Nesamostatnost

Príspevok v téme: Nesamostatnost
PetkoM

Mam priatelku, ktora je podla mna v urcitych veciach dost nesamostatna, aj ked su to uplne trivialne zalezitosti. Spolieha sa na mamu, ze to za nu vyriesi a zisti. Napr. povie mame nech zavola doktorovi, ci tam je, aby sa zbytocne neprehnala, ako keby si nevedela sama zavolat. Ona povie, ze sa hanbi. Ma aj starsiu sestru, ktora robi presne toto iste. Dost mi to prekaza, aj som jej to povedal, pretoze byt zavisly na mame ohladom takychto veci, to mozu byt tak deti a nie vyse 23 rocne baby.
Ja som dost samostatny narozdiel od mojej priatelky. Dokazem si vybavit X veci sam. Ano som Vaha, tak sa potrebujem niekedy poradit s niekym napr. aj mamou, ale zakladne veci dokazem vybavit aj sam.
Ste aj vy taki/take?

[zruseny35]

Prezývka...vdaka že si sa takto verejne priznal a zasmial sa na vlastnej hluposti-stáva sa.Ja to nemám z vlastnej hlavy,gayovia si to sami pri mne priznali.A to,prečo su ženy lesbami,zas vieme my ženy.Tie čo su chápave samozrejme :)

[zruseny35]

To s tvojou mamou je mi luto,prepáč.Ona sa cíti sama,tak volá tebe.A nahrádza si v tebe chýbajuceho partnera.Chápem,je to na nervy.

Prezyvka055

lienocka-33 :D :D :D s tym ze sa z neho stane z nenavisti homosexual alebo lesba to si dobre zabila smial som sa asi minutu a rozmyslal som ako by som sa zachoval :D
synovi by som navhrol este popremyslat o tom ze ci vymenit ferarri za skodovku je dobry deal? :D nic proti homosexualom ale z pohladu chlapa vagina je proste vagina :D
No a co sa tyka dceri tak by som jej na to asi nepovedal nic :) ked jej tak fajn tak ok :)
V kazdom pripade si myslim ze to tvoje tvrdenie je somarina na entu ale pobavilo takto v piatok.

PetkoM

Lienocka33

Ano moja mama je sama. S otcom nezije. A je strasne na nas zasadnuta. Zila zevraj len pre nas ked nemala dobreho muza. Nikam nechodi, vacsinou ne doma, ma sice nejake problemy s chrbticou, teraz je po operacii, ale nijdy nechodila poriadne ani predttm. No a teraz ako je doma tak nema co robit a stale mi vyvolava. Aj ked som v praci, tak sa spyta, kd som. No kde by som bol asi o 13:00. Vecer mi volava, co nove, co si idem varit a tak. A vzdy mi hovori nech nehladujem a to ma neskutocne vytaca. Ked odchadzam po vikende naspat do BA, tak mi nachysta jedlo, ale ja jej poviem, ze si ho viem aj sam nachystat, a potom sa handrkujeme ze mi toho vela dala. No a takto sa steluje. Alebo ze som mohol dlhsie potiahnut v robote, atd. Veci, do ktorych ju nic nie je. Ako ked niekedy neviem, ake veci s cim mozem dat prat, tak jej zavolam a poradim sa. No ale nevolam jej kvoli blbostiam. Niekedy vola ona praveze mne, ze ci si ma kupit toto a hento.

mili555

Vsak ani ja teba by som nechcel za frajerku ;). Tk sa neunuvaj. Mne len prekaza na priatelke , ze take zakaldne veci a otravuje mamu.

salalalalala

suhlasim, ze lienockine teorie trocha pokrivkavaju. ja som tiez mladsi surodenec a osamostatnila som sa o 8 rokov skor ako moja starsia sestra (a to som k tomu nutena nebola, doma bolo vzdy vsetko super).

kavičkár

to je pekná blbosť čo tu písal ktosi že najmladší sú najnesamostatnejší. Ja som z troch súrodencov najmladší a som viac samostatný ako môj najstarší brat. A mohol by somtu dať viac príkladov kde sú práve tí najstarší najmenej samostatní a najviac pripútaní k rodičom. Neplatí to vždy tak ako neplatí že najmladší je nesamostatní vždy. Je to o povahe.

0vecka

2 sweater vycitat nema zmysel ale vecsinou ked to vidim tka to funguje tak ze typek zavola mame: nefunguje mi v byte prud a ona zavola elektrarnam potom zavola na bytove druzstvo a cojavim co... ale vecsinou akoze nie vzdy ale este som nevidel ze by mu povedala ze zza prud su zodpovedne elektrarne alebo bytove druzstvo zavolaj im a spytaj sa...

vecsinou vsetko vyriesia za nich a ani sa nepokusaju im nic vysvetlit asi aby sa z nich nestali homosexuali :)

0vecka

2 lienocka-33 aha akoze ked 17 rocnemu vysvetlim napr ako funguje taka firma s ktorou ma problem popripade urad tak sa z neho stane homosexual??? a ty tu este vypravas ze sa do homosexuality vyznas???

Dobre tomu rozumiem?

sweater*

samozrejme to chapem aj s tej rodicovskej stranky, nikdy to nebudem mame vycitat napr., pretoze som si vedomy ze ona sa snazi mi co najlepsie, asi ako vacsina matiek svojim deckam, len proste nikto skuseny z neba nespadol. nakoniec je to aj tak vec ktora sa da napravit, takze to nieje uplna katastrofa, dolezita je to, aby bolo na to nejakym sposobom poukazane a tomu konkretnemu cloveku to docvaklo

[zruseny35]

Sejla...pre mna moje nazory maju váhu,lebo netrepem z brucha....ale toto je forum a mnohy si svoj nazor chránia len tak ,že zhodia nejak druheho.

Ak je ponižovanie tvojou jedinou dobrou stránkou ,tak moje psychologicke vzdelanie ti naozaj nijak nepomože - na to su iný odborníci :D