Psychicky chorí ´´normálnejší´´, ako zdraví ľudia

Príspevok v téme: Psychicky chorí ´´normálnejší´´, ako zdraví ľudia
pacienti

Ahojte, mám niečo cez 20 a liečim sa na depresiu. Mám pár známych a kamarátov, ktorí sú o dosť ťažšie chorí ako ja, poväčšine majú schizofréniu. Neviem čim to je, ale títo ľudia sú v podstate niekedy ešte normálnejší, ako ľudia neliečení, čo neboli u psychiatra, a sú ´´zdravý´´. Nikomu sa nevysmievajú, sú v pohode, a ešte milší, ako väčšina. Pritom niektorí ľudia, čo sa neliečia a nič im neni, aspoň podľa môjho úsudku mi prídu ešte viac chorí, ako ľudia s touto psychickou chorobou. Správajú sa ešte agresívnejšie a viac psycho. Ale dneska je asi dosť ľudí s poruchou, ktorú nemajú diagnostikovanú a ani sa o nej nevie a žijú tak do smrti. Ešte som sa z okruhu psychických chorých nestretol s debilom, alebo nejakým arogantným somárom. No asi je dneska zvláštna doba a zvláštni ľudia, keď mi prídu ľudia po psychiatriách ľudskejší, ako väčšina.

[zruseny35]

Ludia na psychiatriách su "nadopovaný"-ked maju vážne ochorenie,aby človeku neublížili.Nie všetci samozrejme ,nechcem nikoho uraziť ale ja mam so s schizofreniou len taketo skusenosti.Clovek trošku zvýši hlas a blízky okamžite utekaju s ním rovno na psychiatricku liečebnu,či su jeho lieky " v poriadku".Iný prípad čo poznám je matka ,ktorá dovtedy verila svojmu schizofrenickemu synovi že mu "nič nieje" ,kým ju v zachvate schizofrenie celú nedorezal.( to hovorím o Slovesnku)
Normálny ludia su len bezchrakterný( zavisť,nenávisť,sebeckosť aj cez mrtvoly)..to sa predsa s chorým človekom nedá porovnávať.Jedny lek. pomoc potrebuju ,druhým pomoci nieje-od tých treba dobrovolne dať "ruky preč".

NO2

Pre mňa osobne je dobré na psychiatrii len to, že viem, ktorý liek na čo zaberá. Keby som to nevedel, tak by som hlúpol ako ostatní zdraví kamaráti:-)

Deria

Vsak taky blbec dostane tazko depresie, nerobi si ziadny problem z toho, co bude, kam spolocnost speje a pod. Hlavne ze ma co jest a pit. Tazko najdete tiez vylozene hlupeho cloveka, ktory ma depresie. :)

salon

Veru je to tak,ti ludia ,ktori su trosku psychicky naruseni,tak su aj pokornejsi,viac chapavi,empaticki a tak to ma byt :-)

pacienti

Je to smutná doba, že tým, čo ubližujú sa nič nestane, a tí chudáci, čo sú psychický chorí a nikomu by neublížili, trpia najviac.

pacienti

Ja som si toho dosť prežil a aj bol z dosť veľa duševne chorými a je to tak, že väčšina čo sa týka dobrého srdca a slušnosti ďaleko prevyšuje tú ako že väčšinu zdravých, pritom chodí medzi nami plno psycho ľudí, čo sa vyvršujú na druhých, ubližujú im, tým by dopadli psychologické testy asi tiež dobre. Ako mi vravela psychologička, že dnes je čudná doba.

fascinating

Píšeš mi z duše:) Pracujem so "psychicky chorými" aj "postihnutými" a tiež mi veľa krát prídu zdravší, ako tí "normálni" zdraví.
Niekde som čítala názor, Jána Hnízdila: "Spoločenský systém je chorý a ten, kto sa naň adaptuje, je vlastne mentálne postihnutý. Ľudia trpiaci úzkosťou alebo depresiou sú paradoxne normálni, ešte niečo cítia, nevzdali sa. Smerujeme k tomu, že väčšina normálnych, citlivých ľudí bude na psychiatrii a vonku zostanú len psychopati."
Dnes je taká doba, že drvivá väčšina ľudí je bláznov, ale myslia si, že sú normálni, pretože ich je drvivá väčšina. Potom už zvyšuje len malá skupina normálnych ľudí, ktorí sa cítia ako nenormálni, pretože nikam nezapadajú.
Vezmi si napr. taký bežný kolektív v škole, ak sa tam aj nájde niekto, kto má napr. iné hodnoty ako väčšina, dajme tomu, že nechce piť, nemá potrebu si robiť z nikoho posmešky, nechce sa mu viesť povrchné kecy, ale napr. rád chodí do prírody, číta a pracuje na sebe, alebo robí iné veci, čo sa "nenosia" tak automaticky je outsider, aj keď paradoxne je duševne zdravší ako tá "normálna väčšina".