Zapaleny slepak

lombardo1981

V prvom rade je rozdiel medzi chronickou a akútnou apendicitidou. Dokonca ani pre tej akútnej sa nie vždy operuje. Dôležité je, aby sa pri bolestiach v podbrušku okamžite vyhľadal lekár, pretože pri akútnej je dôležitá hospitalizácia na chirurgii, kde lekár zhodnotí, či bude potrebná operácia. V podstate väčšinou aj je, pretože ľudia tieto bolesti podceňujú a často sú zamieňané s inými ochoreniami.
Chronická apendicitida je v podstate akási nešpecifická tupá bolesť v podbrušku, ktorá sa občas zhorší, občas zlepší. Odporúča sa pri nej laparoskopia. Takže pokiaľ ti boli vylúčené iné diagnózy, neváhaj a radšej sa objednaj.

Annie.

Ahoj, ja som bola na operácií slepého čreva. U mňa sa to prejavilo veľmi na rýchlo. Nikdy ma nič nebolelo. Až raz večer ma začalo bolieť úplne neznesiteľne celé brucho a trvalo to až do rána ani sa mi zaspať nedalo z tej bolesti, tak som išla na pohotovosť, tam mi spravili nejaké vyšetrenia a asi za 2 hoďky som už bola na operačke, že som to mala už v zlom stave. Som sa čudovala, ale mi povedali, že v priebehu 24 hodín sa ti môže úplne zničiť. Ak máš podozrenie, tak isto bež aspoň k svojej doktorke. Ak sa ti náhodou pretrhne tak je to veľmi nebezpečné. A čo som čítala, tak pri zápale sč bolieva pravá časť brucha, teda vlastne miesto kde je...ale asi to nemusí tak vždy byť, keďže mňa bolelo celé.
A jednoznačne, ak máš zápal tak ti ho isto vyoperujú, ale nie je to nič strašné neboj;)