Čo s chlapom, ktorý vkuse mešká?

Príspevok v téme: Čo s chlapom, ktorý vkuse mešká?
Malina000

sme spolu niekoľko mesiacov, zo začiatku v pohode, na rande chodil buď načas, alebo meškal max. pár minút - keď som napr. šla za ním vlakom a mal ma prísť počkať na stanicu - to som brala v pohode, býva od tej stanice dosť ďaleko, občas to nevyjde s MHD alebo je zápcha, tak som to nejak neriešila. neskôr ma to ale už začalo pomaly štvať, keďže ja sama sa snažím byť vždy presná a pripadá mi to ako základná slušnosť, nenechať nikoho vyčkávať. tak som mu to aj povedala, že na to nemám trpezlivosť a že sa ma to aj dotýka, keď ma niekde nechá mrznúť a vyčkávať ako na veličenstvo (teda, povedala som to trochu miernejšie, možno to bola chyba). ale potom sa celkom snažil a zasa nejaký čas zvládol chodiť načas. no potom to znova začalo, najprv zmeškal spoj a prišiel o hodinu neskôr, ale to sme sa mali stretnúť u mňa doma, takže mi to bolo viacmenej jedno, kedy príde... ale naposledy, keď sme sa mali stretnúť vonku a zavolal mi, že bude meškať asi polhodinu (nemal na to žiaden vážny objektívny dôvod), tak som mu rovno povedala, že toľko sa mi čakať nechce, a šla som domov... proste už ma to fakt štve, ľúbim ho, ale toto by som celý život nevydržala, má poslednú šancu s tým niečo robiť...

a tak by ma zaujímalo... poznáte niekoho, kto bol takýto, ale potom "dospel" a naučil sa presnosti (a zodpovednosti, keďže to podľa mňa spolu súvisí)? alebo radšej nemám veľmi dúfať? bo on aj do práce často chodí neskoro, horšie ako malé decko, tie skôr vedia, kedy majú prísť do školy... inak má plno dobrých vlastností a o tomto si aj sám uvedomuje, že je to chyba, ale že by s tým niečo urobil... ach jaj. vec pre mňa nepochopiteľná...

Anonymka1111

Malina000 fuuu veru poucila.. bola to aj moja chyba, ze som to tolerovala tak dlho.
prajem ti len a len stastie do vztahu :)

kiwi

No keďže ja mám tiež často problém prísť na čas, pretože nech sa snažím akokoľvek vždy sa nakoniec nejako zamotám, tak by som pre to asi mala pochopenie :-) Ale chápem že ti to vadí.....

Malina000

kokso, Anonymka1111, to sa ti ozaj čudujem, toto by som zvládla raz, max. dva razy, kým by sa mu vykašľala na hlavu... to je ozaj extrém. no ale, hádam si sa aspoň poučila a už takéto maniere nikomu tolerovať nebudeš...

a inak čo sa môjho drahého týka, musím povedať, že sa naozaj snaží - odkedy som mu pred mesiacom dala najavo, ako veľmi ma to hnevá aj bolí, keď ma niekde nechá vyčkávať, nemeškal ani raz (lepšie povedané, viackrát už išiel radšej s polhodinovým predstihom, aby náhodou nemeškal :-D), za čo som ho aj náležite pochválila. hádam mu tá snaha vydrží :-)

Anonymka1111

Ja som vyse 5tich rokov trpela taketo meskania a cakania, a nie len par minutove alebo polhodinove, ale aj niekolkohodinove. Obcas boli dovody to urcite ano, ale ak sa toto deje v 90tich percentach pripadov, tak si myslim ze je to uz problem. Nakoniec sme sa rozisli z ineho dovodu, no urcite na tom zavazilo aj toto. Dohodnut sa na urcitom case, ani nedat vediet ze bude meskat, nedvihat telefon, neodpisovat na spravy a potom este povedat ze "ved si bola doma, moze ti byt jedno kedy pridem"....DRZOST. Moja chyba, ze som to tak dlho tolerovala.

Malina000

Prezyvka055, jj, toto by mi vôbec nevadilo, resp. mi nevadí - keďže občas to aj on používa - že povie len orientačne, kedy asi bude môcť prísť, a potom skrátka príde, kedy sa mu podarí - ak mal ešte nejaké vybavovačky, alebo nevedel, kedy skončí v práci atď. vytáča ma len keď viem, že trčí doma, nič prevratné nerobí, no aj tak nie je schopný sa vychystať na určitú hodinu, aby stihol prísť načas...

Prezyvka055

Malina000 ... no asi je salamista a mozno ho fakt nieco zdrzi robota a tak.
Mne sa tiez obcas vyskytol podobny problem ale zapracoval som na nom a to konkretne tak ze ked viem ze nedojdem na konkretny cas tak sa na konkretny cas nedohadujem.

Je samozrejme somarina ked sa dohodnete na 16 von ze ta tam necha hodinu cakat, ked uz sa dohodne na cas mal by tam dojst.
Ja by som ti vsak povedat ze po teba pridem niekedy poobede alebo vecer k tebe domov a pojdeme von :D pohoda. A tak by som mohol prijst hockedy od 15 do 19.

Bezme som to pouzival ked som mal prijst za priatelkou a bol som po nocnej ale nevedel som kedy vstanem tak som jej povedal ze k nej pridem niekedy poobede :D no nepoviem ze o 14tej ked neviem ci budem schopny dovtedy sa dostat a pohoda.

Takisto ked nie je nutne tak presny cas nepouzivam. Ale ked je treba nieco vybavit na presnu hodinu tak samozrejme to dodrziavam.
Takze mu radim to iste :) Ze ked nie je potrebny presny cas nech vyuziva vacsie casove obdobia na ohlasenie svojho prichodu ale kde je potrebny presny cas nech ho dodrziava.

Malina000

endura, čo ja viem, či "pritiahla", akože všimla som si už tú paralelu, ale na druhej strane, myslím, že u väčšiny náhodne vybratých dvojíc ľudí by sa našla nejaká spoločná vlastnosť :) v mnohých iných veciach zasa priateľ nemá s mojím otcom spoločné nič (našťastie :-D)

inak keď som sa o tomto zmienila mame, tak mi povedala, že s otcom to bolo tak, že snáď ani raz neprišiel na rande načas, buď na poslednú chvíľu udychčaný dobehol, alebo dobehol s meškaním. a ona ho ešte ľutovala, že ako sa chudáčik zadychčal, ako kvôli nej bežal :-D

no každopádne, nerobím si prehnané nádeje, že sa to zmení, ale šancu mu dám, a to práve tým, že to tolerovať nebudem... myslím, že je vo vzťahu pre oboch prospešné neuspokojiť sa s ničím menším, než s tým najlepším, čo vie partner ponúknuť. a ja viem, že dokáže prísť aj načas, veď to dokázal na prvých stretnutiach, keď ešte chcel robiť dobrý dojem :-) tak nech sa snaží aj naďalej. veď to aj ja by som mohla napr. teraz začať chodiť ako šupák, lebo už ho mám "istého", zatiaľčo na prvé schôdzky som sa vždy upravila (hoci, to, že nechodím ako šupák, samozrejme nerobím iba kvôli nemu. ale ani on sa nemusí učiť chodiť načas iba kvôli mne, určite to ocenia aj ostatní ľudia, ktorí s ním prichádzajú do styku a výhodné to bude i pre neho samého)

endura

"môj otec to tiež robí celý život" Pritiahla si si v niečom podobný typ muža ako je tvoj otec?
S tým meškaním - nečakaj, že to zmení. Mám takého kamaráta, ktorý celý život mešká. Nemajú ho preto radi jeho kolegovia, on to vie, ale je skrátka lekvár, a keďže to má v povahe, nie je možné to zmeniť.