Hrca na krku, zvacsena mandla, mizerne zdravotnictvo

Príspevok v téme: Hrca na krku, zvacsena mandla, mizerne zdravotnictvo
rovinka

Dobbry den,

asi pred mesiacom som mala chripku. vysoke teploty, slabost, kasel.. vsetko som poctivo prelezala asi cely tyzden a pol. Ostala mi vsak bolest hrdla, kloktala som solou a striekala som si do hrdla jox. Neprechadzalo to vsak, a bolest bola vyrazna na jednej strane- na pravej. zvacsila sa mi mandla, mala som pocit zapchateho ucha, niekedy ma v nom aj zabolelo. No a napokon mam pod uchom na krku hrcu- napuchnutu uzlinu. Pred tyzdnom som bola u doktorky, ta mi len urobila vytery, krv, a poslala ma domov, ze mi neda naslepo antibiotika,ze mam prist o tyzden. Tak som bola dalsi tyzden doma s bolestou hrdla.Tyzzden presiel a zasla som za lekarkou zas. Privitala ma sestricka s tym, ze pani doktorka ma dovolenku, vraj sla lyzovat. Ze mam prist o dalsi tyzden.A vraj na vysledkoch nie je nic zvlastne, vsetko je negativne. Vraj si mam kupit satku na krk, ze dnes je velky vyber-ci farebne, ci silonove alebo hodvabne. Chaby pokus sestricky o humor. Tak teraz je nedela a stale mam na krku napuchnutu uzlinu a zvacsenu mandlu. Prosim o radu, stretol sa s tym uz niekto?

[zruseny35]

Skusim ti pradiť,to čo zabralo mojmu puberťakovi:
-na krk si natieraj 2x denne octanovu masť a zabal do salu,plátenej handry,alebo plienky-musí byt v teple.
-do 1l neperlivej minerálky si supni sumivý celaskon - 1000mg na den..
-a treba ešte piť nalačno a pred spaním rebríčkovy čaj.1PL na 1,5 dcl vody, ,na 1-2 min, vypiť ake horuce znesieš.
Do 3-5 dní ti to prejde ..ak nie, treba zajsť a najsť si inu obvodáčku .

Bejka28

Ahojte, tymto som si presla aj ja. uzliny som mala zvacsene na oboch stranach 2 MESIACE, doktorka mi predpisala antibiotika bez sterov, co bolo nezodpovedne, nakolko mi antibiotika velmi uskodili na moj traviaci system.Chcela aby som navstivika orl (cakacia doba 2 tyzdne) to som uz mala spuchnutu celu tvar. Tak som patrala po inych moznostiach. Zacala som uzivat cordyceps - prirodne antibitikum a za tri dni mi vsetky tie bolesti presli. Mozem len odporucit.

rovinka

Neviem to definovat, ci napuchnute,ci zvacsene.. jednoducho na pravej strane si nahmatam hrcu, na lavej nie. sestricka mi este povedala,ze keby som chcela tak mam ist na krcne do Kezmarku.. ale co poznam zo skusenosti aj ostatnych, tak vravia ze v kezmarskej nemocnici ani zub netreba ist trhat, lebo skoncite zle.
Tak dufam,ze to neni nic vazne, a skusim tu octanovu mast.
dakujem,trochu ste ma upokojili.

lombardo1981

To je dobré. Lebo akútna parotitída sa prejavuje ako zväčšená uzlina pod uchom, mierne bolestivá, s ťažkým otváraním sánky.
A máš pocit, že je to opuchnuté? Na opuchy je dobrá octanový krém. Ja som ju mala niekoľko mesiacov dozadu a vyzerala som ako škrečok.

tasty

Skus zajst do ORL ambulancie, najlepsie nejakej overenej, kde ti poctivo trosku ale neprijemne zoberu ster z mandli, tak ze ti zajde az do zadu za mandlu a kus potlaci, ked je tam hnis tak nech vyjde nech ma ster hodverne vysledky. Obvodaci ster z mandli zvyknu odflaknut, len kus posteklia tou palickou a dovidenia.

knaja

Uzliny, co viem, tak treba mat v teple, to je dolezite. Ja som to mala kedysi davno ako studentka a to som bola asi 2x na hematologii, ale mi to preslo, len si uz nepamatam, ci to nahodou nebolo pred operaciou krcnych mandli. Mozno ti chybaju nejake vitaminy a mineraly, aby telo malo lepsiu imunitu po chripke. Na krcnom si nebola?

rovinka

Už cca týždeň bolesti nemám, len tá mandľa a uzlina mi ostali.
Ak sa aj bolesti vyskytnú, tak len večer, pred zaspávaním. Ráno mám v ústach hlien, je to dosť nepríjemné.