Obťažuje ma suseda

Príspevok v téme: Obťažuje ma suseda
matulo

Prosím, vie mi niekto poradiť, ako postupovať, keď moju 77 ročnú svokru neustále napáda suseda, ktorá býva v byte presne pod ňou o poschodie nižšie. Napáda ju slovne, vykrikuje po nej na ulici, chodí jej búchať na dvere, napadla ju aj palicou, svokra volá políciu pravidelne pri týchto atakoch, avšak je to zbytočné. Majú podľa nich zviazané ruky, suseda im dvere neotvorí, takže spíšu, čo im nahlási svokra a čakajú na 30-dňovú lehotu, aby priestupok postúpili obvodnému úradu. Je to úplne zbytočné. My nebývame v tom istom meste, kde svokra, sme od nej vzdialení 9 km, takže kým by sme my dobehli k nej, môže dôjsť k tragédii. Suseda si vyžaduje psychiatrickú liečbu, je podľa všetkého schyzofrenička, určite je liečená na psychiatrii, ale podľa všetkého neberie lieky. Jej syn sa tejto téme vyhýba, býva pod ňou o ďalšie poschodie nižšie, susedia sa boja svedčiť, lebo sa jej každý bojí, je nebezpečná, prosím Vás, ako je možné, že sa s tým nedá nič robiť. Prosím o nejakú dobrú radu a pomoc, sme zúfalí, svokra psychicky na dne, bojí sa vycházať z bytu, stále si odsleduje, kedy suseda opustí byt a vtedy chodí do obchodu, so smeťami a von z bytu. Je to hrozné, polícia jej navrhla, nech sa odsťahuje, ale to je predsa hrozné, aby kvôli narušenej susede ona mala odísť zo svojho bytu. Tieto útoky sa dejú v akúkoľvek hodinu, ráno, večer, v noci, v priebehu dňa, proste, keď to na susedu príde, tak robí cirkus. Chudera svokra chodí k deťom, ale nechce natrvalo opustiť svoj byt, ja ju chápem, je to jej súkromie, prosím, ak niekto vie, ako túto posadnutú ženu dostať na psychiatriu, pomôžte. Ešte podotknem, že má v byte na skriniach polepené lístky s vulgárnymi nadávkami na moju svokru, raz sa podarilo policajtom s ňou skontaktovať, vtedy tvrdila, že svokra k nej chodí cez kľúčovú dierku, že je v chladničke, že jej napojila do bytu elektrinu a tá ju trasie a skákala po posteli, že takto ju trasie, ale vyšetriť sa psychiatricky odmietla, môže taký človek odmietnuť vôbec vyšetrenie? Je podľa nás veľmi nebezpečná a neviem, či orgány činné v trestnom konaní chcú čakať na moment, keď suseda svokru zabije a potom začnú konať? Za každý názor a radu vám zo srdca ďakujem. Gabika

Kukinak

Ja by som skusil volat na agresivnu susedu sanitku, idealne s dohodou, aby ju zobrali na pozorovanie na psychiatriu, ze si moze sama ublizit pri nevhodnom spravani.

adka,,,

Matulo ja mam podobnu susedu,ona je sice mladsia ma 45,ale ked si vypije som vsetko len pani suseda nie.Nemozem sa na ulici s nikym rozpravat,hned po mne krici a nadava moje deti preklina a ked mi syn havaroval tak za to dakovala po kolenacky panu Bohu.V nocinespi a hlavne v lete vykrikuje vonku akeho ma muza inpotenta a potrebuje chlapa ktory ju po..... Uz nepomaha nic uz sa ju snazim nevsimat no neviem dokedy to bude trvat .A nech mi nikdo nehovori ,ze mozno raz sa jej to vrati ,lebo to nie je pravda ma inak krasny zivot ,muz ju aj tak miluje ma frajera a penazi ani nehovorim ale aj tak mozno..raz..bude dobre.

Razmozno

Je to tak neskutočne jednoduché ale mne to bolo dané preto s takou ľahkosťou o tom hovorím.Nie ja On tak chce a priečiť sa......zajtra za tyždeň za mesiac rok to je sila nedá sa svietiť buď alebo jedna ruka druhá ruka držíš si osud!

hanka9

Matulo- prizvy tu na plac tu tvoju svokru a prizvy aj tu podla teba choru susedku. Nech napisu aj oni, co je dovodom, pricinou ich sporu. A nielen my, ale najmä Ty sa mozno dozvies veci, ktore si doposial nevedela a nevies. Stale poukazujem tiez na to, ze tvoja tema je "ucesana" podla Teba. Prepac, ale inak to nemam ako napisat.

matulo

a ešte chcem podotknúť, že moja svokra so susedou v živote nemala konflikt, nikdy spolu ani len nerozprávali, žiadny hluk sa u nej nerobí, a to naozaj nikdy, no a byt nemá prerobený, takže ani narúšanie susedinho pokoja neprichádza do úvahy.

matulo

Ďakujem Vám všetkým za Vaše názory, na margo poznámky Hanky, že mám napísať pravdu, sory, je mi neviem či do smiechu alebo do plaču, to čo som napísala, je pravda, nepoznáme dôvod, prečo si suseda vybrala práve moju svokru, keďže je zjavne chorá, asi sa to ani nikdy nedozvieme, zrejme jej závidí, že bola šťastná, kým jej žil manžel, že jej závidí, že ju navštevujú deti, vnúčatá a pravnúčatá a ona je sama, jej nevesta s ňou nevychádza, vnuka nemôže sama dostať, lebo sa o neho boja, že mu ublíži, oni si totiž veľmi dobre uvedomujú, že majú chorú matku, len nie sú ochotní to riešiť, tak asi to bude pravým dôvodom, a ak si niekto myslí, že tu píšem, lebo sa nudím, a vymýšľam si nejaké klamlivé historky, tak je na omyle, aj tak ďakujem za názory všetkým, ktorých môj príspevok aspoň na chvíľku zaujal a boli ochotní mi odpovedať.

Slobodna

No ono je to tak, že kým sa nič nestane, tak sa žiadny skutok nestal.
S psychiatrickou liečbou je to tak, že pokiaľ ohrozuje daný človek sám seba alebo okolie, môže byť hospitalizovaný aj proti svojej vôli ale tam by to musel riešiť syn.
Ale súhlasím s prezývkou. Takýchto ľudí sa netreba báť. Poradila by som chvíľu byť so svokrou v byte a čakať na atak od susedy. Keď to príde, riadne jej vynadať, vôbec neustúpiť a nebáť sa jej. Možno stiahne chvost, keď uvidí, že hoci sa svokra nevie brániť sama, je tu niekto, kto bude brániť ju a zastane sa jej. I keď to môže byť dočasné, nakoľko si môže počkať, kým znovu ostane sama.
Schizofrénia zas nie je až taká sranda, u takého človeka sa nedajú predpokladať žiadne logické reakcie.
Polícia v takomto prípade nemôže nijako konať. Treba to riešiť so synom, jednoznačne. Môže to byť ale skutočne márny boj a konečné riešenie asi aj tak bude len odsťahovanie, pokiaľ chce mať pokoj. No neviem si predstaviť, komu by ten byt odpredala ak sa dozvedia aké problémy sú so susedou.