Ako sa učiť na skúšku? Ako si veriť a nerozmýšlať nad tým, čo keď to neurobím?

Príspevok v téme: Ako sa učiť na skúšku? Ako si veriť a nerozmýšlať nad tým, čo keď to neurobím?
lienulena44

Ahojte,
mojím problémom je že si neverím, vždy som sa na gymnáziu učila dvakrát viac ako moji rovesnící lebo som si neverila, že to už viem...teraz som druhým rokom na medicíne, máme teraz najťažšiu skúšku doteraz a ja mám pocit že nič neviem, a stále si to presúvam a depkujem, polovica spolužiakov už má po a ja sa stále rýpem v depkách a viem polku otázok aj to mam okno keď si mám na ne spomenúť..čo mám robiť??Ďakujem za odpovede

lienulena44

Ahojte, ďakujem za reakcie, som rada že sa mi snažíte pomoct, hneď ma to nakoplo :)
Dneska bola kamarátka na predtermíne, hovorila že polovicu sa neučila a vytiahla si dobré otázky a má to za sebou..ja by som to nedokázala, a s mojim negatívnym postojom by som si určite potiahla zle..Presunula som si termín, že tam pojdem dobre pripravená, ale stále mám vtieravé myšlienky, že keď to nedám, bude sa mi to kopiť a budem lúzer a vyhodia ma :( Ach jaj, ale stále si čítam čo ste napísali, ďakujem :)

kikarika1

LIENULENA

nedepkuj, ak máš svoj systém učenia, tak ti môže byť ukradnuté, že ostatní už majú dávno po skúške a ty ešte nie...choď na skúšku vtedy, keď máš pocit, že to vieš aspoň na 90%, ostatných hlúpe "poznámky" si nevšímaj.....ja chodím na skúšku, vtedy keď ja chcem a je mi jedno, že zo 100 študentov som jediná ktorá ide na iný termín, hlavne, že to mám naučené a viem, že to viem, tak tam idem s istotou a nie s tým (ako hovoria ostatní), že skúška je skúška preto, pretože to "idem skúsiť" ....každý sa učí sám pre seba :)

ja som tiež stále skúšky presúvala a mali sme veľmi ťažké skúšky - to ani neštudujem medicínu :D napríklad dnes som mala vypracovať 80 otázkový test (otvorené otázky), bola som len pri 60tej otázke a prof. hovorí: "pomaly dokončíme" - tak to ti bol stres, hneď som sa ozvala a vydobila som si ďalších 20minút :D

Slobodna

Osobne môžem všetkým poradiť, čo majú pred sebou štátnice - že to čo vieš, je len polovica úspechu. Práve stres je najdôležitejší faktor pri štátniciach.

Na štátniciach ti poradia - navedú ťa otázkami. Budú sa s tebou rozprávať na danú tému. Nám to bolo vysvetlené nasledovne - nestresovať, hlavne sa nezaseknúť, neostať ticho a nezačať plakať. Tam ti už nedokážu pomôcť a iba títo jedinci štátnice neurobili.

kika3786

Viem čo prežívaš.Ja som v 3.ročníku na výške.Zajtra ma čakajú štátnice.Ešte pár otázok neviem a tie čo som sa naučila,tak mám pocit,že ich vôbec neviem a popritom sa učím dosť,niekedy aj 10hodín denne.Deň po štátniciach ma čaká ťažká skúška v angl.jazyku,na ktorú som sa ešte vôbec neučila.
Budem sa spoliehať na to,že si vyberem dobrú otázku a budem mať šťastie.Dôležité je si veriť,aj ked nie vždy je to ľahké.
Odporučila by som Ti,ak máš problémy s pamäťou vitamíny Ginko Stim.Mne dosť pomáhajú...
Držím Ti palce na skúšku

zewa

Uz si nejake skusky nurobila. To je dokaz, ze to vies urobit aj ked mas strach. Spomen si ako si sa bala na tu predoslu a dnes uz mas po tej skuske a nebolo to zas az take strasne. Pouc sa z toho predchadzajuceho.

Slobodna

Na každú skúšku som išla s tým, že nič neviem, hoci som sa učila. Prišla skúška a vysypala som to zo seba. Jednoducho musíš zaujať taký laxný postoj - učila som sa, čo viem-to viem. Ak si sa učila tak sa nemáš čoho báť. Stresom akurát všetku svoju snahu zmaríš.