Tuk vs. svaly

Príspevok v téme: Tuk vs. svaly
KatusikPP

Zdravim. Cvicim asi pol roka, najprv som schudla z vahy 63+. Neviem presne kolko som mala ked som zacinala lebo som sa uz nevazila radsej. Isty cas som sa drzala na vahe 57. Potom asi 3 mesiace som sa nevazila vobec ale cvicila dalej, v jedle som sa extra neobmedzovala... Vcera sapostavim na vahu a tam 61 kg. Najprv velky sok, ale v obvode som nepribrala. 1 otazka znie, ako by som mohla zistit kolko kg svalov a tuku v sebe mam? 2 otazka ako co najrychlejsie schudnut naspat na 57 ale aby som nestratila svaly... a po 3 mi mozte poslat niaku dobru motivaciu :D ... Dakujem za odpovede (meriam 170cm)

sweater*

drvina vacsina obilovin okey, ani ja neuznavam. ale nejaku quinou, cicer, 180tisic druhov fazuliek, konopne semienka a milion dalsich veci, to je delikatesa pre telo. na rozlozenie zivocisnych proteinov telo spotrebuje velke mnozstvo enzimov ktore by inak boli vyuzite na ine procesy a potom tam chybaju. o tom ze existuju vyskumy ktore poukazuju na kazein ako na jeden z najviac karcinogenych ani nehovorim...

odpovedam

sweater, je to tak ;-) rastlinna strava je lahko stravitelna, ale tazko vstrebatelna a u zivocisnej je to naopak. problem robia antinutrienty v rastlinnej strave. ja osobne ani nikomu neodporucam byt na jednej alebo druhe, ale rozhodne to s rozumom kombinovat. ale ja osobne preferujem prevazne zivocisnu. strukoviny a obilniny skoro vobec nejem. ale to je samozrejme kazdeho vec.

katusik, protein si nedavaj hned po cviceni, ale az hodku po. celkovo po treningu tu hodinu nejedz nic.

KatusikPP

A vacsinou cvicim cele telo. Tak kolko krat do tyzdna by som mala chodit aby to malo najlepsi efekt? ... a je parvda ze na tom jumpingu robime s malymi vahami a vela krat

sweater*

ze rastlinne bielkoviny sa zle vstebavaju, muehehe. lebo mi sme cisty masozravci prirodzene. neviem ako vy, ale ja denne lovim gazelu ci lososa do mojich pazurov a potom to surove trham mojimi tesakmi do mojho tela uplne usposobeneho na jedenie mrtvol :)

odpovedam

rastlinne bielkoviny sa velmi zle vstrebavaju, ja osobne si ich ani neratam do denneho prijmu. ale okrem toho vajcia, vajecne bielka (kupujem susene, aby som zbytocne nevyhadzovala zltko z celeho vajicka), ryby, cottage cheese, mozzarela, mliecne produkty. a na doplnenie samozrejme proteinovy prasok (srvatkovy izolat alebo koncentrat)

stryco.

odkial beriete bielkoviny? teda viem, ze z masa a asi aj strukoviny, ale aj tak. si neviem predstavit, ze by som mal denne prijat 140 az 160 g bielkovin.

odpovedam

katusiik, cinky neznamenaju automaticky budovanie svalstva. aj s cinkami si vies palit svaly, a to:

1. bud tym, ze mas zle nastavenu stravu, kedy sa rozpadnuty a potrhany sval po cviceni nema ako zo stravy zregenerovat

2. alebo tym, ze dvihas male vahy a robis nimi privela opakovani - cim vlastbne nutis telo ist na vydrz, nie vykon.

Neviem, ako to vyzera na jumpingu, ale z hladiska chudnutia a aj priberania su klucove prave tazke vahy a viacklbove komplexne cviky. Nie izolovane.

KatusikPP

Dakujem za nazory... ale nie som si ista ze by jumping palil svaly... lebo aj tam robime s cinkami, dalej niake cviky na nohy ako drepy a vypady... tak neviem... a s tym jedlom no to je moje prekliatie asi... mam dni kedy jem ukazkovo a potom to pokazim... velmi by som chcela schudnut len musim svoj mozog presvedcit o tom ze nechcem tolko jest :D...citim ze mam svaly ale su pod tukom. :-/

michael 1

ieš čo ti poradím. Máš váhu sepéér. To myslím fakt vážne. Neviem síce kolko máš rokov, ale mne sa páčiš.Lem už dalej nepriberaj pozor na sladkostí.!!a cukor samozrejme. Ráno skoro vstať a večer neponocovať a bud šťastná tak ako si.Nesleduj sa to nemáš nič na robotu! Bud šťastná a ži!Chod si dakde zatancovať teraz je na to čas.Po tanci je jedna ešte "činosť" ktoru si vieš domyslieť Cvičiť chodia ludia len tí čo nevedia čo z časom. alebo z telom.

čau. michael 1