Vyrazne som schudla - nemam menstruaciu

Príspevok v téme: Vyrazne som schudla - nemam menstruaciu
baklazan233

Cavte mam 26 rokov. Pred Vianocami som vazila skoro 56 kil a rozhodla som sa chudnut. Po 2 mesiacoch mam 50 kil ale s tym ze mam vysku 151 cm, takze vyzeram uplne normalne. (pribrala som vdaka sedavemu zamestnaniu a zlej strave)
Schudla som tak, ze som sa zacala pravidelne stravovat 5x denne a jem vsetko, ovocie, zelenina, maso, mliecne vyrobky a raz za cas daka sladkost.

Problem je v tom, ze mi menzes chodil na den presne, plus minus 1-2 dni. Teraz som mala dostat vcera, a nejako nic....nebolia ma prsia, nemam nafuknute brucho, skratka ziadny priznak. Da sa to doporiadku alebo musim navstivit DR? Nepredpokladam ze som tehotna, pretoze pouzivame kondom, partnera dokoncim vzdy inak...diky za rady.

baklazan233

No ja si myslim, ze ano. Pretoze jem kazdy den nejake maso ( bravcove, hovadzie, kuracie, ryby...) vela zeleniny, 2 druhy ovocia. musli, vajcia. POuzivam normalny olej, maslo atd... Jem fakt ze vsetko len proste som zacala jest pravidelne a mensie porcie. Ale som vzdy najedena, nikdy nepocitujem hlad. Mam aj normalne porcie, ziadne mini porcie pre modelky. A tym ze som napisala, ze jem zdravu stravu nechcem ist do hlbky tohto vyrazu. Mysela som to v zmysle, ze pred tym som denne zjedla 2 cele cokolady vecer nutelu 3 chleby s medom, chipsy atd. Jedla som obrovske porcie a kedy sa mi chcelo...Napriklad, ze som dosla z restiky, kde som zjedla celu pizzu a este som si doma dala 1 keksiky. Takze ja som sa len naucila inak stravovat. To je cele :) no cakam dalej, zatial kramy nikde :D

odpovedam

zavisi od toho, co je to u teba zdrava strava. pretoze v skutocnosti nic take, ako zdrave jedlo nie je. rozhodujuce je mnozstvo, nie zlozenie. castou chybou je, ze chudnuci ludia obmedzuju tuk az prilis. pritom hormony sa syntetizuju prave z tuku, nie je dobre ho obmedzovat az prilis. konzumujes esencialne tuky?

baklazan233

A co v pripade, ze to vazne nepride do tych 10 dni? Mam ist k DR alebo mam cakat do dalsieho mesiaca? Fakt mi za cely zivot nevynechala. Max meskala 8 dni, a aj to sa stalo len raz.

Slobodna

Mudro :) je to mozne, ze sa zlaklo zdravej stravy :) Ja som tiez mala, tak viem, ze tych 5kg dole hned vidno aj ked nie az tak ako ty :)

baklazan233

No pockam tak 10 dni a spravim si test a podla toho sa uz zariadim. Zatial sa snazim byt v pohode, pretoe stres tomu neprospieva. Viem ze 6 kg nieje vela ale pri mojej vyske je to dost :) mozno je len telo v soku ze zrazu dostava same zdrave veci :D uvidime no, len do teraz som nikdy s menzesom problem nemala, tak snad to bude ok...

Slobodna

Týždeň by som v pohode počkala. Môže to byť spôsobené napr. stresom. 6 kg nie je až také výrazné schudnutie aby ti zastavilo menštruáciu.

odpovedam

anovulacne cykly su bezne a normalne, mozno sa to stalo teraz tebe. zbytocne sa nestresuj. kazda mame obcas nepravidelnosti. este pockaj.

Ivka 1

Môže to byť iba hormonálny výkyv. Niekedy sa to stáva . To schudnutie nie je také významné aby malo na to vplyv a aj strava vyzerá v poriadku.