Suchá pálivá koža v oblasti očí

Príspevok v téme: Suchá pálivá koža v oblasti očí
anonym.

Dobrý deň,
pred pár týždňami sa mi objavil nad horným viečkom veľký červený fľak. Na tom mieste je koža suchá,podráždená a páli (akoby spálená),nesvrbí. Myslela som,že je to alergia na pleťovú vodu,ktorú som začala používať v dobe,keď sa fľak objavil,tak som ju prestala používať. No nezmizol. Naopak,objavil sa ďalší vedľa druhého oka.
Nemyslím si,že by to bola alergia na potraviny,keďže všetko jem s mierou, nejem mliečne výrobky ani nepijem mlieko,nejem pečivo,z citrusov to taktiež nemôže byť. Pijem veľa kávy a čaju,ale nikdy som nemala podobné problémy. Odkedy to mám,nemaľujem sa. Používam kvalitný odličovací gél na citlivú pokožku,ktorý som tiež na pár dní vymenila(samozrejme,na okolie oči ho neaplikujem) a žiadna zmena. Užívam zinok a b-komplex.
Potrebujem aspoň dočasnú radu,čo by mi pomohlo,stiahlo začervenanie.Návštevu kožnej odkladám,ale zdá sa mi,že sa to zhoršuje,hneď najbližší prac. deň zájdem k lekárke,ale dovtedy je ďaleko.
Dala som si na to Excipial a veľmi to pálilo.Iný deň som zase skúsila čajovníkový olej,taktiež.
Ďakujem za akékoľvek rady.

anonym.

No ono je to skôr problém kožný ako očný.Je to nad horným viečkom(pod obočím) a vedľa oka.
Tiež som si myslela,že to môže byť zo špirály,ale minimálne týždeň som nepoužila žiadnu kozmetiku a neustúpilo to ani náznakom.
Nepoužívam žiadne očné tiene,žiadne štetce...Jedine čistiaci gél La Roche Effaclar(ten som ale začala používať až po tom ako sa tie fľaky objavili,pretože som myslela,že by to mohlo byť z toho pôvodného)a micelárnu pleťovú vodu Bioderma Sensibio.
Tak ja vyskúšam tú jarishovu vodu.
Ďakujem.

redka

mozno by pomohla aj obycajna borova voda ale bo aj jarishova voda z lekarne... ocna ti da asi nejako masticku opthalmohydrokortizol... pozri si ake sminky si pouzivala, ci niektore nie su uz stare... napr v spirale je kopa bordelu a moze ti zacat robit problemy aj ked je to taka znacka co pouzivas stale a nemala by robit alergicke reakcie... tiez si vycisti poriadne stetce... najskor v oleji a potom v mydlovej alebo samponovej vode... a tiez aplikatory...

Delete

nedávaj si na to takéto agresívne somariny!

Vyskúšaj ten sprej Aloe alebo od dolivy nejaký regeneračný krém...

ale ja by som utekal na tvojom mieste hneď k lekárke...aj na pohotovosť...je to predsa len v oblasti očí.