Je priatel z bohatej rodiny naozaj vyhoda

Príspevok v téme: Je priatel z bohatej rodiny naozaj vyhoda
Saskia N.

Ahojte,

Len mam chut sa podelit so svojou skusenostou a zistit, ci sa nieco podobne stalo aj vam.
Prednedavnom som sa rozisla s prietelom. Bol so solventnej rodiny. Mam pocit, ze existuje neuveritelne mnozstvo zien, ktore presne o tom snivaju. Ja mam vsak pocit, ze ho tento fakt skor negativne poznacil. K vela veciam sa spraval nezodnovedne. Vobec nevedel hospodarit s penazmi. Ked sme boli v restike, tak som sa snazila vyberat jedlo s dobrom pomerom cena a kvalita, ale on si vyberal co sa mu pacilo. Vobec nemyslel na to co bude zajtra. Rad sa tvaril ako uspesny a vela ludi si to aj o nom naozaj myslelo. Lenze ti ludia, ktori ho dobre poznali to vnimali uplne inak. Jeho praca mala mozno zaujimavy nazov, ale tym to koncilo. Kazda snaha o dohovorenie bola neuspesna.
Jeho rodina je praveze velmi slusna a vsetci su to velmi inteligentni ludia. Svojmu dietatu chceli dat len to najlepsie, lenze zabudli ho naucit sa pohybovat v realnom svete. Ja som si uvedomovala, ze takto to nemoze ist dalej a zas nemaju tolko penazi aby sa nedali minut. A asi by som sa citila zle s pocitom, ze mam takehoto partnera. Dakujem za akekolvek postrehy.

Matej

Dobrý deň soffa.

Oslovujeme vybraných aktívnych prispievateľov nášho fóra ohľadom činností, ktoré portál ZDRAVIE.sk plánuje v budúcnosti realizovať. Všimli sme si aj Vás.

Ak máte záujem o bližšie informácie, kontaktujte nás, prosím, na email: info@zdravie.sk

soffa

poznam tiez vela "solventnych"ludi,ktori su normalni,.mlcia,okato neukazuju,proste ,clovek by ani nepovedal ze maju miliony.a tiez poznam takych co maju "nieco viac"(myslim trosku viac penazi ako normal)a nevedia sa spratat do kose.su primitivny a vsetko meraju peniazmi.je to proste o tom ,ze ...Niekto moze mat malo a moze byt stastny a niekomu nebude dost ani miliony,lebo nie su spokojni so sebou,so svojim zivotom.a takto to je aj s peniazmi.

JL_1

Peniaze by síce nemala zohrávať dôležitú úlohu vo vzťahu, ale väčšinou býva opak pravdou. Tí, ktorí majú pomenej sa väčšinou v takomto vzťahu cítia nepríjemne.
Čo sa týka toho, že peniaze väčšinou riešia tí, ktorí ich nemajú je pravda, ale takí, ktorí ich majú dostatok nemusia riešiť podobné problémy. Jednoducho si nevedia predstaviť, že si nevedia niečo dopriať, alebo aké to je, že musia otočia otočiť každý jeden cent.
Sama pracujem na mieste kde sú peniaze každodennou témou a vidím ako sa na vec pozerá napr. môj vedúci s rodinou a ja. On si jednoducho nevie predstaviť aké to je nemať na značkovú súčiastku a mať problém si kúpiť aj tú lacnejšiu. Jednoducho nemal nikdy finančné problémy a o tom to celé je.

Saskia N.

S priateľom sme sa rozišli a samozrejme toto nebol jediný dôvod. On mal aj dobre vlastnosti a podobne názory na veľa veci. Ale bol veľmi nezodpovedný. Dokázal minúť aj to čo nemal. Absolútne neplánoval, cize niekedy bol bez penazi. Mal 30 rokov a vôbec nemyslel na úspory. Rodičia ho stále skryto podporovali a myslím, ze ani im sa to nepáčilo. Vďaka nim mal auto a byt. Práci sa poriadne nevenoval. Veľmi rád vzbudzoval opačný dojem. Po roku a pol som si povedala dosť. Nehovorím, ze je to spôsobene len rodinnou situáciou, ale malo to s tým jasný súvis.

ahink

Ja som sa v zivote stretavala stretavam s tym, ze peniaze zvacsa riesia a vidia v nich problem skor ti, co ich nemaju..
A verim ze dovod pre vase rozchody baby neboli tie ich peniaze. Toto nie su dovody. Skor keby ste si povahovo nesedeli, neklapalo by vam to, bolo by tam nasilie nevery atd atd ale nie len to, ze niekto ma a ten co nie tak mu to vadi a potom len zbytocne hlada chyby aj tam kde nie su..

gamm

chces odobrit tvoje rozhodnutie rozist sa s nim ? to si musis odobrit v prvom rade ty sama pred sebou :-)
pozri zalezi na prioritach. ja stale pripominam ze ak niekto chce seriozny vztah tak musi zohladnovat aky ten partner je ako clovek, co je zac, ako sa sprava, ako uvazuje, aka je povaha. pretoze ci sa to niekomu paci, alebo nie, tak na tom zalezi. v poriadku, ak ma peniaze, je pekny, ale ked s nim chces zit, tak to nestaci. to je proste realita zivota, ziadna romantika naivnej skolacky. takze zalezi co chces od partnera, od vztahu. a napokon ak sa budes snazit zarobit si pekne mozes aj ty sama a ak bude partner snazivy tak tiez. moj skromny nazor je ze nie je vzdy lepsie si hladat bohateho partnera, casto moze byt lepsie hladat si perspektivneho ktory sa vie v zivote obracat ktory ma tu pridanu hodnotu ze sa s nim da zit lebo si sadnete povahovo, nazorovo atd. napriklad

m8

ako by sa pacilo vam keby vas partner posudzoval podla penazi? nemate ich tak dovidenia chcem len bohatu slecnu.
iked asi by bolo lepsie keby sme mali partnerov ktroi su na tom rovnako ako my. ale len tie peniaze furt riesite. su su..nie su, nie su. ale lopaty ti z ruky nik nevezme ako sa vravi..zbytocne obavy ste mali baby podla mna, posudzovali ste svojich partnerov podla penazi...nechapem co je spatne na tom, ked clovek zarobi, ze by si nemohol dopriat. mimochodom mozno je to hnusne, ale uspesni ludia sa musia aj obliekat nemozu jak hajtra chodit. a mudra zena sa aj s malym platom vie pekne poobliekat aj vystupovat.

Lea_N

Ahojte,

mám takmer úplne zhodný názor ako Saskia, keďže môj priateľ pochádzal tiež zo solventnej rodiny a správal sa podobne.
Jeho rodičia sú podnikatelia a on nikdy nevedel čo je to mať menej peňazí, resp. nemôcť si všetko dopriať. Peniaze pre neho neznamenali vôbec nič, ak mal pri sebe 200 eur, tak ich dokázal minúť za 10 minút. Keď sme išli spolu nakupovať v piatok na víkend, tak do vozíka nahádzal kopec nepotrebných vecí, príp. zo všetkého kupoval kvantá, čo sa nikdy nepojedlo.
Inak pochádzal so slušnej rodiny, ale niekedy som sa u nich cítila až trápne, lebo oni chceli všetko značkové a veľakrát daná vec mala pre nich hodnotu len kým si ju zadovážili.
Ja mám len maminu, ktorá síce pracuje, ale nikdy sme si toľko nemohli dovoliť. Otec nám zomrel pred 9 rokmi pri autonehode a ja s bratom študujeme na VŠ, takže sme si nikdy nedovolili toľko ako môj bývalý priateľ.
Netvrdím, že práve preto sme sa rozišli, ale určite to zohralo svoju úlohu.

m8

ja nechapem preco by si nemohol dat v restike co sa mu pacilo pokial na to peniaze ma. ja mam zas opacnu skusenost. s byvalym sme obaja velmi dobre zarabali a on si jedno tricko pekne nekupil vsetko len lacne z tesca, lacne jedla zlavy, nechodili sme nikam. zo zaciatku sa mi pacilo aky je zodpovedny k peniazom. no potom ked mu vadilo ze pijeme pivo za 1,80eur a aj napriek tomu, ze sme fifity fifty boli a chcela som este jedno zavolal ucet tak ma dorazil. akoze pokial si tie peniaze zaraba, je jedno ako, co ty si s nim chodila do prace? preco by si nemohol kupit co chce..preco si sa do toho starala? a preco ta to este trapi ked ste sa rozisli? tak ked vies co ti vadlo, naco to spatne rozoberas...ci sama nevies ci si dobre spravila? ano, mozno si to nemala riesit a obavat sa..mala si to nechat tak. keby si ho mala rada, mala by si ho rada aj potom keby padol na usta a ucil sa hospodarit :)