Krce zo sosovice

Príspevok v téme: Krce zo sosovice
orchidejka

prosim vas nema niekto podobny problem? Nie je skoro na to, aby moje 26-rocne telo nevedelo stravit sosovicu? Donedavna mi nic nebolo, ale posledne dva tri razy mam zo sosovice take krce v bruchu...ale preco len sosovica a nie aj ostatne strukoviny? Budem sa jej musiet vyhybat ale ja na to stale zabudnem

Deria

lienocka, tak ako ty varis, sme varili vzdy doma, aj babka, aj mama, inak som to ani nepoznala. No aj tak ma naduvalo. Lebo tie latky, ktore sposobuju naduvanie su vyplavene v tej vode a tym padom, ze vodu nevymenis, zostavaju vlastne v nej.

tasty

už všeličo tu bolo písané - mňa len napadlo ešte niečo, trošku mimo problematiky trávenia šošovice, písala si, že predtým ti zo šošovice nič nebolo, nemáš nový sáčok šošovice? takú nekvalitnú šaržu napr. s mikróbmi a plesňami samozrejme neviditeľnými, ja by som si skúsila kúpiť nový sáčok šošovice, čo ak by bolo problémom práve toto ;-)

[zruseny35]

RNG....ja by som chcela vedieť,kolko z tohto čo ponukate ludom ako "zdrave" mate doma na poličke a zjete .Treba vam potom ešte aj normálne jedlo ?
To len tak mimochodom :)

[zruseny35]

Orchidejka....ja ju noc pred varením namočím do vody a rano je do hodinky nieže uvarená,ale rozvarená.Mne takto problem nerobí.Možno ju variš ihned,a tým že sa šupka "nerozmočí",máš potom problem :/

hanka9

To je podobne ako otazka, ze kde je koniec sveta. Na konci svet je brana, za nou je more a potom je este jedna brana a tam uz je koniec sveta.

Deria

Pre ludi s problematickym travenim strukovin (naduvanie) ma Dr.Bukovsky fantasticky a jednoduchy recept. Podla neho varim strukoviny uz roky a nemam problem, lebo kedysi ma tiez naduvali. Povar cca 2 min. sosovicu, fazulu aj 3 min., zlej vodu a daj novu. Takto to das do ladnicky na noc. Na druhy den tu vodu zase zlejes a uz v tej dalsej varis. Uzasne, spolahlive a nutricne hodnoty su pritom zachovale.

orchidejka

mne je to tiez divne, lebo nikdy mi nic nebolo zo ziadnej strukoviny a poslednu dobu sa po sosovici toto deje. Nechapem to. Ked v tomto veku nemozem zjest sosovicu, co budem robit v patdesiatke? Podla mna to je strasne skoro. A co sa tyka varenia, stale rovnaku ju robime ako kedysi ked mi nic nebolo. Ale zase sosovica sa az tak dlho nevari, ved ona zmakne do tristvrte hodiny aj menej

mascha

aj ja sa čudujem,veď šošovica je ľahšie stráviteľná ako fazuľa,je dôležitá strukovina,ak ti financie dovolia s červenou by si nemala mať problém,nebude to napr. v značke predajcu,distribútora,niektoré potraviny,obilniny,orechy,bývajú napadnuté plesňou,treba ich namočiť s citrón.šťavou

Milada24

A bola dostatočne dlho varená? Ak varíš strukoviny stále do nich pridaj rascu(kmin) pomáha proti nafukovaniu zo strukovín. Pred varením musíš nechať každú strukovinu dostatočne namočiť niekoľko hodín. Ja a moja mama ju necháme namočiť také 2 až 4 hodín. Počas varenia ju ochutnávaj či už je mäkká.