Bezdotykový a ortuťový teplomer

Príspevok v téme: Bezdotykový a ortuťový teplomer
Castie

Ahoj, mám otázku ohľadne teplomerov. Všimla som si, že ortuťový teplomer vždy nameria minimálne o pol stupňa vyššiu teplotu ako ten, čo sa namieri na čelo. Ako mne to príde logické, vzhľadom k tomu, že v podpazuší podľa mňa musí byť vyššia teplota ako na čele. Zvláštne ale je, že lekári stále aj pri bezdotykovom považujú za zvýšenú teplotu až tú od 37. Aby som uviedla príklad, ja sama najlepšie viem, kedy cítim, že mám teplotu a ortuťový teplomer mi ju vždy vtedy aj nameria (a mám ich doma viac, čiže viem, že nie je pokazený), ale v nemocnici al. u lekára mi tým pádom nikdy teplotu nenamerajú, ak je len jemne zvýšená. Takže ja povedzme mám na ortuťovom 37,2 a aj cítim, že mám zvýšenú teplotu, ale ten bezdotykový nameria len niečo cez 36, takže podľa lekárov vtedy teplotu nemám. A nestalo sa mi to len raz, ale vždy. Takže čomu veriť? Svojmu pocitu a ortuťovému teplomeru, alebo lekárom a bezdotykovému teplomeru?

Rory555

My sme po kúpe bezkontaktného mt 330 od orava.eu porovnávali hodnoty s klasickým ortuťovým a sedeli. Takže záleží od toho aký teplomer si vyberieš

Castie

Ďakujem emalea, tak aspoň viem, že nie som jediná :) Ale príde mi divné, že lekári akoby to vôbec nebrali do úvahy.

emalea

bezdotykový je totálna blbosť, najlepšia je klasika, už viackrát som sa o tom presvedčila!! aj keď som s malou ležala v nemocnici na detskom odd. /mala som aj vlastný klasický teplomer / a tam merajú MODERNE!! a napr. bola som s deckom u lekárky, lebo malá mala teplotu, bolo to v zime a ona jej bezdotyk.teplomerom po studenom čele chodila a že vraj nemá!! no keby jej dala poctivo pod pazuchu zistila by, že má!!!

Castie

Teraz mi napadol ešte jeden príklad, ale to sa mi už zdá extrém, tak neviem. Keď som bola na dovolenke, tak som mala teplotu nameranú ortuťovým teplomerom takmer 39 a aj som sa cítila veľmi zle a lekár mi tam priložil nejaký jeho teplomer do ucha a povedal, že nemám vôbec teplotu. A keď som ho presviedčala, že určite áno, že môj mi nameral úplne vysokú, tak o tom nechcel ani počuť a vôbec mi neveril. Až doteraz som si myslela, že ten teplomer mal len pokazený a nevedel o tom. Ale teraz keď tak o tom premýšľam, nie som len ja nejaká divná? :D Akože mi teplotu nameria len klasickým spôsobom v podpazuší, ale inak proste nie? Preto sa chcem aj spýtať, či náhodou nemáte tiež takú skúsenosť, alebo je to tak len u mňa.