Partnerská kríza?

Príspevok v téme: Partnerská kríza?
Zdenka1144

Dobrý deň,
potrebovala by som poradiť ako pokračovať vo vzťahu s partnerom. Sme spolu 4,5 roka a v júni sa máme brať. Posledný polrok možno rok, to však podľa mňa dosť škrípe. Máme veľmi zvláštny vzťah. Raz sme veľmi šťastný pár, ale akonáhle si priateľ vypije, stáva sa pre mňa odporným. Mám proste voči nemu averziu a dávam mu to aj najavo, keď idem napríklad spať do inej izby. Vtedy mi vie veľmi škaredo nadávať ako\" ty pi..., si jeb...\" mám dospieť a spamätať sa a podobne. Priznávam, že už ani mne niekedy nervy nevydržali a povedala som mu tiež niekoľko škaredých slov. Neviem vôbec, čo mám robiť., často myslím aj na to, že si ublížim. Máme spolu hypotéku, naplánovanú svadbu a neviem, či sa máme rozísť alebo to nejakým spôsobom zachrániť. Len neviem akým. Problém nastane vždy vtedy, keď si vypije a ja to na ňom už vidím, vtedy mi to neskutočne začne prekážať a je to na mne aj vidno. On vtedy dostava tiež poriadne nervy a vždy to skončím nepeknou hádkou. Poradte mi prosím.

anetka1980

Každý vzťah začína krásne a zo začiatku je ta neuveriteľná zamilovanosť, keď je pár čiastočne slepý a čiastočne sa pretvaruje, aby toho druhého oslnil a získal si ho. Ale nie je pár, v ktorom by nenastala kríza, keď sa nejako nepohodnú, alebo sa im jednoducho rozídu záujmy a podobne.
www.najrodina.sk

[zruseny35]

Zdenka,nechcem byt tu tá jediná ..ale jeho asi trápi to,že sa nechce ženiť.3 roky sa "pitie" nedá tajiť,hlavne ked si to ani nevidela...Nie každý muž je rodinný typ.

annamaria123

Ono z náladičky sa časom pokojne môže stať závislosť.
Ak ti jeho pitie prekáža teraz, myslíš, že časom ti prestane? Práve naopak. Nie si jediná, ktorej alkohol vadí, škoda, že si si to neuvedomila skôr, než ste spolu vzali hypotéku. Avšak vždy lepšie, ak máte len ju, a nie ešte aj deti.
Váš vzájomný slovník komentovať ani nebudem.
Prečo si niektorí myslia, že svadba to zlepší? Absolútne. N A O P A K.
Ja by som ti poradila rozchod.
Proste niektorým babám nevadí, že sa ich chlap zryje častejšie než často, inej vadí aj občas.
Ja som v tomto smere podobná ako ty, tak ti rozumiem. Akurát že by som už, byť tebou, nemala ČO zvažovať.

manzel567

Ja to mam opacne - vypijem si tak 1x do roka, ked sa nieco zomelie nejaka sešn a vraj som velmi vtipny a este vela ludi sa na tom dlho smeje vratane manzelky a syna.(Ja mam rad taky humor, kde sa predpoklada nejaka vseobecna znalost a vedomost o aktualnom diani a treba nad tym trochu popremyslat.) Dokonca mi syn povedal, ze by chcel, aby som si vypil castejsie - tak som mu to vysvetlil, ze to nie je prilis dobry napad a ze treba mat pred tym respekt. Ale ak by to vadilo manzelke, nemam problem s tym prestat - ona je pre mna neporovnatelne viac ako nejaky blby alkohol.

[zruseny35]

Zdenka1144...chlapi nemavaju depresiu,málokedy-ked sa im zosype celý svet.Oni bud (...) alebo pijú.Takto sa s tým vyrovnávaju.Ak to nieje v nom ,po rodičoch lebo to v rodine videl,tak je z niečoho sám v sebe nešťastný.A ty to bud "vypáčiš " alebo taký ostane.A druhý dovod je,že takým naozaj je.
Prvé mesiace ( do polroka) vie byt každý velmi dobrý,ludia sa začínaju naozaj spoznávať až po tom prvotnom velkom zalubení.Do tých 6 mesiacov sa vie každý dokonale ešte aj pretvarovať ale zlo,do tohto času vypláva vždy na povrch.
To je len na tebe či si vieš všimnuť ,či je to len jeho problem alebo je to v jeho povahe.

Nikuss22

Ja mam napríklad otca co pije,,, ked sa s maminou brali tak bol slusný, tým som chcela povedať že nikdy nevieš čo bude o pár rokov. Ale tu vidieť že už teraz je taký, aký sa ti nepáči.... Je to ťažké sa rozísť, skor by som to riešila poriadnym rozhovorom, ak ta naozaj miluje mohol by prestat pit, alebo nepit až také mnozstvo alkoholu aby sa prestal ovládať. Ja alhokol neznásam kedze som doma videla co to robí s clovekom. Obcas si tiez s priatelom vypijeme, ale ked sa ten moj opije, vyznáva mi lásku stále dokola a na rukách by ma nosil.... opačný prípad ako máš ty. Vieš ako sa to hovorí, opitý človek hovorí vždy pravdu :/

5.5 elsa

zdenka1144 rozísť určite, to si ťahala tak dlho 4,5 roka?alkohol, sprosté nadávky potom ti aj jednu vylepí keď budete zobratí,alebo ťa môže začať biť,čím ďalej od takého ja osobne by som to určite riešila rozchodom s tou hypotékou sa to dá zariadiť každý svoje na každého meno a odchod...... toto robí ste slobodní jediný záväzok je hypotéka potom bude aj sobáš ešte viac si bude dovolovať je to na tebe ako to budeš riešiť,ale moja rada rozchod, už teraz spíš v inej izbe ako keby manželia ste boli a tie sprosté nadávky+alkohol,nie je o čom........

ahojjjjjj

Este Aby sa na vasej svadbe neopil tak ze ti bude nadavat pred vsetkymi a ty vasu svadobnu noc stravis v uplne inej izbe ako on .