Už sa nechce stretnúť

Príspevok v téme: Už sa nechce stretnúť
pipi333

S "priateľom" sa poznáme zhruba pol roka. Prvé dva - tri mesiace boli fajn, no potom prišla zmena v jeho správaní. Neviem čo sa stalo a nechce mi to povedať. Zrazu už sa nechce tak často stretávať (nie sme z rovnakého mesta), stále niečo má, no na každého iného si čas nájde, len na mňa nie. Nevadí mu, keď sa nevidíme hoc i 2-3 týždne. Mali sme aj týždeň pauzu, sľúbil mi, že po tom sa stretneme a všetko mi vysvetlí. Keď prešiel týždeň, napísal mi, že nevidí celkom zmysel v tom, aby sme sa ešte stretli. No nakoniec sme sa stretli. V ten deň mal pred tým ešte nejaké vybavovačky v inom meste a neprišiel. Keď som mu zavolala, povedal mi, že sa tam musí ešte zdržať, že sa stretneme inokedy a hotovo. Stále keď mu navrhnem stretnutie, tak buď niečo má, alebo najprv napíše, že nič nemá, no potom postupne vymýšľa, čo všetko v ten deň musí urobiť. Už párkrát mi napísal, že by sme to asi mali skončiť kvôli diaľke, že sa vidíme málo, že to nefunguje, no ja som doňho asi až priveľmi zaľúbená a presvedčila som ho, aby sme sa ešte pokúsili niečo vyriešiť. Lenže on sa nejak nechce pokúšať asi. Občas mám pocit, že je so mnou len pre jedno (sex sme ešte nemali). Keď mu občas na rovinu napíšem ako to cítim, len sa ospravedlňuje, napíše mi, že si ma nezaslúži, že ma má viac ako rád, ale ja nevidím skutky. Viem, že z tohto je asi absolútne jasné, že na mňa dlabe, ale tak chcem vedieť váš názor. Som asi priveľmi citlivá a zaľúbená na to, aby som to ukončila. Sama nadávam na ženy, ktoré so sebou nechajú takto mávať a sama som do toho spadla. Ale je to možno aj preto, že v predošlom vzťahu, keď to bývalý skončil, som neurobila nič, len som si ho vypočula a nechala to tak. A potom si to vyčítala. Teraz som nechcela spraviť tú istú chybu a snažiť sa zachrániť to, lebo nám spolu bolo fajn a nestalo sa nič vážne a asi som za stíhačku. Aby bolo jasné, dobre viem, že to čo mi vypisuje sú len rečičky, ale fakt nechápem, prečo to so mnou ešte ťahá a nevydlabe sa na mňa úplne. Možno ak by mi prestal odpisovať úplne, síce by som sa dosť trápila, ale prešlo by to. Tak sa stále na niečom dohadujeme a nič. Skúste sa k tomu nejak vyjadriť :) ..budem vám vďačná

pipi333

Kazdy ma svoj nazor samozrejme. Nemam nic proti tomu co tu pisete a viem, ze je to pravda. Tak ako si sa vyjadril/a ty tak som sa vyjadrila ja. A aj od toho hlavneho prispevku a dalsich moijich prispevkov je nejaky cas aj ked pomerne kratky. Pri tom co som si tu citala, som si este viac uvedomila, ze nema fakt cenu zamyslat sa nad tym len som chcela vediet tie dovody. Myslim, ze to nic strasne nie je. Ale ok. S tym ze to nema vyznam, som pocitala uz pred tymto celym, mozno to tak nevyzeralo, ale dobre som si to uvedomala aj uvedomujem. Neskacem mu na nic, uz dlhsiu dobu som jeho odpovede brala ako vyhovorky a viem, ze keby chcel, cas si najde. No fakt nemozem za to, ze som sa zalubila. To uz tak byva, ze ked je clovek zalubeny, tak ten cely priebeh rozchodu berie tazsie. A tiez uz v hlavnom prispevku som pisala, ze sama nadavam na take zeny co so sebou nechaju mavat a sama som do toho spadla. Myslim, ze clovek si niektore veci v tej zalubenosti az tak neuvedomuje, alebo si uvedomi az neskor. Ja tiez teraz, ked som trosku vytriezvela ci uz po tychto prispevkoch alebo celkovo po tej pauze, uz to tak neprezivam. Ked sme pred tym fungovali normalne a zrazu prisiel s tym, ze by sme to mali skoncit tak ma to prekvapilo a zobralo, tak som sa snazila to dat este dokopy. Teraz viem, ze uz vtedy som to mala nechat tak, ale tak minulost uz nezmenim. Clovek je tvor ktory robi chyby a to sa nezmeni. Dobre je ak sa pouci. A ja viem, ze ak v buducnosti stretnem chlapa, ktory zacne s takymito vyhovorkami a pod, budem vediet na com som a ako sa zachovat. Bola som hlupa ked som pred tym v nieco este dufala, no aspon teraz uz viem ako to je.

odpovedam

Vidim v tom, co si napisala, silnu projekciu, ale ok. Sama pises, ze "Viem, že z tohto je asi absolútne jasné, že na mňa dlabe, ale tak chcem vedieť váš názor. Som asi priveľmi citlivá a zaľúbená na to, aby som to ukončila."

Resp. ked si znova citam tvoje odpovede, neverim ti celkom to, ze si samu seba dost vazis. Potom by si ani na minutu nezvazovala to, ze si privelmi zalubena na koniec. Ved chlapec tebou jasne manipuluje a ty mu na to skocis, premyslas nad tym, riesis to, chces poznat dovody. vies, dovody su mozno len take, ze ten sex chcel a nedostal ho, tak bude hladat dostupnejsiu. Alebo ta mal fakt rad, ale nieco ho od teba odtahuje a netuzi po kontakte s tebou. Jedine do zalohy.

Tu nejde o ziadne podrobnosti, ktore nevieme. tu staci vidiet tvoj postoj v retorike. Pretoze postoje a fakty su dve rozdielne veci. Ja chapem, ze sa ti nepaci, co tu mozno citas. Nikto ta za chuderu nepovazuje, ale vsimni si, ako si protirecis. Nizsie pises, ze ti priamost neprekaza.

Ked niekde pises nazor alebo hladas radu, musis ratat s tym, ze nemusis dostat odpoved, ktora sa ti bude pacit. Ale vedz, ze tvoje spravanie nehovori o tvojej vyrovnanosti. Naozaj na neho kasli. Bud od neho odpoved nedostanes, alebo dostanes dalsiu vyhovorku. takyto neuprimny manipulator by u mna skoncil hned ako by mu prvykrat nevadilo, ze ma 2-3 tyzdne nevidi. zalubeny clovek nevie vydrzat, az toho druheho uvidi, objime. A je jedno, ake dovody na to obe strany maju alebo nemaju.

pipi333

Tak aby bolo jasne. Ja sa mu ani nepripominam, ani mu nevypisujem, nic. Len som to tuto napisala s tym, ze som chcela vediet vas nazor. Nikde som nepisala, ze mu pisem a vynucujem si jeho pozornost, alebo dovod rozchodu. Uz ked chcel tu pauzu, som dobre vedelz, ze po nej bude koniec a tymto to len nejak zaobluje. Tak som sa po nej chcela stretnut a vyjasnit si par veci. A toto bola len otazka vo mne, ze by som chcela vediet ten dovod. Ja len neviem, preco ma stale oblbuje. Po tom stretnuti, co neprisiel, som sa mu neozyvala vobec. A on mi po 3 dnoch napisal, ze prepac za tu ignoraciu. Naco mi stale pise? Chce ma ako zadne vratka? Fajn, nech chce. Ja si viem vazit samu seba a viem, ze mam na viac ako sa prosikat niekomu kto o to nestoji :) a nehladam na silu tu chybu vo mne. Len ak by, tak som chcela kde som ju spravila. Venovala som tomu vztahu cas aj peniaze, tak som to len chcela normalne ukoncit. Je velmi zaujimave, ze niekedy ani neviete vsetky podrobnosti a idete tu zo mna pomaly robit chuderu, co mu neda dychat. :)

dixit

súhlas s odpovedam...

a prečo to berieš tak, ako že si ty niekde spravila chybu a on ti má vysvetliť kde, lebo inak sa potom aj každý ďalší odľúbi?
"Povedzme si narovinu, nie je lepšie raz dostať poriadne po hube a poučiť sa, ako robiť stále tie isté chyby? (a pritom budem žiť s tým, že som super, len každý sa nejak po čase zázrakom odľúbi"

nemusíš nutne na sebe hľadať chyby a dožadovať sa vysvetlení. možno je chyba v ňom (nevie čo chce) a možno chybu nespravil nikto, skrátka z jeho strany nebolo všetko ok, možno mu na tebe vadilo aj niečo, čo by iný ocenil... chápem, že si teraz v neistote, no ak to s ním nechceš nechať vyvanúť do prázdna, tak môžeš akurát tak spraviť to, že to ukončíš sama a nebudeš čakať na neho. možno sa potom ešte spamätá a bude o teba chcieť zabojovať, ale radšej s tým veľmi nerátaj...

doubledog

ked chlap napise, ze si ta nezasluzi, ma inu.

no a samozrejme, je vzdy dobre nechat si zadne vratka.
hlavne ked tie zadne vratka sa sami udrzuju pripravene, su v podstate bezudrzbove :)
to je velke plus, kedze celkovo plati, ze starat sa o zenu je pre chlapa celkom narocne.

odpovedam

dievca, nic v zlom, ale fakt sa ponizujes. mozno mu presne toto na tebe vadi, a preto sa uz nechce stretavat. ziadat od niekoho, aby ti "uprimne napisal, ze uz nechce komunikovat", je jasny signal, ze mas nizku sebauctu, dokonca to znie az urazene. Chlap nechce zenu, co onho bojuje a ponizuje sa kvoli nemu. Chlap chce hrdu zenu, co pozna svoju hodnotu, o ktoru by mohol bojovat. Cize nie ty o neho, on o teba. Neustalym pripominanim sa a apelom na nejake vysvetlenia ho len utvrdzujes v tom, ze on o teba vobec nema dovod bojovat. a uznaj, ze keby ti mal uprimne napisat, ze "nechcem sa s tebou stretavat, lebo si sama nevazis samu seba dost na to, aby som si ta vazil ja" je utopia.

Dievca, uz sa mu neozvi. A castejsie si uvedomuj svoju hodnotu, svoje klady a neprehanaj to s prilisnym upnutim sa na druheho cloveka. to nie je laska, to je zavislost.

odpovedam

Vies, ono to mozno napisal len tak pre tvoj chvilkovy pokoj, ze ti to potom vysvetli. v skutocnosti nechce, preto to odklada. Mozno je to taky dovod, ktory by ti mohol ublizit alebo sa ta dotknut. Akokolvek ta to nahlodava, uvedom si svoju sebauctu a nechaj to tak. Ja by som sa uz neozvala. Keby ti to chcel povedat, povedal by ti to hned. ked ta natahuje tym, ze ti to povie vtedy a vtedy, tak je mozne, ze si ta nechava ako "zadne vratka", preto sa nenechaj manipulovat. Ked raz vyjadril volu sa uz nestretavat, tak je koniec.

Keby mne toto spravil nejaky chlap a este sa nebodaj po case ozval, ze sa chce predsalen este vidiet, nereagovala by som. Nemozes byt predsa niekomu raz dobra a raz nie. uz sa mu neozyvaj, neodpovedaj.

Nina.

Ja si myslím, že prvá fáza zamilovanosti z neho opadla a zistil, že to bol len ten ošial zamilovanosti a teraz to už opadlo, odišlo. Ja vlastne nechápem skôr tomu, že čo ty na tom nechápeš? Veď ti dal úplne jasne najavo, že už s tebou nechce byť, len ti to nešplechol rovno do ksichtu, aby ťa neurazil alebo nenaštval a tak to prehodil len tak medzi rečou, ale význam to má ten istý - už nemá záujem s tebou tráviť čas, nemá záujem budovať niečo viac. Ty si neurobila nič zlé - toto je proste správanie typické pre chlapov, takže by som to ďalej neanalyzovala a nerozoberala - proste koniec, vy už rozídení aj tak ste - v jeho hlave už určite.

slniecko247

ano viem dovod rozchodu, ale teraz neviem co on vlastne chce... nechecm sa mu nasilu nutit, stale ho dobijat, ak nema zaujem... Ja ho lubim, bojujem o neho, ale uz mi to nepripada ako boj, ale ze sa uz ponizujem... Ked som mu napisala, ze ak nechce so mnou dalej komunikovat a ak mu nemam pisat a volat, tak nech mi to urpimne povie, ze to budem respektovat. A neodpisal nic... Viacmenej to beriem ako odpoved, ze sa mam na to cele uz vykaslat

slniecko247

ano viem dovod rozchodu, ale teraz neviem co on vlastne chce... nechecm sa mu nasilu nutit, stale ho dobijat, ak nema zaujem... Ja ho lubim, bojujem o neho, ale uz mi to nepripada ako boj, ale ze sa uz ponizujem... Ked som mu napisala, ze ak nechce so mnou dalej komunikovat a ak mu nemam pisat a volat, tak nech mi to urpimne povie, ze to budem respektovat. A neodpisal nic... Viacmenej to beriem ako odpoved, ze sa mam na to cele uz vykaslat