Ťažké rozhodnutie

Príspevok v téme: Ťažké rozhodnutie
kika2015

Prosím vás. Potrebujem v tejto chvíli viacej nestranných názorov,aby som sa dokázala správne rozhodnúť. Ja viem,že človek nesie zodpovednosť sám za svoje rozhodnutia. To viem. Nech už sa rozhodnem akokoĺvek,každè je ťažkè a zodpovednè. Nie len voči mne. Mám 42 rokov. Sama som vychovavala 3 deti. Najstaršie má 23 a najmladšie 14 rokov. Nedávno som sa znovu vydala a otehotnela som...manžel ma opustil a vôbec nereaguje na moje správy ani telefonáty. Neviem ako ďalej...rozhodnúť sa vynosiť dieťatko...to nesie so sebou riziká a ako samoživiteĺ si to neviem predstaviť v tomto veku a sama. Cítim zodpovednost voči mojim trom deťom...ísť na potrat?...neviem,či sa do budúcna vyrovnám psychicky s toto myšlienkou..

bella21

kika, ak už teraz vieš, že sa ťažko vyrovnáš s potratom, na potrat nechoď. Ak sa rozhodneš porodiť dieťa, neznamená to, že nie si zodpovedná a neberieš ohľad na svoje už žijúce deti. Naopak, ukážeš im veľkosť svojej lásky, lebo budú mať istotu, že by si aj ich prijala, keby oni boli tým štvrtým dieťaťom v poradí. Neber im súrodenca.

Je to ťažké, keď Ťa manžel opustil a zostala si sama v tejto situácii. Našťastie pomoc môžeš dostať tam, kde by si to možno nečakala - od cudzích ľudí.

www.alexisporadna.sk
www.zachranmezivoty.sk

V prípade finančných problémov si pozri druhý link, naozaj to funguje, len je potrebné sa obrátiť na niektorého poskytovateľa pomoci, aby si mala prístup k finančnej pomoci z projektu zachráňme životy. Sama by som potom mohla po vzájomnej dohode presmerovať svoj príspevok na Teba. Prečítaj si tam príbehy žien, ktoré sú v systéme a ako sa im život zmenil, keď požiadali o pomoc - nemuseli ísť na potrat a každá do jednej sa teší zo svojho bábätka.

Určite si silná osobnosť, keď si sama dokázala vychovať 3 deti. Teraz si čakala konečne oporu a znovu si sama. S trochou podpory to určite dokážeš zvládnuť. Manžel Ti ukrivdil, keď Ťa opustil tehotnú, neurob však ešte väčšiu krivdu svojmu dieťaťu, ktoré za nič nemôže. Bojuj za svoje dieťa, má len Teba, kto sa môže postaviť na jeho stranu.

Svedectvá iných žien o potrate:

www.zdravie.sk

maripocsa

obdivujem Vas zeny.ale si na to dobre ti odpovedala.uz tri deti si vychovala to dalsie zvladnes a starsie ti pomozu a da ti to novu energiu radost a mozno po case si to ten muz ak uvidi svoje dieta rozmysli a vrati sa k tebe alebo este stretnes muza kt bude stastny ze ma dieta.vela moznosti sa ti otvara.Rob ako citis ako to zvladnes.oblecenie zo sekacov si kupis.m stale lepsie ako zena v tvojom veku bez deti a manzela lebo ta nebude mat nikoho ale ty ano.Zewa velm

Adam1980

xem hej stredoveké tresty? A ona bola mimo toho? Ano ten chlap je chuj ale nemôže zato len on, keby mu nedala tak by taká balamuta nemusela sa stať, preto manželstvo nie je blbosť ale zväzok takto to má na haku.

ramonaikkk

Mila kika, ak pojdes na potrat nikdy sa uz dobre v noci nevyspis. Byt tebou radsej si zvolim život babatka a pokojne svedomie... zit totiz s vycitkami svedomia je podla mna stokrat horsie ako byt chudobny a to teda viem o com hovorim.

anka 89

Ja by som si to v tomto veku dala zobrat .Je tazka doba a budes mat co robit vychovat doma 3 deti .Svedomie nech si spytuje chlap ,vobec by som to neriesila ,ty urcite nic zle nespravis ak si to dieta das zobrat .

kafe

no neviem. Potrebuješ živiť okrem seba a decula ešte dve deti, okrem jedla a šatstva potrebujú aj veci/peniaze do školy.. štyri osoby a vyžiť z materskej?? Rozmýšľala si dať dieťatko na adopciu? Pozri si túto stránku, pokecaj s niekym.. navrhnú možnosti o ktorých si možno nemala šajnu. A uvidíš. www.zachranmezivoty.sk

anonymna6

Stojis pred takym istym rozhodnutim ako ja...akurat s tym rozdielom ze nemas podporu v manzelovi. Prajem ti vela sil!