Pedagogická škola

Príspevok v téme: Pedagogická škola
Kikina555

Dobrý deň, mám na Vás veľkú prosbu. Je tu z Vás niekto kto študuje externe pedagogiku v Trnave?? Strednú školu mám Obchodnú Akadémiu a zaujímalo by ma či mám vôbec šancu dostať sa na odbor Predškolská a elementárna pedagogika. Výtvarnú a hudobnú som mala naposledy na základnej a prax nemám vôbec.
Ďakujem

annamaria123

Tak potom informácií máš dosť a svoje šance poznáš najlepšie sama :) My ti len môžeme držať palce.

Kikina555

No v Trnave berú bez prijímačok len z priemeru známok. Hlavná tam je slovenčina a matematika a potom výchovy, lenže problém je v tom, že ja na strednej mám len telesnú. Čiže ani výtvarnú ani hudobnú nemám a bojím sa, že práve to mi ubere dosť bodov. A hra na hudobný nástroj nieje podmienka, lebo aj na VŠ to vyučujú.

annamaria123

...a ešte neviem, či sa tam náhodou nerobia talentovky, čiže telesná, výtvarka a hudobka. Na strednú sa robia, ale o výške neviem presne, čiže toto si pozisťuj. Ty si môžeš kľudne zavolať na školu a na tieto veci sa priamo opýtať.

annamaria123

Ak sa chystáš študovať externe, nemala by si mať problém s tým, že si doteraz študovala niečo, čo nemá s pégečkou nič spoločné. Na VŠ (stále sa bavíme o externom) možno budeš robiť prijímačky,v lepšom prípade nie :) a teda tvoje výsledky rozhodnú o tom, či ťa prijmú alebo nie. Ak ťa prijmú bez skúšok, tak potom už len budeš makať, aby si bola úspešná a nasávať vedomosti :) Stredná pedagogická škola by ti v tomto smere určite bola nápomocná, ale aj bez toho, ak máš predpoklady, výšku zvládneš a naučíš sa všetko čo je treba. Ja síce učím na strednej, čiže som študovala učiteľstvo pre 2. stupeň a SŠ ale mám strednú PGčku a tam sme sa vlastne učili hru min. na jeden hud. nástroj, tak predpokladám, že toto budú chcieť aj na VŠ. Ale istá si nie som - skús si pozrieť minuloročné okruhy prijímačiek a uvidíš, akú máš približne šancu sa tam dostať, čo od uchádzačov vyžadujú.