Silny zapal obličiek a nemocnica

Príspevok v téme: Silny zapal obličiek a nemocnica
keskus

Ahojte dnes nad ranom ma chytil silny obličkovy zachvat, volali sme aj na pohotovost, este detsku kedze mam 17. Povedali ze podla opisu som akutny pripad ze aj tak by mi nepomohli a museli by si ma tam nechat. Rano som sla k specialnemu urologovi ktory pobedal ze ak sa to nezlepsi budem musiet byt hospitalizovana. Chcem sa spytat co zabera na tieto oblickove bolesti a ci ste niekto takyto zapal zazili, a ako prebiehal, sli ste aj do nemocnice?

knaja

Mne raz známa z lekárne poradila na zápal mechúra piť denne 1/2 litra najlepšie plzeňského piva. Pila som veľa urolog. čaju a po pive (nealkoholickom) sa zlepšilo vyprázdňovanie mechúra a konečne som sa aj vyspala. Pivo dobre prečisťuje obličky(chmeľ+vitamíny B). To len ako pomocná liečba. Samozrejme, že obličky sú vždy vážny problém a treba to odborne sledovať.

[zruseny35]

ahoj...
Problemy s obličkami vznikaju ,ked nepijem minimum liter tekutín denne (caje-nekupované ,mineralka).Inak sa obličky "vysúšaju" , sladkými vodami a a inými tekutinami (káva,).Clovek pocťuje "tupu bolesť"-zápal.Toto je zaklad aby obličky neochoreli.
Poradila by som ti bylinny čaj z prasličky rolnej ,1 pol.lyžica na 1.5dcl vody,na 1-2min zaliať (čaj ma biť priesvitný) a piť 3x denne.Neslad.Po dbu 3-6 týždnov...je n ačokolvek ohlade obličiek,nie vsak už v čase dialízy.
Dalsie je aby si si sledovala kolko toho za den vypiješ-k tomuto čaju si kludne pridaj 1l Lucky neperlivej (nieje mineralizovana) a do nej 500-1000mg c-vitamínu,šumiveho, najlepšie pre diabetikov,ten je jemnejší pre žaludok.Berieš ATB ,nafukne ťa aj z ničoho,(preto ti nechutí jesť.)
Na žaludok si možeš "zobkať " b-komlex forte, neškodí,..nalačno,..pre jedlom
ATB ta síce liečia,ale ked ich doberieš,treba ti dodať pobiotiká.Daju sa kupiť v lekárni ,vypýtaj si pre celiatikov-tie su šetrne,a 2tbl./3xdenne do seba počas 2-3 týždnov,nech sa ti upraví flora v črevách.Brat to počas liečby ATB to nemá moc vyznam,pomože ti to ako "špinka pod nechtom".
Tie bylinky pi s odstupom od liekov 2h, nemaju sa lieky s nimi zapíjať.
Nič z tých vitamínov ti neuškodí,bat sa ich nemusíš.ATB oslabuju telo, tie vitamíny vzpružia chorého.
PS: to že ich mas 4 mesiace chore,nemusí byt virusom,.Kludne to može byt dehydrataciou-z dehydratacie potom vznikaju obličkove kamene.Keby si ich mala,tá bylinka ti ich dokáže bezbolestne rozpustiť.

obličkaa

Ibalgin a brufen je tá istá účinná látka - ibuprofenum, takže je to to isté liečivo. A ten Algifen ti bude zaberať aj na menštruačné bolesti. Ok, až teraz si vysvetlila tie 4 mesiace, jasné, môže byť. A vidíš, p. Lombardo 1981 ti napísala podobné odporúčania ako ja. Hlavne si mladučká, máš silný mladý organizmus, dostaneš sa z toho.

lombardo1981

Pokiaľ bola robená kultivácia, tak sú ATB nasadené dobre. Odporúčam ti popíjač urologický alebo žihľavový čaj, aby sa obličky rýchlejšie "prečistili". Dobé sú čučoriedky, brusnice a cvikla.
Neboj, dá sa to zvládnuť. Ja som takých ťažkých zápalov prekonala "niekoľko". Len sa treba naozaj šetriť.

keskus

Ako to ze nemam nasadene spravne ATB? Doktor povedal ze su spravne nasadene, moc bol aj na kultivacii.. antibiotika sa volaju Cedax a okrem toho mi dal mast na podpornu liecbu, lokalnu, macmiror complex. Tie antibiotika su vraj ucinne, silne a zapal by mal byt relativne vylieceny za dva tyzdne (je to vazne silny zapal, teda udajne) tak preto tie 3-4 mesiace... ze budem musiet vtej dobe brat lieky na celkovu imunitu, a vseliake podporne lieky na toto... 3 mesiace ziaden sport ani pohyb ani nic, lyzovanie plavanie v ziadnom pripade ani ina namaha... dakujem za nazory a rady, aj tebe oblicka ze namna myslis... a tie lieky proti bolesti, vypytam si Algifen, a ibalgin mi praveze nedal, ale brufen rozpustny vo vode, akurat ze ten mi nepomohol vobec a este ma zneho aj kvalitne zapieklo :D :D btw ano viem ze ibalgin je shit ale je to jediny liek ktory mi ulavuje od bolesti, mam to odskusane kedze mam neskutocne bolestivu menstruaciu na ktorej bolesti mi nezabera ani flector ani nic skratka.. ale snazim sa to nejako predychat :D :)

obličkaa

súhlasím s RNG, čo ti napísal. A 4 mesiace je extrémne dlhá doba a že stav sa ti nezlepšuje, môže znamenať, že nemáš správne ATB. Ja som brala ATB ciprinol a zabral za pár dní. Ako uviedol RNG, že správne ATB zlikviduje baktérie za pár dní. Mali by urobiť kultiváciu, aby zistili o aký druh baktérie ide. Tiež som samozrejme brala probiotiká. Ale sa čudujem, že na bolesti ti dal ten "shit" ibalgin, ktorý zaťažuje obličky a pečeň. Mal ti dať Algifen, je to spazmolytikum, ktoré uvolňuje kŕče hladkého svalstva. No a k tvojej poslednej otázke :...Pohlavny styk som este nemala ale predsa len... a ak ano tak ako sa tomu da vyhybat :(.....noooo,tak metódy na vyhnutie sa pohlavnému styku sú rôzne :DD. Ale ty asi myslíš, že aká je prevencia pred možnými recidívami zápalu, že? Hlavne neprechladnúť, nesedieť na studenom, žiadne holé brucho alebo kríže, pitný režim, dôkladná hygiena pri pohlavnom styku alebo masturbácii, pretože infekcia postupuje zdola hore od močovej trubice cez močový mechúr až hore do obličiek, kde má "konečnú stanicu", tam sa baktérie pekne usadia, rozmnožia a zápal jak hrom!! Takže odpoveď je áno, zápal môže byť spôsobený aj sexuálnymi aktivitami. Tak sa pekne lieč, pi veľa čajíkov, a skús povedať lekárovi v pondelok, že ten ibalgin ti nerobí dobre na žalúdok, nech ti dá Algifen. A napíš, ako si dopadla. Myslím na teba a vydrž!

RNG

4 mesiace znamena, ze neberies spravny liek.
Zapal je sposobeny nejakymi mikrobami a tie sa obvykle daju zlikvidovat za par dni.
ATB zabera len na bakterie, a aj to nie vsetky. A a tie, co n3eznici, posilni tym ze im znici prirodzeneho odporcu, probiotika.
Ja by som zobral kombinaciu serrapaptazy, berberinu citricidalu a oreganoveho oleja, Tak je adresovana velka vacsina roznych mikrobialnych nakaz urinarneho systemu a to bez znicenia nasej probiotickej flory, ktora vyraba pre nas az 70% protilatok, tj vyse dva krat tolko, ako je samotne telo schopne.

keskus

Ozyvam sa ako pokracuje moja liecba... vsetko papam, brusnice aj cviklu, nejem ziaden cukor ale vlastne vpodstate nic lebo nemam chut do jedla. Vcera boli vysledky z kultivacie mocu, doktor sa vyjadril ze je to velmi tazky zapal a ze uplne zdrava budem az o 4 mesiace... dalsie 2 tyzdne musim lezat doma s antibiotikami. Pokial sa to zhorsi pojdem predsa len dotej nemocnice :( v pondelok mi idu robit krvny obraz... boli ma to cim dalej tym viac. Chcem sa spytat... moze to byt sposobene aj sexualnymi aktivitami? Pohlavny styk som este nemala ale predsa len... a ak ano tak ako sa tomu da vyhybat :( dakujem za odpoved

keskus

:D teraz sa velmi smejem, totiž nenapadlo by ma natierať si cviklu ani brusnice ale rozmyšlam že by to mohla byť celkom zabava :D olivovy olej určite vyskušam a lieky kombinovať nebudem :) a vela vela naozak vela pijem. Určite sa ozvem ako sa mi dari :)) ďakujem krasne za rady