Prečo sa muži často duševne zaoberajú niektorými ženami?

Príspevok v téme: Prečo sa muži často duševne zaoberajú niektorými ženami?
kolegyňa

Dobrý deň, pracujem už zopár rokov v jednej sporiteľni. Nebudem upresňovať v akej a kde. Pracujeme v kanceláriach. V každej sme po troch. Ja som s jedným kolegom a kolegyňou. Môj kolega je pomerne mladý ženatý muž. Ale odkedy som nastúpila tak som si po čase všimla že až príliš zameriava svoju myšlienkovú pozornosť na jednú kolegyňu z vedľajšiej kancelárie. Zo žačiatku som to nejak nevnímala ale časom to začalo byť podozrivé. Je to pekná baba, mladá aj keď nie najmladšia z kolektívu. Je veselá, často ju počuť ako sa smeje z vedľa. Pekne sa oblieka a je vcelku spoločenský typ. No napr. pracujeme a zrazu počuť ako sa vedľa smeju a bavia. On to začne komentovať že čo zase tá "zuza" tam rehoce sa, smeje sa jak koza, ideme na obed a on má koment tá "zuza" si čo zase na seba hodila/odev/, stretne sa s ňou na chodbe a keď sa vráti k nám do kanclu tak zase tá "zuza" nič nerobí len sa špacíruje po chodbách, príde k nám do kanclu na kus reči aj s kolegyňou a on naňu len zazerá a keď spolu rozprávajú tak má naňu uštipačné reči a narážky rôzneho typu. Odíte skôr domov a on to hneď komentuje že zase sa uliala, čo ide do baru?, ide na rande s tým a hentým. Nepríde do práce tak to komentuje že išla si privirobiť telom. Pritom je to slušná baba a také správanie odsudzuje. On ju neustále rieši, komentuje jej správanie, čokoľvek urobí alebo povie tak to musí okomnetovať, ohovára ju kade tade, či je v práci či nieje stále ju rieši. Urobí chybičku a on hneď naňu spustí sprchu kritiky, urobí niečo dobre tak to nekomentuje vôbec a tvári sa že nič nevidel, nepočul. Ona je štíhla, peknučká a chodí športovať, stravuje sa zdravo a on ju minule nazval že trpí anorexiou. Ide na wecko tak komentuje to tým že určite šla zase bluť aby mala postavičku ako lusk. Mne to ide na nervy. Už sme mu povedali s kolegyňou čo mu stále leží v žalúdku a on že to nieje pravda. Pritom len slepý a hluchý by to nevidel že ju má neustále v hlave. Už mi je to podozrivé. Nastúpila k nám neskôr ako on. Pracuje tu len rok a pár mesiacov. Zase to komentoval že sa dostala cez známosti, lebo nemá nato aby tu robila s takou školou túto prácu. Potom si vymýšlal že s tým a hentým spáva. Ja už nemám nervy ako jej telo, správanie hodnotí, ako ju stále musí riešiť. Ide mi to na nervy tie jeho reči. Niekedy mám chuť zobrať hárok dokumentov zo stola a otrieskať mu ich o hlavu aby sa konečne spamätal a trochu usmial na ten svet. Veď on sa ani smiať nevie, je stále vážny, nasrdený na všetko a všetkých. Rieši všetkých dookola ale ju najčastejšie. Povedzte mi jedno prečo to robí? Prečo ho stále žerie vnútro? Prečo si s ňou nedá pokoj a nepustí ju z hlavy? Prečo sa naňu tak zameral že má nutkanie ju stále ohovárať? Prečo sa nedokáže pri nej uvolniť ako pri nás a pôsobí v jej prítomnosti ako strnulý pajác? Čo mu máme sypať do čaju aby zmenil svoje správanie? :D
Je do nej buchnutý alebo čo? Závidi jej jej bezstarostnosť? Čomu sa dá pripísať tá jeho povaha, správanie?
Dík

milli11

Suhlasim s mysiarkou a Slobodnou.

Poznala som taku zenu, vzdy pred zenami ohovarala jedneho chlapa. Aky je hulvat, v nicom sa nevyzna a tak. A pred nim vravela uplny opak, liskala sa mu, aj s nim zacala dost skoro chodit a uzivat si. Bol tu vsak mensi problem, ona uz mala doma frajera, len mu tuto malickost zabudla povedat. Samozrejme, ze ked to zistil, povedal mu to nejaky kolega ked si vysli na pivo, vynadal jej, uplne s tym sekol a odvtedy sa na nu ani nepozrel.

Ako verim tomu, ze su zeny, co sa vedia zastat inych zien. Akurat, ze su to skor dobre kamaratky a nie kolegyne. V praci je je to casto o odstaveni konkurencie, ukazat, ze ja som ta lepsia a ona je ta horsia. Mat vsak dobre kolegyne je na nezaplatenie. V praci travime vela casu a napriek tomu sa najdu ludia, ktorym asi robi radost, ked ten cas mozu inym znechutit a sposobit roztzky.

Slobodna

Nemyslím si, že je toto typický prejav slovenského muža - musím sa tých našich slovenských mužov trošku zastať. Toto práve že nie je vôbec typické správanie žiadneho muža, skôr ženy sa vo väčšine prípadov takto správajú voči potenciálnym konkurentkám, či už v kariére alebo v záujme opačného pohlavia o ich osobu. Možno sa len ten muž snaží zapadnúť do ženského kolektívu a prispôsobiť sa správaniu svojich kolegýň - ohovárajú ju iné, tak aj on.

myšiarka

Zuza pravdepodobne o nicom nevie lebo sa to vsetko deje za jej chrbtom. Ale toto je typicky prejav slovenskeho muza. Uhundrany, zatrpknuty, baziaci po kolegyni a pritom ma doma manzelku. Bude tu kolegynu ohovarat, sirit o nej klamstva a seba bude pred kolegami ukazovat v tom lepsom svetle aky je on dobry, slusny, vychovany atd. Namiesto toho aby tu kolegynu niekam pozval a zistil o nej aka je naozaj tak si bude len namyslat nieco z jej spravania a ticho zavidiet a nenavidiet. Bude to v sebe dusit a riesit az ho napadne rakovina z toho negativizmu.
Odkaz kolegovi ze bud nech sa s tym chlapec zmieri ze ju nikdy mat nebude a ide sa vyboxovat do posilovni alebo nech ju niekam pozve a bude ju mat aspon za dobru kamosku kedze je zenaty. Sa stavim ze prednou sa hra na zabavneho a dobreho kolegu.

dalsi

a co na to "Zuza" ???

Kebyze som jeho kolega, tak sa ho opytam - co s nou ma, co s nou riesi, ci s nou spava a tu v praci sa hra, ze on nic, on muzikant a kamufluje...

Ze ci vie o tom jeho zena, ze tu neustale kazdy den musi komentovat jednu kolegynu. Alebo ci mu ta kolegyna nedala a tak tu proti nej stale nieco ma ?

cilli2

Milli1 mozno je jej luto ako nanu kyda. Nie vsetky zeny su k sebe zle. Ja mam tiez dve kamosky za ktore by som sa bila. A mat takeho uhundraneho kolegu je o nervy.
jasne ze nanu ziarli, mozno z lasky a mozno z jej spolocenskosti.

[zruseny35]

Je ženatý ?-tak to uprimne lutujem jeho manželku.Normálny ženáč,nebude takýto zakerne nasertívny non-stop...(to bývaju príjemní , chlapi ochotní pomocť)
Možno sa mu tá "Zuza" páči a tými poznámkami sa snaží to nedat najavo-lebo nemá ako ženaty šancu, aj ked ma možno minimum sexu doma.
A možno jej závidí tu spoločenskosť lebo on ludskosť nemá .Proste to v nom nieje..
Závisť vie robiť s človekom divy-odžila som si niečo podobne ale ja som z toho kolektívu musela odísť-inak sa nedalo.
Ved ho "utlm", slovne,že si take reči neželáš počuvať.Hádam vám nevybaví vyhadzov ? :)

milli11

Po precitani temy mam pocit, akoby ta kolegyna zuza bola aj autorka temy. Lebo co poznam zeny (netyka sa to naozajstnych priateliek) a hlavne kolegyne, tak maju praveze radost, ak niekto nejaku druhu kolegynu ohovara a este aj pridaju a urcite sa jej nezastavaju.

pterodaktyl

na znamenia by som to nezvaloval aj ked nieco pravdy na povahách podla znameni je to hej. Ale tam skor bude zaujem z jeho strany o nu uz len tym ze ju ma stale v hlave a vsetko co ta babenka urobi musi komentovat a mat blbe poznamky. Je to jasny signal ze ho niecim zaujala. To je ako tie zenske stare alebo mlade, ved to poznate, kazdy z vas ma urcite take drbny v praci alebo za susedy ktore ohovaraju ine kolegyne ci susedy. Preco to robia? No lebo ich tie ine zeny, dievcata alebo aj muzi niecim zaujali. Bud im strasne zavidia, alebo ich pre nieco strasne nenavidia alebo sa im pacia. Vzdy za takymto ohovaranim sa skryva zavist, nenavist, tajna platonicka laska plus neopatovana laska. Ak mi je niekto ukradnuty, nezaujimavy tak sa nim nezaoberam, neriesim, nemyslim na neho. Opacne ak ho riesim stale o nom vediem diskusiu tak ma niecim zaujal a nemozem ho pustit z hlavy.

nonsens

A akého je znamenia ten tvoj kolega? Nieje panna, škorpion, býk, kozoroh, váhy? Lebo toto sú aspoň čo poznám zo svojho života najhnusnejšie znamenia a ľudia v nich narodení sú často nespokojní a ohovárační. Všetko im vadí, nik im nieje dobrí, na každom si niečo nájdu začo by ich mohli zdrbať.
Možno má len takú sprostú povahu alebo jeho rodičia sa tak správajú k ostatným ľuďom že všetko a všetkých dokola kritizujú.