély, užívá se proto málo. Během výkonu může dojít k alergické reakci na používanou kontrastní látku.
Sklerotizace nebo embolizace žil varlete retrográdní – z vpichu v třísle na druhé straně než je varikokéla se přes venae femoralis, iliaca, renalis a spermatica interna zavedou cévní katetry pro invazivní radiologii až do žil varlete; do lumen se aplikuje sklerotizační látka, tkáňové lepidlo nebo drobné kuličky či spirálky k uzavření těchto žil. Operace vyžaduje jen malý vpich, ale zavádění katetrů do centrálního žilního systému není možno považovat za neinvazivní výkon; invazivita je srovnatelná s laparoskopickou operací. Varikokéla může recidivovat, během výkonu může být reakce na kontrastní látku, může dojít k poranění žilního systému s krvácením, může se vyskytnout technický nezdar sondáže.
Sledování – kontroly termografické, USG a Dopplerovské, kontroly spermiogeneze a tlumení případných bolestí léky, podávání venoprotektivně působících venotonik. Je zde riziko zhoršení funčního stavu varlat, zhoršení hormonálních, sexuálních a reprodukčních funkcí, zhoršení spermiogeneze a plodnosti pacienta.
mikrochirurgická varikokélektomie – je považována za nejméně zatěžující operační léčbu s minimálním výskytem recidiv (0,6 -2 %). Je minimálně invazivní i ve srovnání s výkony invazivní radiologie. Současnost nabízí možnost mikrochirurgické operace s využitím 3D optických systémů a elektronoptických systémů, s peroperační mikrovaskulární kontaktní Dopplerovskou diagnostikou průtoku krve cévami semenného provazce.

najlepšie je si prečítať všetko čo sa na stranke píše moja rada je : chodiť na preventivne prehliadky tak často ako vam to doktor dovolí (napr raz za 2 mesiace nemam šajnu či je to možné) vyhybať sa každodennej naročnej fyzickej aktivite.Ak športujete tak maximalne kliky a zhyby kedže zhoršovanie varikokeli sa odvija od zvyšeneho vnutrobrušného tlaku... žiadny drep bench mrtvý ťah zľahka s vlastnou vahou určite kým to mám budem to ľadovať aspoň 2x denne....AK je to veľke a len sa to zväčšuje tak nečakať na boží zázrak ale konať!!Ak nemate finančné prostriedky varikokela sa v kuse zväčšuje a ked k tomu všetkému bolí tak jednoznačne otevřená operace z řezu na břiše alebo laparoskopická : a to v prípade obojstrannej ak je lavostranna tak by som odporučil sklerotizaciu(vdaka pomerne dobrych ohlasov v Lučenci ) ak sa operacia ajtak nepodarý(ešte predtým chem podotknuť ak mate finančné prostriedky tak rovno mikrochirurgiká) tak by som radil našporiť a vyraziť na malí výlet do čiech na mikrochirurgickú operáciu (cena sa odhaduje na 50-60 000 korun alebo 1200-1500€ niekde sa píše dokonca 170 000korun čo je už vážne vela (tieto informácie su nievelmi spolahlivé)Najlepšie je sa poradiť s doktorom ten ma určite nejaké kontakty.... netreba to odkladať pretože vekom sa to pravdepodobne zhoršue.Po menopauze muža to môže isť dole kopcom a skončite na hormonalnej liečbe čo nemusi byť prijemne(hlavne pre psychiku) ale tak su aj horšie veci :D :D ja mam konkretne obojstrannú hoci nieje velmi velká rozhodne to budem riešiť.....
nechať to tak nieje zrovna najmudrejšie.Po operacich ktore sa konaju na slovensku musim podotknuť su tam nejake percenta po ktorich nastali recidivity a hydrokély.Ale najbezpečnejšou je mikrochirurgická0,6.až 2 % že sa nezdarí pročom pri ostatných je to 12-20%..Hlavne nestresovať su aj horšie vaci.

džon

Vyhodim nohy a mrtvy tpah dufam že to pomože a cpo sa tyka nojej varikokeli je obojstranna . Mohol by si my poslať nejaky link na nemocnicu kde to robia čo najbližšie slovensku som z košice a okolie ak by stala cca niečo cez tisicku € pouvažoval by som a ak nie tak by aom šiel na tu klasicku .. Kedže laparo je zla a sklerotizacia je len na ľavostrannú.dakujem

Genesis

Pozri varikokela ma len vo velmi ojedinelych pripadoch vplyv na hladitu testosteronu takze tohoto by som sa na tvojom mieste nebal.

Behanie je relativne ok, az na tie otrasy ktore pri nom vznikaju. pre ludi geneticky nachylnych na varikokelu najlepsie je plavanie.

Silove sporty su vzdy riziko v pripade genetickeho oslabenia zilnych stien.

Ja po sklerotizacii varikokely cvicim ale uz len s lahsimi vahami pocet opakovani 10 a viac. Zatial ok ale dokedy to neviem to pri varikokelach nevie nik.

A co sa tyka operacie tak najlepsia je mikrochirurgia (ta sa ale na slovensku nerobi), potom je to antegradna slerotizacia v Lucenci, potom je to normalna operacia a uplne najhorsia je laparoskopia.

BTW nie kazdej operaciou vzniknutej hydrokely sa dokazes zbavit. Niekedy to mas trapenie na cely zivot. Takze laparoskopia z mojho pohladu je najhorsia metoda operacie varikokely vobec.