Návšteva u psychoterapeutky / psychologičky

Príspevok v téme: Návšteva u psychoterapeutky / psychologičky
Melinda_1

Ahojte, chcem sa opýtáť tých z vás ktorí ste už boli u tohto odboríka že ako to tam prebieha. Som už objednaná a môj termín sa blíži a sa bojím :( :( nemám poňatia očom sa s ňou mám rozprávať ako začať a tak, bola by som rada keby ste mi aspoň trochu pomohli a poradili. Neviem sa s rodinou a kamarátkou o mojích všetkých problémoch a veciach čo ma trápia rozprávať, a nie to ešte s nejakou cudzou osobou.
A ešte viem že potrebujem lieky tak jak to tam chodí? Prepisuje ho aj terapeut alebo mi ona odporúči návštevu psychiatra? Lebo zatial mám len neurol od obvodnej lekárky ale ona mi nemôže donekonečna ho predpisovať, lebo je návykový. Tak budem rada ak ma poinformujete o tom všetkom.
Ďakujem za každú vašu pomoc, radu, názor :) veľmi mi s tým pomôžete

zewa

Neboj sa :) psycholog vie ako na cloveka, ktory sa zasekne. Nemusis vsetko vyklopit hned na prvom stretnuti. Musite sa trosku aj spoznat. Popyta sa ta, kde studujespracujes, na rodinu, priatelov, konicky, aky si mala den a tak. Nemusis sa tlacit do nicoho. Ono to pride samo. Bude to prijemne. A ak nepovies nieco, co si chcela, tak si to nevycitaj, este k tomu budes mat dalsie prilezitosti. Niekedy to jednoducho nejde. Urcite sa ta opyta, s cim ti moze pomoct, tak aspon nieco naznac, ale do nicoho sa nenut.
Lieky ti moze dat iba psychiater. Napriklad sa mozete porozpravat o tom, ze nevies, ci ich brat a ci ti vie niekoho odporucit a tak. Nemaj z toho stres. To prve sedenie byva zvacsa take o nicom ;)

Delete

Napíš si všetko čo jej povedať chceš. A ak sa ťa bude pýtať tak nech napíše otázky na papier a ty jej na ne odpovieš neskôr?

zlý nápad?

Melinda_1

Delete:myslis ze to pomoze spisat si na papier vsetko co ma trapi a co jej mam povedat??? Lebo bojim sa ze sa zaseknem a budem tam sediet ticho a v strese nic nepoviem.
Knihu slabikar stastia mam ak doma len akosi nemam cas ju zacat citat. :)
A ku tym liekom, neviem vyjst na ulicu bez toho aby som si nedala neurol lebo akonahle idem bez lieku namna pride panika a uzkost :(

Delete

A neskúsiš si to najskôr všetko napísať na papier? Ver alebo nie tak to veľmi pomáha. Nemáš dokonca ani trému...

Alebo sa dá komunikovať aj mailom...

Je veľa možností...ale nežer prosím ťa žiadne tabletky.

www.youtube.com

A pozri si aj ostatné videá.

Inak doporučujem ti prečítať si Šlabikár šťastia od Pavla Hiraxa Baričáka 1,2.

baricak.blog.sme.sk

www.pantarhei.sk

jajaa

no na začiatku sa ťa spýta aký máš problém, s čím si prišla, že si nevieš rady. a potom to už pôjde ďalej samo..