Dlhy vzniknute pocas rozvodoveho konania

kornetka

Delete, nie som sice spoludlznik na pozickach, ktore som nepodpisala, ale exekutor si moze uplatnit uhradu tychto dlho z nasho spolocneho bezpodieloveho spoluvlastnictva, cize moze siahnut na hnutelny aj nehnutelny majetok, ktoreho sme spolumajitelia, co my nastastie nie sme spolumajitelia nicoho, kedze mame dohodu a obmedzenom bezpodielovom spoluvlastnictve na urcity majetok. Vdaka.

Zoene

Nechcem veľmi sa do toho miešať, lebo chvalabohu nič také nemusím riešiť, len čo som počula od kolegyne, ktorá je v rozvodovom konaní. Ak si tvoj ešte manžel nabral nejaké úvery už po začatí rozvodového konania a ty preukážeš, že nebývate v spoločnej domácnosti, nemala by sa na teba vzťahovať povinnosť platiť ich. Avšak ak ich nebude platiť a vy máte nejaký spoločný majetok, ktorý nie je ešte rozdelený , tak exekútor ti na to siahnuť žiaľ môže. Ale neviem to naisto, neber to ako fakt.

Delete

Jasné, že musíš platiť...Nejde o to čo si podpísala alebo nie...ste manželia a ak má manžel dlhy tak ich máš automaticky aj ty.

JessicaI

Nemusis nic platit pokial si nepodpisala zmluvu o pozicke.
Pozor vsak na exekutorov ak este mate spolocny majetok. Mozu siahnut aj na tvoju cast majetku.
Precitaj si forum na stranke modry konik. Najdes tam odpovede na podobne problemy.

Delete

Dlhy sú ešte v tom spoluvlastníctve pokiaľ nemáš rozhodnutie súdu o skončení rozvodového konania s právoplatným rozsudkom.