Časté močenie, no málo pitia

gggh

Kýčera: V´daka za pomoc. Ak chceš, sleduj temu ked sa zas vyhadzem, odfotim a mozem prridať fotku. A máš pravdu aj v tej strave priznávam, že to fakt nie je bohviečo. :D Popracujem na tom.

Kýčera

To nie je nič také,čo by si úpravou stravy,nemohol sám zvládnuť. Ak by som tie vyrážky videla, dala by som Ti jednoznačnú odpoveď. M ô ž e to byť alergia,iné ochorenie, parazity,..S močením to podľa mňa súvis nemá. Vieš čo, sleduj sa-kedy sa vyhádžeš, čo si jedol, pil, bral nejaké lieky, doplnky, kde sa vyhádžeš,...a zapisuj si to, možno sám nájdeš príčinu. Ak nie,tak vyhľadaj lekára,ale vtedy, keď si vyhádzaný a tiež vtedy, ak by si pri cikaní cítil rezanie, pálenie,.. Začni piť, pomaly zvyšuj dávky, môžeš si poškodiť zdravie,napr. dnes si vypil 1l, zajtra pridaj 2dc, ale tiež to nepreháňaj. Daj vedieť výšku, váhu, či tie vyrážky svrbia, ako dlho ich máš,kým zmiznú,...Drž sa!

lombardo1981

A ako dlho to trvá? Pociťuješ smäd? Máš napríklad bolesti hlavy, suchšiu pokožku, si bledý? A vieš približne odhadnúť, aký je rozdiel medzi príjmom a výdajom?
Na lakmusové papieriky by som sa moc nespoliehala. Ich výsledky sú často klamlivé. Radšej utekaj k lekárovi. A začni viac piť.

gggh

Tak dik. Este k tej otazke ci nemam ine priznaky: zvyknu sa mi po tele vyhodit obcas vyrazky s cervenymi flakmi okolo nich ale neviem ci to je alergia alebo to s tym ma nejaky suvis. Co sa este tyka zdravia ako takeho, mam nadvahu okolo 5-6 kil.

Kýčera

To, že máš 17, ešte neznamená, že nemôžeš mať istú chorobu. Nie si lekár, ani ja. V odkaze som použila slovko "možno". Že si mal pred rokom bielkoviny v moči je v tejto chvíli nepodstatné, dôležité je, čo v ňom máš teraz. Kúp si v lekárni lakmusové papieriky, použi podľa návodu. Ak Ti vyskočia bielkoviny alebo krv- je to urologický problém, bilirubín-pečeň a glukóza signalizuje cukrovku. Potom nabehni k lekárovi, kt. Ti odoberie sterilný moč, urobí krvné testy a nasadí liečbu. Ale možno je to len prechodný stav, kt. sa upraví aj sám. Ak ešte niečomu nebudeš rozumieť, pýtaj sa. Ale teraz končím, idem si variť, večer Ťa ešte navštívim.

gggh

Tak o hyperaktívny močový mechúr asi nepôjde keďže mám iba 17. Aj keď pred vyše rokom mi na preventívke zistili bielkoviny v moči. Ostatné testy (moč aj krv) bolo všetko ok.

Kýčera

Iné príznaky nemáš? Môže ísť o hyperaktívny močový mechúr, zápal,...Počúvni rady, pi!, podpor mechúr a obličky v čase od 15-19, vtedy môžeš piť viac tekutín. Ide aj o to, koľko vymočíš, nielen ako často. Mal by si si zaznamenať koľko tekutín vypiješ a cikať do fľaše, aby si to mohol porovnať. Nezabudni, že sa počíta aj polievka, zelenina a ovocie/- veľké potenie-sauna/. Farba uriny je o.k., ale ak by Ťa štípalo, rezalo,... k lekárovi.