Hmotnosť

Príspevok v téme: Hmotnosť
Stanulka671

Pekný deň prajem, chcela by som poradiť.
Mám problém so svojou váhou, dá sa povedať, že sa to so mnou takto ťahá už pár rokov. Mám 17 a váhu 80 kg pri 176 cm. Mám pravidelnú stravu, keďže bývam na internáte, ale za žiadnych okolností nemôžem schudnúť. Bola by som veľmi rada ak by sme mi dali nejaké tipy alebo ak by ste mi nejak pomohli.

tasty

no netreba všetko zjesť čo je na tanieri, ja som tak schudla, stále som si zmenšovala porcie, najprv som nechala len kúsok na tanieri a postupne som jedla len polovičné porcie, a keď som si dala jedlo v reštike tak som nechala na tanieri aj väčšiu polovicu, ak to bola nejaká mega porcia jedla, postupom času som to už mala v oku, že koľko jedla si môžem dať, aby som chudla, resp. udržala si váhu

a samozrejme som z jedálnička vynechala všetky pochutiny, čiže len raňajky, obed, večera a medzitým nič, žiadny keksík ani buchta ani nič, žiadne tyčinky, sušienky, max. ovocie

Stanulka671

Som na internáte čiže stravu mám vopred pripravenú. Raňajky je to poväčšine chlieb a desiata nejaký jogurt. Je to rôzne. Obed je vždy varená strava a večera taktiež.

Noelani

Úprava stravy raňajky a obed polovičná porcia na večeru nič keď tak ovocie a Veľa športu. Som cvičila každý deň veverička, šla behať či byciklovať a 200 brušákov a silná vôľa

Noelani

Tak kocky ja vám niečo poviem aj ja som chorá na štítnu a sa mi podarilo zo 105 kg na 70 kg schudnúť a to iba za dobu 3 mesiacov! A neskôr sa mi ešte podarilo aj na 60 kg schudnúť! A bez jojo efektu.

dixit

tak pravidelnosť stravy nie je všetko, dôležité je aj zloženie a množstvo :-)

a ja som mala ešte o pár kg viac ako ty pri podobnej výške, pribrala som práve kvôli štítnej žľaze a schudnúť som to nevedela takmer 4 roky... resp. keď sa dačo aj podarilo, tak som to potom zasa nabrala, hneď ako som prestala jedálniček úzkostlivo strážiť... jediné, čo mi pomohlo, bolo začať VEĽA športovať. športovala som i predtým, napr. beh min. 2-3 x do týždňa, aj 12 km trasy som zvládala, ale nie a nie schudnúť. cca v máji minulého roku som sa ale do toho pustila naplno, proste beh, korčule, doma som cvičila s vlastnou váhou, dávala som pozor na stravu - a hlavne, nezameriavala som sa na chudnutie, ale na zlepšovanie svojej výkonnosti. a ajhľa - ani neviem ako, zrazu som sa dostala na hranicu normálnej hmotnosti, tj. 75 kg. a ďalších 5 kg som potom schudla počas 2 mesiacov cvičenia INSANITY (daj do googlu), čo bola riadna zaberačka 6x do týždňa, ale stálo to za to. podotýkam, že od septembra cvičím už menej, ale zato pravidelne, jedálniček si zvlášť nestrážim, pomerne bežne si dám aj nejakú sladkosť, sú dni, keď aj celú čokoládu zožeriem... a nepribrala som ani gram, ba ešte sa mi postava viac vytvarovala, keďže teraz cvičím viac silových cvikov.
takže asi toľko, trochu som sa rozpísala, ale, cvičenie je jednoducho najlepší spôsob, a zároveň to človeka aj udržiava v dobrej nálade a motivuje (lebo ak máš za sebou hodinu tvrdého tréningu, bola by si blázon, aby si si to zbytočne kazila nevhodným jedlom :-))

LMarika

Ja som mala kedysi konfekcnu velkost 38 a teraz mam 34. O chudnutie som sa nikdy nesnazila a v podstate mi bolo jedno, ako vyzeram. Chudnut som zacala po vykonani testu na potravinove intolerancie a po vyluceni nevhodnych potravin zo stravy zo zdravotnych dovodov. U mna ide o mliecne vyrobky, gluten, vajecny bielok, kukuricu, slnecnicu a mnoho dalsich, uviedla som iba tie zakladne, ktore sa za normalnych okolnosti konzumuju kazdy den. Nehladujem, zjem toho viac ako predtym, ale teraz hlavnu sucast mojho jedalnicka tvori maso, ryza a zemiaky, salaty, paprika, paradajka, redkovka, mrkva, petrzlen, ina zelenina... polystyrenove chlebiky ryzove, quinoove, gastanove... maso musi byt takmer kazdy den, ale vcera som si dala vynimku kvoli popolcovej strede - prisposobila som sa ostatnym v dodrzani tradicneho zvyku a prezila som :)