L - Carnitín - domáce cvičenie

Príspevok v téme: L - Carnitín - domáce cvičenie
Ivana688

Ahojte, chcela by som sa spýtat, ci niekomu pomáha tento prípravok aj pri domácom cvičení. Snažím sa schudnúť z váhy 78kg (171cm) cca na váhu 65g, ktorú som mala pred tromi rokmi. Cvičím este len 3týždne (zatial bycikel, 5x do týždňa cca 35 min = 10km), pás sa mi mierne zužuje, no chcela by som už začať aj cvicit, nielen kardio. Samozrejme som upravila stravu, nejem sladké, smažené atď. :) Denne pijem červený puerh caj, ktorý by mal tiez mierne pomoct. Takže som si dnes objednala tento prípravok v žuvacích tabletách.Ako dlho pred cvičením by som mala uzit tabletu? Pomohlo vam to v spalovani, ci dodalo viac energie? :)

odpovedam

ide skor o to, ze skor ako o hodku nema vyznam si to davat, narobi to viac skody ako uzitku. ale aj tak je rozhodujuci prijem vsetkych nutrientov za den dokopy. pokojne, ak si cely den napr. nejedol dost sacharidov, vecer to mozes dobehnut. a to pokojne aj ak si v diete. chcem od jari nabehnut na iny rezim - prerusovane hladovanie - tak som sama zvedava na ten "zazrak". malo by to byt to naj pre zdravie aj estetiku postavy. drz palce :-)

0vecka

2 odpovedam ja to az tak neriesim chodim do fitka na biku cesta asi 15 minut... ked dobehnem domov dam si banan pozriem sa co je nove na nete a potom si dam protein... nejako to ze ci je to hodina alebo polhodka neriesim

odpovedam

ono tie doplnky su predovsetky o cieli, ktory mas. je rozdiel, ked niekto chce pribrat, schudnut, iba sa spevnit alebo chce byt ako hulk :-). Citala som aj studiu, ze dokonca ani BCAA nezvysuju narast hmoty ani nezlepsuju regeneraciu. Chcem sa k tomu vratit, najst viac studii, pretoze ak je mozne nieco dosiahnut bez zbytocneho vyhadzovania penazi, tak volim radsej usetrit.

Ja tiez uzivam protein (najskor hodku po treningu), este si davam iontak pocas cvicenia. No pravda je taka, ze prekracovat 1,8g bielkovin na 1kg hmotnosti denne sa tiez nepreukazalo ako lepsie. Ale proteinovy prasok je v tomto aj tak super kamarat :-)))

0vecka

2 odpovedam ja davam protein pretoze jednoducho dobru stravu mat nezvladam dlhodobo a jem aj blbosti... ale niektore doplnky su aj celkom dobre napriklad taka dusikova pumpa spravi rozdiel ak sa xce clovek ukazat :)

nuts

na chudnutie je veľa dobrých potravín a korenia ako napr:ananás,grep,kivi,červený melon,jablko,jahody,pomaranč,čierne korenie atd ovocie ale aj zmena celkovej stravy napríklad viac zeleninky a rýb ktoré obsahujú zdravé tuky čím viac tukov do tela dostaneš ale samozrejme tých zdravých tým menej budeš priberať.

beacon

ziadne bludy nekupuj su to len vyhodene peniaze a ak by to fungovalo ludia by uz netrpeli nadvahou.doporucujem beznu normalu varenu domacu stravu len uprav porcie a pridaj napriklad beh do schodov denne 4x na 12 poschodie po dobu roka a kila pojdu dole.ak budes denne behat do schodou nemusis ziadne nahradne jedla jest ani dietu drzat len staci zmensit porcie to znamena ber zo vsetkeho jeden tanier a z nicoho nedupluj ale vsetko jedz.pokial byvas v cinzoaku beh do schodov robi zazraky.dole chod vytahom aby si nestracala cas.

odpovedam

jasne, prave oni casto siria nezmysly. teda vacsina a trham si vlasy niekedy kvoli tomu. preto vzdy apelujem na studie. je paradox, ze (odhadujem) 90% veci je len broscience, pritom studie preukazuju opak. koniec koncov - studie su pisane tymi skutocnymi odbornikmi, trener, co si spravi certifikat za jeden vikend pre mna ani nahodou odbornik nie je. celkovo doplnky pri cviceni nepotrebujes. mozno protein. avsak ak mas skvelo nastavenu stravu, nepotrebujes ani ten.

odpovedam

nehovorim o kontrolovanom uzivani tychto latok. za insane povazujem hokusy pokusy na vlastnom tele bez pochopenia hlbsich suvislosti. zo skusenosti vidim, ze vacsina ludi, co chce chudnut, ide na to ukazkovo zle.

ludia, ktori vedia selektovat zdroje a maju aspon ako take kriticke myslenie, su v mensine. aj samotny fitness priemysel je postaveny na tolkych mytoch, ze sama tomu nerozumiem. pritom plati, ze chudne sa namahavo a skratky k cielu v skutocnosti nefunguju. vela ludi ma pocit, ze spravi nieco viac, ked si kupi carnitin, ked nebude jest po 17-tej alebo ked bude robit kardio nalacno...atd.

jednoducho za zmysluplnejsie povazujem sadnut si nad studie, nastudovat a v pripade potreby sa poradit s odbornikom. vacsinou staci len upravit jedalnicek, pripadne este pridat silovy trening.

0vecka

2 odpovedam preco je to insane? podla mna to pri vecsich obezitach nemoze byt nezdravsie ako byt tlsty... hovorim napr o junakoch okolo 200kg inak su aj tabletky ktore nedovolia travit tuky samozrejme len na predpis... uz nevim ako sa to volalo