Aka je možnosť, že dieťa z uplne obyčajnej rodiny to v živote dotiahne ďaleko?

Príspevok v téme: Aka je možnosť, že dieťa z uplne obyčajnej rodiny to v živote dotiahne ďaleko?
interstellarka

Dobry, mam 17 rokov a v poslednom case rozmyslam nad tym, co so mnou bude, ked skoncim skolu. Na vysku ma to moc netaha, lebo vysokoskolsky system mi pride celkovo uplne nanic, na druhej strane sa obavam tych reci, ze bez vysokej skoly teraz nie si nic. Studujem cestovny ruch a rada by som odisla do sveta alebo zostala tu a venovala sa mojmu snu pisat knihy. Moji rodicia su fajn, v mladosti sa rozhodli zle a teraz robia to co ich vobec nebavi, ziju v zabehnutej nudnej rutine a mam strach z toho, ze skoncim rovnako. Ak ide o skolu, su hrdi na to, ze sa dobre ucim, ale iba dovtedy, ak nosim domov dobre znamky. Viete, bojim sa, ze zostanem na vsetko sama a neuspejem, takze tak. Maju to ti mladi ludia dnes tazke, no..

5.5 elsa

ja sa chcem zasa vyjadriť o podpore rodiny,ak má ambície tak si svoju cestu nájde a to nemá nič spoločné z rodinou, sama si vyber čo chceš a choď si za tým,ak si o tom presvedčená tak nestrácaj čas a rodinu do toho neťahaj,začni v cestovnej kancelárii,alebo sprievodca cestovného ruchu,rovno by si mohla začať brigádovať cez leto v nejakej cestovke a získať prax budeš potrebovať aj cudzie jazyky...

tojejedno

Pozri uz to tu bolo spomenute a musim pochvalit Kafika za skvele posty a preto sa chcem pripojit k nazoru ktory je na tom najpravdivejsi aj ked po psychickej stranke ten najtazsi a to je , ze sa nesmies bat zlyhat!

Ak chces raz v zivote uspiet a mozno robit co ta bavi a to je naozaj dlhy proces tak musis byt ochotna v tej ceste za tym zlyhat a vzdy sa z toho vediet poucit aby sa to viac krat nestalo , ako sa hovori "Nie je dolezite sa tam dostat , najdolezitejsia je ta cesta" ktora ta vyformuje k tomu cielu.

Preto musis najskor zacat , to znamena musis byt vnutorne presvedcena kam sa chces dostat a zaroven si musis vymysliet plan ako sa tam dostat a nech sa stane cokolvek musis v tom zotrvat aj ked sa ti bude zdat ze to neprinasa ziadny efekt ONO TO PRIDE , ver mi.

Este nikto sa nestal uspesnym bez toho aby neokusil ako chuti neuspech a prave ten neuspech je najdolezitejsi , je to vlastne krok vpred a cim viac tychto krokov spravis tym viac si odolnejsia a silenjsia voci dalsim prekazkam ktore ver ze pridu , ale uz ich budes vediet zvladat lepsie a lepsie a nic ta potom neodradi.

Nikto to za teba nespravi , mozes maximalne dostat pomocnu ruku ale ten tvoj ciel ci sen bude len v tvojich rukach a pokial to nevzdas tak je sanca pokial ide naozaj o realny sen , ze sa jedneho dna k tomu dopracujes.

Kazdy den sa snaz spravit jeden krocik aj ked malicky k tomu aby si na sebe zapracovala , musis si vytvorit v sebe ten drive ktory ta zenie , musis vediet PRECO to robis a hlavne musis VERIT ze to dokazes , musis sa uz dnes vidiet ako uspesna , musis si to vediet predstavit lebo ak si to nevies ani len predstavit tak necakaj ze sa to niekedy moze stat realitou.

Tak zacni uz dnes :) drzim palce kazdemu kto si ide za svojim a je ochotny do toho dat vsetko hlavne to srdce.

soffa

vobec to neni o tom ci ta rodina podpori!je to o cielavedomosti o suverejnosti,ist dalej cez vsetky prekazky.ked rodina stoji pri tebe je to len plus.mam kamosa,ktory napriek tomu ze ho vychovala iba mama,ktora robila upratovacku ta tak vymakal,ze zamestnava teraz 1000 ludi v nemecku.takze.ak nieco velmi chces chod dalej a rob vsetko preto aby si to dosialha.asi tak

[zruseny35]

PS: len pre informáciu,z písania kníh sa vyžiť moc nedá.Na to aby si si zarobila cca 300 tis.euro ,za jednu knihu, musel by to byt BESTSELLER_čiže viac ako 50 tisíc vydaných výtlačkov za rok.V prvom vydani si do minusu ty,druhe vydanie ťa može niekto sponzorovať pre "dobru knihu"/napad..Ak s niekým ale podpíšeš zmluvu,"tlačia " ťa termíny,..Poznam len dvoch spiosvatelov,ktorý si knihy tlačia vo velkom a kedy chcu.Ale oni maju na to peniaze z iných zdrojov a maju vlastne vydavatelstvá.
Pre nove talenty v písaní existuje jedno vydavatelstvo,skus si ho najst napr.v Panta rei..

[zruseny35]

Ahoj.Clovek to nikam nedotiahne vtedy,ked ho rodina nepodporí a ked sa sám nesnaží-čo nieje tvoj prípad.
VS nieje všetko,možno len vyssi plat ale malokto dnes robi to čo aj vystudoval.Ak chceš ale žiť preto,aby si sa "blisla " pred druhými KTO SI TY,tak tu VS kludne začni studovat.
Mas zrelý pohlad na to,že sa porovnávas s rodičmi "nechcem dopadnuť ako oni".Mnohí sa porovnávaju s celým svetom ,daju si privysoko latku a potom to tak aj dopadne-bud sa stane z nich "niekto" ale v skutočnosti maju slabý osobny život,alebo to celé skrachuje lebo sa precenili.
Mám kamaratku,ktorá vystudovala VS len koli titulu,ten odbor jej proste nič nevraví, a ani v tej oblasti nepracuje (reklama a marketing) Spravila si kurz kozmetičky a ten ju dnes aj živí.
Ked nechceš VS,su rozne "nadstavby" po mature,alebo kurzy..kludne investuj do toho popri práci .Určite sa najdeš v niečom,čo ťa baviť bude :)

kafe

ja častokrát žasnem v akých pomeroch rodinných či finančných žili umelci, vedci, biznismeni... že sa z kadejakého bahna dokázali dostať niekam. A ono to často ani nebolo výslnie, koľko umelcov bolo cenených až po smrti, ale zanechali tak výraznú stopu, že ovplyvnili svojím životom a tvorbou realitu na pár storočí. Ja viem, že nechceš robiť nič také prevratné, len si žiť svoj krásny život, len ti tým všetkým chcem povedať, že si ho ŽI PRESNE TAK, ako to ty sama uznáš za vhodné. Máš na to právo, je to len a len tvoj život.

kafe

bože, dievča, blázniš? Vieš koľko úspešných ľudí bolo strašne chudobných, prípadne i nevzdelaných ALE mali v sebe iskru, chuť, odhodlanie.. buď robili čo ich baví, pre čo majú cit alebo ich to proste ťahalo do neprebádaných končín - skúšať a nevzdávať sa, nebáť sa robiť veci inak, vymýšľať ako sa dá spraviť niečo lepšie, rýchlejšie... To nevzdávať sa a vychutnávať si to, čo robím, je asi kľúčové. A tiež nebáť sa chýb, bankrotu - to všetko ti ukazuje že si niečo urobila zle a môžeš to urobiť lepšie. Mať svoje sny a ísť si za nimi je asi to najlepšie, čo človek môže v živote robiť.
Práve nedávno som si prečítala taký kratučký článok o Rokefelerovi, strašne sa mi úspešní ľudia páčia. Berem ich ako inšpiráciu. Jeho citát voľne parafrázujem: Brať katastrofu, zlyhanie či chybu ako výzvu. Vieš, ono uspieť podľa mňa vôbec neni ťažké, oveľa ťažšie je udržať sa a napredovať stále ďalej. Je to nekončiaci sa proces, stále máš čo dosahovať. A je rozdiel, či si v predu a rozhoduješ o tom, čo sa ti páči, kde chceš ísť a vyberáš si, alebo si len súčiastkou stroja a robíš iba to, čo ti druhí kážu.

Odísť do sveta je skvelá možnosť. Môžeš robiť delegátku, stretneš kadejakých ľudí, dozvieš sa o všelijakých osudoch, to je kopa inšpirácií pre tvoje písanie.
"bojim sa, ze zostanem na vsetko sama a neuspejem" celý svoj život prežiješ "sama" to nikto druhý za teba neodžije. Nauč sa veriť si, nauč sa že robiť chyby je normálne, učíš sa z nich.. a nevzdávaj sa svojich predstáv o živote. Choď si za nimi. Veľa zdaru.