Učiteľka ma ponížila

Príspevok v téme: Učiteľka ma ponížila
sjsjsjs22

Dobrý deň chodím do druhého ročníka na stredne škole. Ako začať som skôr na logické veci. Učenie ako také mi nikdy nešlo ale ak ide o matiku, fyziku, chémiu a predmety podobné zvládam to lepšie. Skratka poučky, a také veci mi idú do hlavy len veľmi ťažko. Máme jeden predmet, kde učiteľka od nás vyžaduje toho strašne veľa (poučky). Podotýkam iné vyučujúce ktoré učia ten istý predmet len krútia hlavou prečo chce toľko nepodstatností. Idem k veci celý vykend som sa pripravovala na písomnú prácu z tohto predmetu. Bolo to presne 7 A4 plné poučiek. Bohužiaľ som sa to nenaučila (neviem kde je chyba), jednoducho to nešlo. Dnes bola tá pisomka a vyučujúcej som slušne vysvetlila ako to je, a povedala nech mi dá 5. Ona mi na to povedala že som hlúpa. Je pravda že z tohto predmetu som najslabšia z triedy. A spolužiaci to riešia tak že odlišujú ona to podľa mňa aj vie, ale nechá ich. Ja to môžem robiť tiež ale mám k tomu odpor. Možno to nieje tragické. Ja neviem toto som na seba počúvala od decka. A veľmi sa má to dotklo. Ak by mi to povedala mimo spolužiakov možno by ma to neranilo. No na teraz som z toho smutná a neviem sa s tým vyrovnať. Ako by ste sa s tým vyrovnali vy ? PS. Rozhovor s ňou nehrozí skúšala som a dopadlo to hrozne. Ďakujem

Prezyvka055

sjsjsjs22 mimochodom ak si fakt nic nevedela ani bodku co je mimochodom velmi divne a fakt tu stoji za zmienku skusit psychologa ak sa nedokazes naucit aspon na tu 4 alebo aspon jednu vec si z tych stran zapamatat. tak si mala napisat na papier svoje meno presediet tu pisomku v tichosti a odovzdat prazdne papiere.
Tvoje spravanie bolo fakt hlupe.

Prezyvka055

No si hlupa, a teraz neriesim to ze si nevedela to co si sa mala naucit(mimochodom tych 7 stranok je smiesnych ale nebudem to riesit).
V com si vsak hlupa je to ako si sa k celej situacii postavila, tj dala si sa napisat 5 ani si to neskusila proste to vystihla si hlupa. Lebo normalny clovek sa aspon pokusi co to vypotit a nevzda sa hned.

michalmmm

Ked ucitelka vcera ponizila teba, tak dnes ponizi niekoho ineho, zajtra zase niekoho ineho a pozajtra niekoho dalsieho. A o taky tyzden si uz nikto ani nespomenie, ze aj ty si bola ponizena a co ti bolo povedane. Tak sa spravaju ucitelia, ktori ponizuju. Vsak ste predsa jeden kolektiv a ak mate ucitela, ktory vas ponizuje, tak kazdemu z vas sa nieco z toho ponizovania ujde, tak preco by si prave ty mala byt vynimka? :) :) :) Jednym uchom dnu a druhym von.

pacient123

povedal by som že máš socialnu fobiu ked si sa urazila pre taku maličkosť .....ja mam socialnu fobiu aj mne ked niiekto povie že som debil tak to berem vážnne ale ked si to priznáš v hlave že je to pravda a uveríš tomu a daš to aj na javo tak ver tomu že sa ti budu všetci smiať ....jeb na to však každy každemu aj nechtiac povie že je debil,magor atd ...nič ti nepovedala v podstate nemyslela to tak že si iná alebo čo ....keby ti povedala že si iná ako ostatne tak to by bolo iné ale ani vtedy by si nemala mať prehnanú reakciu ....mna vela krat ponižili učitelky a čo jmbt ..povedali mi do kopi všetky negativne fizické aj psichicke vlastnosti a čo jebem na to ....su to len bezvyznamne slová ..ale ked ti učka povedala že si hlupa tak to je absolutné brať si to k srdcu !! :D hluposť je to že sa tím zaoberáš !!- ---- pridaj si ma na fb : Majk Miki Mik -pomôžem ti !! asi nemaš sebadôveru a všetko si berieš k srdcu "!!

hanka9

Citujem riadok 12,13,14: Dnes bola tá pisomka a vyučujúcej som slušne vysvetlila ako to je, a povedala nech mi dá 5. Ona mi na to povedala že som hlúpa.
PS- a preto moja odpoved by bola rovnaka ako napisal tasty vcera o 14:15. (dalsie som preto uz necitala).

Dovody: Ty si zacala ! Keby si bola pockala na rezultat, mozno by si nedostala ani 5- ku (mozno ti ju ani nechcela dat) a uz urcite by ti nepovedala, ze si hlupa. Slovo hlupa pouzila vyslovene z dovodov, ze si jej do toho kecala a to kecanie bolo HLUPE,HLUPA ! Na to ona reagovala !

Pozri si vyznam slova HLUPA!!! To nie je len v tom vyzname, ako to chapes Ty tak sa neurazaj na niecom, co je pravda !!! Ako Ty mozes dopredu diktovat ucitelke co ti ma dat? Neuraz sa, ale v uvedenom vyzname si naozaj hlupa.

jacob123

Ja myslím že toto je strašne precitlivelá reakcia...rozprávaš o tom ako keby ťa potupila pred celým svetom. Mne toho učitelia už povedali a nikdy som si to nevzal tak osobne, proste jedným uchom dnu druhým von, ale nie že sa stým budem vyrovnávať. A prísť za ňou nech ti dá päťku bolo absolútne hlúpe, pretože si to mohla aspoň skúsiť, prípadne tiež odpisovať a ak by to zistila tak čo ? dostala by si tú 5, ktorú si si pýtala. Ešte by som chcel vedieť čo je to za predmet ak sa môžem spýtať.

Hrac

V zivote robime aj veci, ktore sa nam nepacia, ale musime to spravit. To je taky tazky problem sa naucit aspon polovicu (3-4 strany A4) za vikend, mozno z toho najtazsieho napisat maly tahak a dat to na 3 a potom ignorovat ten predmet a zase za dva mesiace znova podstupit takuto pisomku?

Moireal

Ucitelia by mali vyskrtnut slovo sprosti zo slovnej zasoby. Konieckoncov to svedci o ich sprostosti. Nam nadavali ucitelky na zs do hotentotov, na strednej uz menej ale stretla som sa aj s urazkou: "Sie sind dumm" na vyske. Jednej kamoske to povedala profesorka pri skusani. Zreformovat cele skolstvo. Viac delit decka podla toho co vedia a vyskrtnut z uciva somariny a vlastne bordely v hlave nechat doma a nie ventilovat na deckach. Ucitelky by mali vediet komu si mozu dovolit co povedat a nie podla toho kto sponzoruje skolu ale kto je aky citlivy. Ale to by sa museli naozaj o tie decka zaujimat. A hlavne sa nepytat: Rozumie latke kazdy? Pretoze nikto nechce byt trapny, tym ze sa prizna ze to nevie. Praca v skupinkach je velmi dobra vec. Ale to slovenske skostnatene skolstvo nikdy nepochopi. Viac praxe a menej zvastov. Uprimne sucitim s dievcatom co zalozilo temu. Kazdy ma na nieco talent a kazdy je iny a je naozaj velmi neprijemne ked mlady clovek toto pocuva o sebe. Tym sa mu formuje zakladna mienka o sebe. Toto je zlyhanie skolstva a rodiny. U nas sa velakrat stalo, ze spoluziaci povedali, ze chcu patku, lebo to nevedia, no ego si na nich ucitelky nevrsili, len preto, ze to vyznelo ako nezaujem o ich predmet. To sa im vseobecne velmi tazko znasa. Zakladatelke temy radim najst si dake doucko, ved to nieje hanba a v tom, v com vynika, nech sa snazi este viac. Tak ukaze, ze vela toho vie a jeden predmet nieje podstatny.

Katkaaa

Dieťa hĺadá iba odpovede. Správate sa, akoby mala minimálne 18 rokov.
To,že píše sem,znamená iba to,že využila túto možnosť.A keď jej doma nemôžu pomôcť, hĺadá inde. Ja si stojím za svojím a to je ten psychológ, nemusí ísť o vážnu vec,a aj ak ide, určite sa to dá riešiť.
Salám,párky ;)

Katkaaa

Možnože je z celej triedy iba nainteligentnejšia, lebo mala dosť odvahy a rozumu prísť s holým faktom- nezvládam to a hotovo, dajte mi 5-ku.
Ja na tom nevidím nič drzé. Myslím,že ukázala iba svoju zrelosť a tá učiteľka sa naštvala iba preto,lebo to vie a závidí jej také jednanie lebo ona sama by to nedokázala. Ha!
A čo, že sa nevie naučiť! také banality riešite, ste si asi nevšimli, že ostatné predmety jej idú,tak čo! psychológ by jej podĺa mňa mohol pomôcť a nie ju odpinknúť ako tá "učiteĺka". Možno jej pri učení prekáža nejaká banalita,a keď ju zvládne predbehne všetkých spolužiakov.
A VŠ už vôbec neriešim,mat,fyz,chem,vie, tak čo sa ondíte, je ešte len druháčka.
Zlatko, choď sa poradiť so školským psychológom dobre? si šikovná,určite to vieš, šak si to dokázala aj učke. Drž sa! papa