Dlhodobe palenie záhy

Klopok

Rad by som aj ja pridal svoju skusenost ohladom palenia zahy.
Rok som uzival s mensimi pauzami vitamin C v tabletkovej forme. Pocas posledneho polroku som trpel na neznesitelne palenie zahy, ktore sa stupnovalo. Nakolko som sa stravoval zdravo, nedokazal som prist na pricinu. A po case mi to predsa len napadlo. Mohla za to kyselina askorbova,Vitamin C, ktory je obsiahnuty snad skoro vo vsetkom a netreba ho konzumovat este aj v tabletach, vynimkou je snad iba pocas choroby. Vitamin C sa nachadza naozaj v hromade kupovanych veci, takze ak ho uzivate este aj v tabletach tak mate znacny nadbytok a pri dlhodobom uzivani sposobuje palenie zahy. Odkedy som tabletkove vitaminy vyradil moj zdravotny stav sa opat vratil do normalu. Takze naozaj je dolezite aby bola v tele rovnaha a nie nedostatok ani prebytok aj ked ide "len" o vitamin C. Pri paleni zahy si treba davat pozor na vsetky latky ktore sa zacinaju slovom kyselina xyz. Snad som niekomu pomohol.

house

Okrem vylucenia mastnych, slanych a kysnutych jedal, alkoholu, kavy cigariet, je dolezity spanok.Ak sa nevyspite mate podrazdeny vegetativny nervovy system ktory ak je podrazdeny zapricinuje problemy s funkciou zaludka, zlcnika,pecene a criev , pankreasu, obliciek, ale aj srdca a pluc.Ak v takom stave vela zjeme pred spanim napr. po nocnej,po flame casto sa prebudime na palenie zahy a siahame po
nejakych tabletkach, ale aj tak najlepsie zaberie soda bicarbona.
Casto palenie zahy sposobuje nedostatocna funkcia zlcnika , strava sa vracia spat do zaludka z tenkeho creva a pali zaha.(duodenogastricky syndrom).Treba menej jest, vyhybat sa sresom a spat.Nerobit nocne .

RNG

Opakujem, do pazeraka sa moze dostat obsah zaludka len pri NEDOSTATKU kyselin. Uzaver medzi zaludkom a pazerakom sa uzaviera na signal DOSTASTKU kyselin

hanka9

No a k lekarovi nie ze ci treba zajst, ale musis k nemu pokial mozno URYCHLENE a dat si urobit prislusne vysetrenia.

hanka9

Podla mojho nazoru Prva pomoc pri zahe su sice antacida,to je pravda. Faktom ale je, ze antacidami PRICINU palenia zahy nevyliecis ! resp. tymto sposobom "liecby" sa neuzdravis ! a dokonca pricasto ci dlhodobo branymi antacidami si podla mna poskodis organizmus !

-snežienka-

Ja by som ešte dodal že treba obmedziť aj stres na minimum ako sa dá. Nebrať niektoré veci až tak smrteľne vážne. Ak nejde o život nejde o nič.