Čo všetko spôsobuje tráviace problémy?

Príspevok v téme: Čo všetko spôsobuje tráviace problémy?
menma

Zdravím ako už názov napovedá ide o traviace problémy
veľmi ma zaújimaju všetky možné druhy ochorení traviaceho systemu tým nemyslím len ochorenie organov alebo zapalove ochorenia ale všetky možne čo dokažu sposobit hocijaké problemy z travením existuje nejaký možný zoznam?

pýtam sa preto lebo ja mam problémy už dlho sa snažím dopatrať pričinu mojích chrôb všetko ked sa mi to tak vezme súvisí z trávením ale neviem čo sposobilo to zle trávenie a ked na to prídem je možne že prídem aj na príčinu.. mam problemy z kostami za čo môže aj zle trávenie tým že nemaju dostatok mineralov atd.. dalej mam tiež akoby nervove problémy čo zase može sposobiť žaludok tým že telo nema minerály tiež mam žaludočne problemy-žlta stolica bolesti v burchu smradlave vetri.. stolica 3-4x do dna.. mám 18 rokov nechce sa mi veriť že len tak z dna na den budem mat zle travenie musim vypatrat pričinu tak sa pýtam ake su tie druhy chorob všetky možne čo su čo sposobuju zle travenie? mam aj krvne testy ktore som dal do inej témy.. bolo by dobré keby sa vyjadri aj nejaka lekárka atd.. ak je to možne alebo kde vyhladam online lekárku? ak by sa dalo.. je možnosť že chrbat dokaže sposobyt traviace problémy? ak ano ako to riešit?
viem že si mam napravit travenie ale to samo nepomože pokyal nevyriešim pričinu ktora to sposobuje ďakujem za pomoc

Canonm

Mám podobne problémy zistili mi lakťovú intoleranciu no tráviace problémy pretrvavaju, mám za sebou všetky možné vyšetrenia no trávenie je otrasné, nechuť do jedla , nevoľnosť , narušený spánok, silné potenie pod pazuchami. Tiež mám podozrenie na nadoblicky kde sa dajú otestovať resp. Aký prírodný produkt by na to pomohol.

michalmmm

Buon Giorno. Kym nemas za sebou vysetrenia na potravinove intolerancie, nevies o sebe nic. Polovica ludstva ma nejaku potravinovu intoleranciu. Laktoza jednoznacne vitazi. Az 90 % vsetkych pacientov trpiacich na nejaku formu potravinovej intolerancie ma intoleranciu prave na laktozu. Aj ja ju mam. Takze v prvom rade si daj bezpodmienecne co najskor urobit laktozovy test a okrem toho este nejaky velky test na inotlerancie s viacerymi potravinami. Ak nevies, kde a u koho, tvoj alergolog ti poradi, lebo on to vediet musi. Drz sa!

RNG

Zialbohu nasa "civilizacia" bez porozumenie hromady procesov v tele zmenila nasu vyzivu, nielenze pridala hromadu zamoreni, co nam skodia rozne, ale aj zmenila "slachtenim" a priemyselnymi upravami obsahy potravin na take, ktore nie su telu prospesne. Preto dnes musime hovorit o doplnkoch, co kedysi nebolo treba na nahradu roznych "odslachtenych" zivin a tiez rozne odmorovanie, co tak isto kedysi nebolo.

redka

pozeram do vysledkov co som si zapisala... este kvasnice mi vysli stredne... to napriklad som vedela aj bez testu.... ked som si dala pivo tak niekedy akoby mi navreli sliznice, zacala som niekedy aj soplit :) ale to uz mozno bola aj alergicka reakcia... niekedy aj pri vine sa mi to stava tam su tiez rozne kultury :) aj histamin...

redka

inac kazdemu odporucam dat si zistit hladinu Dcka... jeho nedostatok robi cuda s psychikou.. (preto je asi tolko samovrazd na severe, kde je malo sulnka a tam si ho teda musia doplnat celorocne)... ja som ho mala pod normou... zhruba polku z normy... norma je 75 a ja som mala 45... potom dost ludi ma problem s nedostatkom magnezia, jodu... cize aj na toto sa treba pozriet... cela veda to je :)

redka

ano zvladnes to aj doma ale radsej si k tomu zober asistenta... do prsta si pichnut zvladnes aj vytlacit krv ale nabrat do tej trubicky to treba dost rychlo a tak aby cela trubicka (je to len malinka sklenena trubicka, nie nejake velje objemy krvi... celkovo tam mozno vojde jedna dve male kvapky krvi)... treba to robit rychlo kym sa krv "nezrazi" a hned to hodit do prislusneho roztoku a zamiesat... v tom vidim najvyssie riziko... takze odporucam to robi tak, ze ty si pichnes do prsta a vytlacis krv a niekto druhy hned k tej kvapke krvi prilozi tu trubicku a necha ju nasiaknut tu krv... a hned to hodi do tej tekutiny...

no ja som nemala nejake traviace potiaze, maximalne take naduvanie... ja som to robila skor, aby som odhlalia co mi moze robit zle po psychickej stranke, lebo i tam moze intolerancia potravin vyrazne zasahovat... poviem tak, vysadila som uz viackrat predtym lepok - vsetko z muky a malo to len a len pozitivny vplyv ako na telo ako celok, ako na travenie, na vahu a v konecnom dosledku aj na psychiku.... bez peciva, muky viem prezit ale ked mam chut dam si... vajicok sa nemienim vzdat, maximalne ich obmedzim.... kesu som vyradila... mlieko nemusim, jem len kyslomliecne vyrobky, syry aj to malokedy... celkovo mi tie intolerancie vysli celkom fajn... len malo veci bolo v strednej hranici a jedine kesu boli v tej najsilnejsiej (paradosxne nikdy po zjedeni kesu som nemala nijaky problem - alergiu isto nemam a intolerancia sa mozno aj prejavila neskor par dni ale asi som to nepripisovala tomu... ale nerobi mi problem ich vysadit aj ked ich mam rada)

hladala som pricinu mojej unavy, depresii, nespavosti, atd atd (viacmenej psychicka rovina) uz kade tade (nie cez lekarov ale sama) sla som cez candidu, cez intolerancie a neviem co este az si myslim, ze problem moze byt vo vycerpanych nadoblickach... vsetko tomu nasvedcuje a tak sa idem sustredit tym smerom :)

Evicka BBB

Tak napriklad ja mam od narodenia velmi silnu intoleranciu na laktozu, z toho vyplyvajucu vysoku kazivost zubov, ale nevedela som o tom ani po tridsiatke. Komunisti do nas nalievali mliecnu desiatu a skvrkanie v bruchu po jedle, prdenie, nafuknute brucho, bolesti brucha a caste hnacky po mlieku, bola normalka, zila som s tym od narodenia a myslela som si, ze to tak ma byt, preto som to nevnimala ako problem. S pribudajucimi rokmi sa to zhorsovalo, svrbeli ma usi a palili ma peey skoro po kazdom jedle hnacky stale castejsie a velmi silna bolest hlavy, ktoru ukoncilo az vracanie. Mala som ten drahsi Food print test a intolerancie a robili mi ho v BA. Ukazal velmi silnu i. na kravske mlieko, kazein, psenicu, gluten, vajcia a ine. Nebola v nom laktoza. I. na laktozu zistil gastroenterolog, ktory zaroven vylucil celiakiu. Odkedy som vsetky tie nevhodne potraviny poslala do pi. ..., xitim sa ako znovuzrodena a konecne som sa prestala citit, ako keby moje telo zomieralo na nejaku pomalu otravu, som si ista, ze tie potraviny na mna posobili ako jed. Zvitazila som nad svojimi dlhorocnymi problemami a posilnila sa tym aj moja vola, vazim si samu seba, ze som sa vsetkych tych svinstiev dokazala vzdat.

emalea

redka...mňa by saujímalo, či ten test sa dá robiť doma /predpokladám, že áno z kvapky krvi/ a či sa dá aj pokaziť...že jednoducho test nevyjde zlou manipuláciou a peniaze sú fuč...a či keď Ti vyšli tie intoler. potraviny /vajcia... atď/ a keď si ich vysadila, a obchádzala zďaleka či si mala lepšie trávenie...ak smiem vedieť, čo konkrétne...boli napr. pred testom hnačky, či kŕče, či zápchy a ako sa telo správalo pri striktnej diéte...alebo....ďakujem...