Depresie / strach / úzkosti z otca

Príspevok v téme: Depresie / strach / úzkosti z otca
DOOM

Dobrý deň.

Mám depresie z otca, neviem ako začať, no začnem asi tým, že preciťujem k nemu nenávisť, pocit, že ho nemám rád. Neviem už presne čo spôsobilo toto ale napríklad mi hrozne prekáža jeho správanie sa ku mne. Napríklad keď mi denno denne nedá pokoj so školou a otázkami z čoho píšem písomku aj deň, dva predtým ako ju píšem. A aj keď mu odpoviem z čoho píšem tak sa ma to nasledovný deň znova a znova pýta. Ide o to, že jeho vôbec nezaujíma z čoho píšem lebo to po chvíle zabudne, len dobre vie, že mi to prekáža tak sa to just pýta.

Nemôžem mať ani chvíľu pokoja, musí všetko vedieť...

Moja matka je používateľom sociálnej siete Facebook. Píše si tam s kamarátkami a kamarátmi. Taktiež si tam píše s jedným kamarátom až z ÍRSKA no a otec si myslí, že ho nejak podvádza s plno chlapmi a to si iba píše s pár kamarátmi. Viem je to choré -na hlavu. Napríklad keď ide moja matka vedľa do izby tak sa ma okamžite otec pýta kam išla a načo tam išla alebo pošle malú sestru nech ju ide pozrieť čo robí. Ďalej sa mu nejak podarilo nastaviť si preposielanie si matkiných facebook správ jemu na telefón. Napríklad keď je matka v práci a otec tiež a matka niekomu napíše po chvíle jej otec pošle smsku kde použije tie isté slová ako použila matka, ktoré poslala kamarátovi...

Paranoje, že všetko vie...

Keď už vie takto sledovať facebook matke - prečo by nemohol aj mne?
Už nemám ani pocit, že keď si s niekím píšem že to vie iba on a ja ale, už mám pocit, že to vie rovno aj otec.

Prístup matky...

Viem, že to hnevá aj mamu ale nie tak ako by malo, nehodlá stým nič robiť. Je jej to ako keby fuk.

---
Doma sa už dávno necítim ako doma akonáhle príjde ten zmrd z práce necítim sa dobre, mám nechuť mu len odpovedať ale zároveň sa ho bojím. Najhoršie na tom je, že sa správa akoby nič. Ako keby bolo všetko v poriadku. Do konca ešte aj keď mama mu povedala, že ako je možné že viac krát použil tie isté slová v SMSke alebo v hovore tak sa tváril akoby sa nič nedialo. Keď sa učím a spýta sa ma čo mám do školy a musím mu ešte aj hovoriť učivá aké preberám tak automaticky stratím chuť do učenia a sedím nad tým aj 4 hodiny no neefektívne lebo mám nechuť k tomu kvôli nemu, no ale kvôli tomu, že sa ho bojím tak sa to nejak naučím cez školu a pod. Nikdy mi fyzicky neublížil ale psychicky mám pocit, že ma zabíja a strácam nervy pri ňom. Niekedy mam chuť mu jednou ranou rozdrviť lebku ale nikdy to nedokážem. Raz mi volala matka keď som bol vonku, že mám ísť okamžite domov - nevedel som čo sa dialo, až pokým som nedošiel domov a nepovedala mi, že sa ho bojí. No keď som zišiel dolu do kuchyne, tváril sa ako keby sa nič nedialo. Už fakt neviem čo mám robiť.

sk54

Hej hlavne sa nenechaj vyprovokovať. Keď príde sa ťa niečo opýtať tak mu jednoducho odpovedz s kludom. Sak aj tak potom odide. Zbytocne sa tym das vytocit.a ked uvidis ze ta to nevytaca tak mozno aj prestane. Keď mas dobry vztah s mamou tak s nou o tom porozpravaj. Urcite si aj ona vsimla ze sa nieco deje. Urcite sa raz odstahujes ked dokoncis skolu alebo na internat. A budes mat pokoj. Len to asi budes musiet chvilu vydrzat.

lksdfjls

psychopat v rodine je pomerne castym rodinnym problemom.. ak sa nedokazes sam alebo prostrednictvom niekoho ineho materialne zabezpecit tak ta drzi v sachu v com tkvie 95% jeho moci. ak si stredoskolak snaz sa bud dostat na VS do mesta vzdialeneho viac ako 30 km, aby si dostal internat, alebo chod sa uc uz teraz jazyk, aby si mohol odcestovat pracovat do zahranicia. vela inych rieseni bohuzial v tejto situacii neexistuje. zelam dovtedy vela pevnych nervov, nenechaj sa hlavne vyprovokovat k nejakej hluposti, nic to nevyriesi, len vsetko este zhorsi.. ale hlavu hore nic netrva vecne

_meno

Ahoj DOOM

Precital som si tvoj príspevok.
Ludia sa k tvojmu ocovi spravali tak, ze ho neustale kontrolovali, buzerovali .. ci uz ako dieta ho kontrolovali jeho rodicia ci robi co oni povedali, alebo v praci je nad nim sef a kontroluje ho ci robi co mu on povedal.

Z toho tvoj tatko citi obrovsky strach ... z toho ze ho neustale niekto prenasleduju, niekto ho kontroluje, niekto ho sudi/prikazuje mu.

Z toho, ze je v nom takyto obrovsky strach sa velmi boji : boji sa ze strati mamku a on zostane sam ... boji sa ze ty budes chodit do skoly aj bez neho a on zostane nepotrebny, sam.

...............................

Tvoj takto si tohto nie je vedomy. (On nevie coho sa preco sa boji, potlaca to v sebe resp. uz to je potlacene dlhsie preto si tu neuvedomouje ani si nevie spomenut).
Inak povedane tvoj tatko sa citi neslobodny.

Este raz, tvoj tatko ktory JE SLOBODNY, sa CITI NESLOBODNY.

Ked si uvedomis, ze slobodny uz je, akurát sa tak neciti - zacnes riesit jeho city.

Ked vytvaras lasku a pochopenie toho coho sa boji ....

Ukazem ako rozlisis zdroj od prejavu : to ze sa boji o mamku a o teba a kontorluje Vas - to je jeho prejav. O zdroji on nehovori ani si ho neuvedomuje - lezi v jeho minulosti, v nom.

Preto jednoducho spolocnou otvorenou komunikáciou - najma medzi nim a mamkou .. ked on zacne z nej citit ze ona mu doveruje a on je v dobrych rukach ... zacne byt k nej otvoreny a vyrozprava sa jej o veciach, ktore ked bude hovorit sam bude prekvapeny z kade hovovori :) :)

Este raz : budte za dobre s jeho prejavmi, ale rieste jeho Zdroje.

Ty a On a Mamka a My vsetci ludia sme Jedno, Jeden Boh . Je len Boh .. preto ty ked si OK a on je nestastny citis akoby si bol nestastny ty.

Preto ked \"tvoj tatko zije a prejavuje sa\" ty citis jeho nespokojnost, averziu, strach. (Inak povedane nie je to tvoja nenavist ktoru citis .... je to tvoj pocit nadradenosti ktory ta vyvysuje nad tatka) .. citis jeho strach...

Prosto strach je taky ... psi sa brania utokom ... ktokolvek ked sa boji zacne vrazdit, instalovat kamery, kontrolovat co robia druhy ludia .......

Urcite to poznas na sebe, ked si stastny je ti uplne jedno ako plynie cas, co sa deje vo svete ... avsak ked sa citis smutny, sklamany ti zrazu vadi svet, smutny si z vojen, nenavisti a nasilia.

Je to nasa vnutorna tvorba (zitie) ktore pocitujeme zvonku.

Ked pocitis ze TY a TVOJ TATKO ste jedno - ze ked je stastny on si stastny aj ty.
Zmeni sa tvoja produkcia z \"nenavidim ta\" na \"chcem ti pomoct\" :) To prve je nenavist zo srdca, to druhe je laska zo srdca :)

Pekny vecer a vela pohody prajem DOOM :) Kludne napis na ateven@pokec.sk ak si chces popisat :)