Poriadok

Príspevok v téme: Poriadok
nemožná Lea

Ahojte, ako často upratujete? Myslím tým umývanie podláh, vysávanie, utieranie prachu, výmena obliečok, umývanie okien atď? Lebo mám pocit, že nič nerobím len upratujem a aj tak je všade plno prachu, ale možno je to spôsobené tým, že bývam pri ceste. No úplne ma to ničí, nedá sa aby bol v dome stále poriadok, lebo stále niečo a to nemám veľa izieb. Ako ste na tom vy? Ako často?

Tyna_Mal

Ja sa snažím upratovať priebežne. Každý deň niečo a veľké upratovanie raz týždenne a potom pred Vianocami. To si upratujem aj v pracovni, a to je vždy na celý deň :-D . Kúpila som si rôzne plastové boxy z www.rajapack.sk a za rok ich mám plné papierov, tak som rada, že si v tom aspoň raz za rok urobím poriadok :-) .

nemožná Lea

MultiLevel vážne figovník pohlcuje prach? No mne by sa zišiel taký pohlcovač lebo keby som nebola lenivá musela by som utierať prach každý deň a tak ho utieram raz týždenne aj podlahy aj vysávanie... ale je to pravda s tým sadaním prachu lebo v spálni ho mám úplne najviac a keď ho utriem, tak do večera vidím, že už je čo to nasadané a o dva dni už tam je toľko, koľko bolo. A síce aj v kúpeľni. Ešte mi svieti slnko na zrkadlo a ten prach o to dosť zvýrazní. V kuchyni mám najmenej, ale aj tam je dosť.
Tak ďakujem za názory aspoň nemám blbý pocit, že upratujem len raz týždenne aj keď si môj dom vyžaduje každý druhý deň :(
Keď som bývala v rodičovskom dome, tak tam som upratovala tiež raz za týždeň, ale bolo o 3/4 menej prachu ako tu :/ To nie je spravodlivé...

MultiLevel

Lienocka, tak take cosi som este nezazila :) Ale nebud z tych pavukov nestastna, vraj to, ze su u vas znamena stastie a ze mate doma prijemnu atmosferu. Ale to by potom mohlo znamenat aj to, ze my nemame prijemnu atmosferu haha.
Lea, ak sa da, maj mnoho veci skryte. Napriklad ja nemam otvorenu kniznicu a aj ked sa na knihy samozrejme prasi, urcite nie tak vela, ako ked je regal s knihami otvoreny. Mame vsade tmave drevo a aj tak nemam pocit, zeby bolo toho prachu nejak extremne vela. Pocula som vsak, ze je vela miestnosti v dome, kde ten prach budes jednoducho vnimat viac ako kdekolvek inde. Partner to mal takto v rodicovskom dome, v jeho izbe. Nikde inde sa prach nevytvaral tak velmi ako u neho. Mohol ho utierat denne. Skus si kupit do izieb figovnik (ficus) ktory je znamy tym, ze pohlcuje prach.

[zruseny35]

Baby neviem či to je len u nas doma alebo aj u vas,ale ked ja upracem rodičovský dom,všade dokladne poutieram prach a povysávam,do hodiny na to povyliezaju v celom dome von všetky pavuky :D To ako prečo ? :/

[zruseny35]

Ked bývaš pri cete,je to normálne..A ked mas ešte čas a nemáš deti,..ale ked príjdu umordovalo by ťa to :) Nebud otrokom svojho bývania, správna kamoška predsa pochváli kavu a koláče a fajn pokec,nie ťa bude zhadzovať za nejaké to "smietko " .

MultiLevel

Pranie je u nas podla potreby, takze to neviem nejak zosumarizovat. Niekedy cely tyzden neperiem, lebo je prazdny kos na pradlo, niekedy aj dva dni v kuse, ked sa nahromadia obliecky, uteraky, oblecenie. Prach utieram skoro kazdy druhy den, pre mna je najmenej pochodit po dome s vlhkou handrickou. Zaberie to cele 10 minut. Vysavam poriadne raz tyzdenne a potom podla potreby. Skor castejsie umyvam podlahu, lebo mame doma zvieratka...kupelnu vydrhnem vzdy raz tyzdenne. Mame velky dom, ale nemam pocit, zeby som stale upratovala. Svorka ma maly byt a ta ked upratuje, co je tak raz za dva tyzdne, tak je z toho neskutocne nervna a preziva to strasne....Ja si upratujem priebezne, ked sa mi chce a netrpim potom pri "velkom" upratovani. :)

hcjxnz

ja vysavam a utieram prach a podlahy raz tyzdenne. ale aj tak mam vela prachu doma a tiez tomu nerozumiem. robia sa take chuchvalce prachu za skrinami . neznasam to. pouzivam antistaticke utierky a antistaticky sprej na prach. pradlo periem asi kazdy druhy den a obliecky kazde dva tyzdne. neporiadok v izbe mam casto a to hlavne kvoli tomu ze izba je mala a mam tam vela veci.. ale ten prach.. uz neviem co robit, nemam cas utierat ho 2-3x tyzdenne