Matrac pre astmatikov

michal663

Matrac pre astmatikov ani alergikov neexistuje. Existujú vysoko antibakteriálne a priedušné matrace, ktoré sú vhodné pre alergikov. Ale to neznamená, že matrac je vyslovene protialergický. Najväčší dopad má vankúš, plachta, perina. Toto musí byť antialergické hlavne. A matrac priamo na astmu ani nemôže existovať podľa mojich vedomostí. Asi ti niekto niečo nakecal, falošná reklama a tak.

Mne s výberom matraca veľmi pomohol tento návod: www.barige.sk fakt odporúčam, je tam všetko

Kýčera

Karol_lorak, dnes som naďabila na výborný príspevok Alergena, kde odporúča nájsť si cez Google skrížené potravinové alergie. Máš tam tabuľku, môžeš čerpať aj odtiaľ. Dúfam, že malému sa darí dobre.

Loy

Zdravím,

tiež sme hľadali vhodný matrac pre alergikov a pozerali sme sa na ten odkaz čo tu dávala Karol_lorak a nakoniec sme si tam kúpili matrac Romantika v akcii 1 + 1 www.i-matrace.sk). Uvádza, že sú vhodné aj pre alergikov a navyše k nim dávajú vankúšiky zadarmo. Predpokladám, že ich účinnosť sa ukáže postupom času, zatiaľ ich máme 2 mesiace :)

Kýčera

Dúfam,že si si stihla prečítať,čo som Ti napísala,zasa mi vymazali príspevok.Príležitostne sa Ti ozvem.

karol_lorak

teda nestačím sa čudovať čo všetko o tejto problematike vieš. Nám doktor niečo také hovoril, ale veľmi povrchne. Ďakujem ti mnohokrát. Ten strom je magnólia

Kýčera

Kontroluj aj potraviny-med/peľové cukríky,propolisové prípravky,.../.Roztoče-najviac ich je v matracoch,vankúšoch,perinách-neustielaj,nechaj rozhádzanú a VETRAJ aj celý deň a tiež vo vlasatej časti HLAVY!Všetko si vytlač,aby si mala informácie po ruke,v čase najväčšej koncentrácie alergénov dieťa nepúšťaj von,príp.daj rúšku.A sleduj,môže reagovať aj na iné veci.Ak zistíš,že nemá žiaden problém s určitými potravinami,pomaly pridávaj do jedálnička.Čo som vedela,to som Ti poskytla.

Kýčera

-Peľ tráv,stromov a bylín- najčastejší skrytý alergén:med,čaje.
-Skrížená alergia medzi: 1.TRÁVAMI- pšenica,arašidy,kiwi,šošovica,paradajky,melóny,kiwi. 2.OBILNINAMI-jačmeň,raž,kukurica,ovos,pšenica,ryža,peľ tráv.
Posteľnú bielizeň per pri teplote nad 50°C,uprednostňuj prírodné materiály,nauč ho "brušné dýchanie"a dýchanie nosom,môže spávať na bruchu,používaj rúšku-studený vzduch,...daj ho na plávanie,...Nauč zvládať záchvaty-pokoj,vlažná cola,čierny čaj/kofeín rozťahuje dýchacie cesty/,pomalý hlboký nádych,ešte pomalší výdych,Butejkova metóda dýchania,...Veľa šťastia.

Kýčera

O.K.,aj ja Tebe,že sa ozývam až teraz.Ak chceš,aby Tvoje dieťa dostalo šancu z astmy vyrásť,musíš pre to urobiť maximum,preto sa vážne POROZPRÁVAJ s ním aj so starkými.Tým,že sa nebude hrať s MAČKOU,KRÁLIKOM a MORČAŤOM,na kt. má mimochodom alergiu a sú aj prenášačmi parazitov a rôznych chorôb,tú prvú lekársky dokázanú,aj keď si nespozorovala u neho reakciu,tie druhé podľa Tvojho popisu,NEBUDEŠ mu ešte viac VYČERPÁVAŤ IMUNITNÝ SYSTÉM,bude menej záchvatov,chorôb,menej liekov,menšie zanášanie organizmu chémiou,...Tvoje dieťa je ALERGIK a aj ASTMATIK,na to nezabúdaj,to nie je sranda,tam sa situácia môže v okamihu dramaticky zmeniť a sprej mu v tom okamihu nemusí stačiť!Ja na Tvojom mieste by som práčku vzduchu nekupovala,ale najskôr naštudovala problematiku,strikne obmedzila SPÚŠŤAČE,sledovala alergénové správy,v správny čas vetrala,dieťa sledovala a podľa toho reagovala,dávala mu ovocie a zeleninu bez postrekov,mäso z doma chovaných zvierat a po pobyte vonku ho od hlavy po päty osprchovala.Ak už niečo musíš kupovať,potom uprednostní slovenských výrobcov,koláče radšej peč doma,vieš,čo tam dáš.Astmatici reagujú na C H L A D/použi rúšku/,ale pozoruj,môže aj na teplo,námahu,... Mliečne výrobky som napísala OBMEDZENE a hlavne čisté-biely jogurt,...To zapíjanie jedla-to je kvôli tráveniu,... a platí to všeobecne a pre všetkých..ale mlieko s chlebom môže.Ten strom,je to japonská čerešňa?,skús zistiť presný názov.Ozvem sa Ti ešte.

karol_lorak

ospravedlňujem sa vôbec som sa nedostala k PC. teda celkom som sa zdesila čo všetko nemôže (studené a mliečne výrobky a nezapíjení jedla je pre mňa novinkou). zatiaľ nemáme všetko zistené, ale spôsobuje repka, potom také tie okrasné stromy s ružovými kvetmi (u nás je na nich ešte veľa chrústov), zlatý dážď, seno, slama, pivónie, obilie (hlavne pri žatve) - to som zatiaľ zistili.

Ty si nejaký odborník alebo samouk? že máš toľko skúseností :)

s tým peľom a kvalitou súhlasím mali sme med od včelára a ten bol luxusný. Raz som na vianoce kúpila v obchode med na pečenie a to bol taký hnus.

Je pre mňa trošku zaujímavé, že králiky alebo morča ho dusí a mačka čo prilezie sa sena vôbec. Pri testoch na alergológii mu vyšla pritom mačka viac pozitívne ako králik ... alebo je to tým krížením? (viac pozitívne ako, že mal ten vpich červený, ale neurobil sa mu pupienok ako u peľu)