Zubná plomba

Príspevok v téme: Zubná plomba
Jano456

Ahojte, myslíte si, že by som mal nahradiť amalgámové plomby keramickými plombami alebo nie ? krvné vyšetrenia mi dopadli dobre, ale cítim sa zle a zle mi pracuje aj trávenie, môže tieto ťažkosti spôsobovať ten amalgám čo mám na stoličkách alebo nie ? kedže obsahuje ortuť a iné ťažké kovy

Svetlana Wenzl

Dobrý večer prajem. Pozerám, že sa tu spomína moje meno. Takže rada by som sa aspoň okrajovo zapojila do debaty. Aj dnes po 10. rokoch môžem zodpovedne prehlásiť, že čas, ktorý som prežila počas akútnej otravy amalgámom bol najťažším v mojom živote. Aj dnes tvrdím, aby ste sa stránili tohto jedu, ktorý je vám vkladaný do úst. Chráňte hlavne svoje deti. Osobne nemám absolútne nič proti zubárom, práve naopak, tí správni mi pomohli sa z toho hororu dostať a dodnes ma podporujú. A mimochodom nezaoberám sa predajom medicínskych produktov, ale sušeným ovocím a orieškami. Po prekonaní otravy som si prisahala, že o svojich skúsenostiach s týmto jedom budem do konca svojho života hovoriť a písať. Je mi jedno, čo si kto o tom myslí a s čím to spája. Ja budem šťastná, keď uchránim pred amalgámom aspoň pár ľudí a hlavne detí.

odpovedam

laura, alternativna medicina nie je postavena na vede, ale viere. inymi slovami, nie je to medicina. nezabudaj na to, ze iba vrchna cast zuba ma ochranu proti kazu, nechat si vyvrtanu dieru v zube je akurat hazard a koledovanie si o zavedenie bakterii do nechranenych vrstiev zuba.

svetlana wenzl uz tendencne bojuje proti zubarom, pretoze inak by sa jej produkty alternativnej "mediciny" nepredavali dost dobre ;-) klasicka manipulacia a citove vydieranie srdcervucimi pribehmi o skodlivosti konvencnej mediciny. ako je vsak potom mozne, ze dlzka a kvalita zivota sa zvysuje i napriek tym "hnusnym a podplatenym" doktorom?

A k amalgamu, keramicke plomby su estetickejsie, su velmi pevne, pokial viem, netreba ich neskor menit a zubar ti vie namiesat potrebny odtien. su vsak drahsie.

laura321

ja zvazujem vyber amalganu. dnes to spickovi sukromni zubari riesia vlozenim koferdamu do ust, aby si nevdychovala pri vrtani amalgan a nemala ho v ustach. alternativna medicina oporuca uzivat kapsule DMSA pred a po zakrokoch a najnovsie vraj po vybrati amalganu si nechat 14 dni dieru v zibe a preplachovat to denne tymto DMSA , aby sa vsetko vyplavilo von, az potom dat plombu. Napr po 10 rokoch co mas v puse amalgan uz obsahuje len 50% ortuti z povodnej davky, co myslis, kde sa vstrebal? Takze ja som za vyber amalganu, aj ked amalgany drzia najlepsie v puse, velke diery sa daju nahradit polovicnymi korunkami napr, lebo na velikanskej diere ti biela plomba drzat nemusi dobre , ako amalganova. Ked si vygoglis Svetlana Wenzl, ma svoju stranku kde pise o tom, ako jej amalgan zncil zdravie a ako dlho sa z toho dostavala.

0vecka

to vyvrtanie ti pusti do tela viac toho sajrajtu ako celozivotne nosenie... ale rob kao uznas za vhodne... popripade navstiv psychologa...

Delete

Amalgám je oveľa kvalitnejší materiál ako to, čo dávajú na zuby v dnešnej dobe.

Nech ti urobia rontgen tých zubov a nemeň zbytočne.

Ja mám síce už len 4 s amalgámom ale ani za svet by som ich nevymenil za taký šunt čo tam dávajú teraz.

michalmmm

Ja som mal problemy so zubnym kazom od puberty a postupne, ako stare plomby vypadli, som ich dal nahradit bielymi a dnes uz nemam ani jednu amalgamovu. Asi je lepsie dat ich radsej vymenit. Povedz, ze chces na zadne zuby skloionomernu cementovu bielu a na predne zuby kompozitnu bielu vypln. Problemy s travenim sposobuje intolerancia na laktozu a na mliecne vyrobky a z nich vyplyvaju aj poruchy vstrebavania zivin, ako vapnika. Lekari povedia, aby si pila vela mlieka, ktore obsahuje vapnik, lebo ten je zdravy pre zuby, no ak mas intoleranciu, tak budes mat po mlieku akurat tak hnacku a podrazdeny traviaci system, este viac poskodene creva a este vacsie problemy so vstrebavanim vapnika a zubom to v konecnom dosledku viac ublizi ako pomoze. Kto ma problemy so zubnym kazom a vie, ze ma ciste svedomie, co sa hygieny tyka, ten musi mat urcite len intoleranciu na laktozu, keby ju nemal, zuby by sa mu nekazili. Daj sa vysetrit a uvidis. Gastroenterolog ti pomoze.