Ake rizika so sebou prinasa bozkavanie?

Príspevok v téme: Ake rizika so sebou prinasa bozkavanie?
nepobozkana

Co vsetko mozem bozkami a teda vymenou slin chytit od druhého cloveka? Ake choroby?
Nejde o bozkavanie sa na lice ale na usta a jazykmi kde dochadza ku kontaktu so slinami.
Ak sa chcem s niekym bozkavat tak by som mala poznat jeho zdrav. stav nie? Mam ho predtým poslat na vysetrenie? Myslim to vazne lebo ak nieco chytim tak je to nezvratne. Mam obavy sa bozkavat len tak s cudzim chalanom ktorého sice poznam uz dlhsi cas ale nepoznam jeho zdrav. stav. Co viem tak niektore baby ked sa dali dokopy so svojimi frajermi tak po case zacali mat traviace tazkosti, kozne prejavy, problemy s hrdlom a prieduskami, herpesy, abcesy v ustach a ine infekcie. A co pohlav. choroby mozem ich tiez chytit bozkavanim?
Dakujem

nepobozkana

Dakujem Vam za odpovede aj ked s mnohymi nesuhlasim lebo si nieste vedomi akému riziku ste vystaveni bozkavanim.

lombardo1981

Odhliadnuc od toho, že tento prenos je skoro taký raritný ako prežitie človeka s už rozvinutou besnotou, je práve limit ten záchvat, ktorý sa vyskytuje až v druhom štádiu ochorenia, ktorý je charakteristický nekontrolovanými kŕčmi či v ojedinelých prípadoch záchvatmi zúrivosti. Má to súvis s transkripciou vírusu a jeho transportom z jedného neurónu do druhého. Napríklad vírus besnoty je pôvodne obalený neinfekčnou vRNA.

hanka9

Predpokladam, ze ked sa besnota prenasa slinami, vyluckami , krvou, pohryznutim tak podla mna staci, aby zdravy jedinec mal poranenu sliznicu a ked sa krv ci sliny pozitivne na virus besnoty dostane na takuto porusenu sliznicu tak sa zdravy jedinec nakazi. Ci ako to je ??

hanka9

Lombaro moc dakujem

ale nerozumiem tomu co pises cit: Potom existuje ešte jeden spôsob... keď ťa počas záchvatu nakazený človek pohryzie. P.s- A ked teda ma clovek besnotu v zaciatocnom stadiu prveho stupna a pohryzie pri bozkavani na jazyk ci pery zdraveho partnera tak co sa stane ?

Shayleen

príznaky aids dostane iba ten kto sa na hiv nelieči a má stále styk s hiv osobou. Ja mám preto dobre výsledky a som pod hranicami lebo som ihneď začala s liečbou beriem tbl na posilnenie imunity a robím všetko tak ako mi lekárka vravi. To sa tými 10 r dajak niektorý vždy zle pochopia...A neviem preco

lombardo1981

hana, keďže už požaduješ tie informácie...
www.ockovanieinfo.sk
V priloženom linku sa dočítaš, že bol zaznamenaný prípad prenosu z človeka na človeka pri transplantácii rohovky od nakazeného človeka. Potom existuje ešte jeden spôsob... keď ťa počas záchvatu nakazený človek pohryzie. Samotným bozkávaním sa nenakazíš.

Alberta

podľa mňa je už dosť riskantné samotné podávanie rúk. Veď čo ak človek ktorý si s vami prave podal ruku bol predtým na zachode s prepačením sral alebo čural, utrel sa a neumyl si potom ruky. Vy si s nim podáte ruku a nevedome si zoberiete kolačik z tácky alebo sušienku a dáte si do ust. Bleeee...