26 rokov a stále škaredá pleť

Príspevok v téme: 26 rokov a stále škaredá pleť
perla123

Ahojte, viem, že je tu veľa podobných tém, no predsa by som ocenila aktuálne rady :) ďakujem..

Takže môj problém je moja pleť, už od základnej školy, myslím, že som si ju ešte sama zhoršila keď som začala používať aknekolor, keďže som ho vtedy ani nepotrebovala, no a tým sa to začalo a trvá to dodnes...problém je, že moja pleť sa mi veľmi mastí, teda hlavne T-zóna, teda medzi obočím, nos, okolie nosa a brada....líca a čelo mám normálne, nemastia sa ani na nich nemám akné...no T-zóna je hrôza...vyskúšala som snáď všetko, pravidelne užívanie vitamínov, RSB roztok, iné vodičky, pravidelne si umývam tvár špecialnymi pripravkami pre mastnú pleť...potom som čítala, že aj mastnú pleť treba hydratovať, tak som používala krém pre mastnú pleť, no aj tak hneď mi zostala mastná a ešte viac vyrážok sa mi vytvorilo...a keď vysušujem, tak je mastná aj sa šúpe zároveň, proste hrôza...ráno si dám na tvár make-up, ale prejde asi pol hodina a už sa lesknem, musím sa stále prikladať servitku na tvár...a make up je už nechutný, taký zošuverený, hlavne kde mám vyrážky, takže vždy len skláňam hlavu a nemôžem sa ani baviť s ľuďmi....ja už naozaj neviem, čím to môže byť??? ja už chcem mať s tým pokoj..aby som kvôli tomu nemusela vstávať hodinu dopredu, aby som si to pozatierala, ach jaj, poraďte...používam antibakteriálny make up aj púder..:((

perla123

ďakujem krásne za všetky rady...pomohlo mi už len to, že ráno sa neumyjem gélmi a všeličim...ale vyčistím si pleť s pleťovou vodou a je to super...síce aj tak sa lesknem, ale pleť neni tak hrozná ako predtým a nešupe sa mi :) a netvoria sa nové akné :))) ďakujem..dnes som si kúpila micelárnu vodu na odličovanie, tak snad aj to mi pomôže :) použivam ten skinoren na večer :)

asdfijklmen

Ahoj, odporucam nanasat duac gel na T zonu v tenkej vrstve kazdy vecer na umytu plet. Pokial mas podkozne akne tak odporucam potriet tea tree oil ktory taketo akne vysusi z vnutra. Duac gel zase vysusuje plet a zabija mikroorganizmi ktore akne sposobuju.

delphia

citronovu stavu aplikovat len v zimnych mesiacoch, lebo robi plet fotosenzibilnou. v obdobi silneho slnka by sa mohli na tváry vytvorit pigmentove skvrny.

MarilynMonro

a zabudla som dodať, že po 15-tich minútach treba opláchnuť.
a vrelo odporúčam aj piť cit. šťavu z polovice citróna do 1,5 dcl teplej vody každé ráno
a nebolo by ani od veci keby si si detoxikovala pečeň

MarilynMonro

Tak ako som to tu už kdesi napísala, odporúčam aj tebe, len a len citrónovú šťavu. Skús na jednom mieste a keď ti to neuškodí kľudne aj celú tvár alebo ak chceš len tú T-zónu. Najlepšie čistú, neriedenú ak je pre teba príliš silná, tak si kľudne rozrieď v pomere 1:1 s prevarenou vodou. Do týždňa max. dvoch máš pleť ako bábika.

hvcx

skinoren si davam len raz denne, po vyscisteni pleti. tvar si oplacujem vodou ked som v sprche ale nepouzivam tie cistiace gely. rano si len vlhkymi rukami pretriem tvar a oci.

perla123

hvcxxgx a ty si dávaš ten skinoren aj pod make up? :)

a ráno keď vstaneš sa neopláchneš vodou vôbec alebo ako? len s tou micelarnou vodou?

kikarika1

mne pomáha pravidelná návšteva u kozmetičky + liečba ozonizérom (ten dáva pleť pekne do poriadku - mala som ho len 3x a už sa mi pleť mastí o 50% menej - keby som to nevidela sama na sebe v zrkadle, tak neverím), tvár si umývam len ichtyilovým mydlom - síce smrdí, ale ten účinok za to stojí.....konečne moja pleť vyzerá krajšie na pohľad a aj na dotyk (predtým som mala pleť so zanesenými pórami a vyzeralo to ako keby som ju mala hrboľatú)..ešte užívam zinok (už 3 mesiace)

samozrejme každému pomáha niečo iné....držím palce :)

hvcxxgx

ja som mala vela upchatych velkych porov, plno malych zapalenych vyrazok, tvar ako krupica, vkuse mastna.
pomohlo mi si plet nedrhnut cistiacimi gelmi, tie vysusuju plet nadmerne a plet sa este viac masti potom. pouzivam micelarnu vodu na odlicovanie, pokial odlic. tampon nieje uplne cisty. peeling 2x tyzdenne, maska na mastnu plet od hymalaja z tesca. a potom ten skinoren si davam kazdy den pokym nevynicim celu tubu, potom mam pauzu tak 2-3 mesiace a potom si ho zase kupim.