Nocne smeny a kratka dlzka spanku

Príspevok v téme: Nocne smeny a kratka dlzka spanku
milli11

Cau.

Mam taku otazku. Robim na smeny, ranne, poobedne a nocne. A ide o tie nocne smeny.Ked sa ma kolegyne opytaju, ze do akej spim a ja poviem, ze zvycajne od 8 rano do 3 poobede, hned ma dobre neupalia a neprebodnu pohladom a slovami, ze "coze? tak dlho?"

Ked sa bavia medzi sebou, tak mi to pripada, akoby sutazili o to, ktora spi kratsie, ked ma nocne smeny. napr. Minule jedna tvrdila, ze sla spat o 7 rano a o 10 rano uz bola hore a vyspata. A potom isla vecer na nocnu a tak cely tyzden.

To fakt stacia iba po 3 hodiny spanku cely tyzden?

Ako chapem tie zeny, ktore nemozu spat cez den po nocnej, hoci by chceli. Tu vsak pisem o zenach, ktore mozu spat aj dlhsie, ale nechcu, lebo musia byt pred kolegynami rekorderkami v pocte najmenej hodin spanku po nocnych.

Zaujimave, ze chlapi tieto sutaze, ci ako to mam nazvat, nerobia.

Preto sa chcem opytat, ci prehanm ja, ze fakt spim dlho po nocnych alebo prehanaju ony. Vdaka.

lea33333

moji rodicia tiez nespia uz roky po nocnych sluzbach, mama nemoze zaspat, otec ked sa da, tak nejaku hodinku-dve hodiny a aj ze maju povinnosti... otec napr. po nocnej kedy nespal ani minutku isiel kopat kanalizaciu do domu... ja ich aj obdivujem, ako to zvladaju tie desatrocia... ale neviem preco sa tie kolegyne ubehuju, ked mozu spat...maj na haku..

miki26

milli aj chlapi sú rovnakí. niektorí spia viacej iní zase menej. niekedy človek nemusí ani veľa vyspávať. viem ako čo párkrát som vstával do školy na skúšky aj po 3-4 hodinách, ak vôbec som išiel spať a bolo to v pohode. boli aj časy na VŠ, kedy som to nezvládal stíhať a preplo mi to na mozog. dostal som sa aj do takej situácie v 2.ročníku, že spal som len 3 dni v týždni ťahal som aj celý semester. Pondelok až štvrtok som išiel častokrát aj nonstop a vôbec nespal som, lebo rozrátal som si, že aby som všetko postíhal v pohode tak by som potreboval toľko času na povinnosti. to je moja chyba, že rád som mal všetko pod kontrolou. Nebol som ako spolužiaci, ktorí mali aj 4-5 týždňové resty. Mal som všetko na čas, ale za cenu, že za týždeň som naspal len nejakých 27 hodín. Čiže človek pokiaľ si zvykne tak dokáže kadečo, otázne je však či je to zdravé.

kikarika1

ženský kolektív je to najhoršie čo môže byť...pracovala som tiež na 1,2,3 a 4 zmeny so samými ženami (to bola nuda, stále preberali len klebety, a aj to, kto koľko spí)...takto som vydržala 9 rokov a skoro som sa z toho už zcvokla a teraz ďakujem sama sebe, že som spravila to najlepšie rozhodnutie v mojom živote - začala som študovať a po prvom ročníku som podala výpoveď :)))))))))

milli11

Lenze oni sa pri mojej odpovedi tvaria, ako keby som povedala,ze som niekoho zbila. Tiez som si najskor myslela, ze sa pytaju len zo zvedavosti, ale tie reci po tom, to bolo ako ked knaz horekuje nad prostitutkami, mala som dost.

emalea

s poslednou vetou plne súhlasím, aj keď som sama žena, niektoré ženy /česť výnimkám/sa v takýchto prípadoch správajú s prepáčením ako sliepky, viem o čom hovorím, moja sestra takto robí v babskom kolektíve hádam aj 10 rokov a už jej z toho pomaly preskakuje...milli spi si koľko chceš, spánok je pre telo a regeneráciu síl veeeľmi dôležitý, kašli na tie sliepky!!!

sweater*

Spi kolko potrebujes predsa. Ja spim kludne 8 aj viac hodin po nocnej ked sa mi da, ked spim kratko 4,5,6 hodin, a nebodaj to taham takto par dni v robote to nad ranom zacinam velmi citit. Mam kolegu co spi 2,3 hodiny ale nikdy to nebolo brane ako predbiehanie sa v niecom alebo podobne, ked som sa ho nato pytal, jediny dovod bol ze s9m chcel vediet ako si oni rozdeluju den, ci spia dajme tomu 4 hodky vstanu, porobia veci a este pred sichtou si dospia alebo tahaju v celku ako ja. Musi byt hrozne robit v zenskom kolektive...